Skadeoppdatering fra Van Gaal

Blir De Gea, Martial og Smalling klare til Arsenal-kampen? Van Gaal uttaler seg om det, og skryter ellers  av Schneiderlins innsats torsdag.

Publisert Sist oppdatert

Torsdagen var en opptur, men skadesituasjonen er fortsatt svært utfordrende i forkant av søndagens kamp mot Arsenal.

Van Gaal har uttalt seg om dette.

– Jeg forventer at David kan returnere fordi jeg så hvordan han var i dag [uttalelsene kom torsdag, men ble «sluppet» først nå, red.anm.]. Chris er et spørsmålstegn, men du vet aldri, sa Van Gaal ifølge ManUtd.com.

Han ga uttrykk for at han var usikker på om Martial ville bli klar, men sa også at det ikke var så alvorlig, og ga franskmannen skryt for at han merket problemet, og gjorde noe med det selv. Videre ville nederlenderen snakke om de positive nyhetene på skadefronten.

– Jeg er veldig fornøyd med at Marcos [Rojo] spilte ti eller 15 minutter, og at han allerede viste at han er i god form, han var veldig god. Men jeg må bygge opp kampformen, og det er ikke så enkelt, for han har bare hatt to treningsøkter med meg. Den første dagen var han med andrelaget, og den andre dagen var han med oss. Så jeg tar han risk med å gjøre det nå, men jeg tror jeg må gjøre det nå med 15 minutter, og så 30 minutter, og jeg håper vi kan bygge ham opp.

– Valencia kommer også tilbake, og Fellaini også – i mars måned kommer mange spillere tilbake, og da vil vi ha en sterk tropp å velge fra igjen.

mr
MÅ BYGGES OPP IGJEN: Det virker lite sannsynlig at Rojo starter mot Arsenal om vi skal tro Van Gaal.

God stemning

Van Gaal ga også uttrykk for at han var godt fornøyd med stemningen i klubben for øyeblikket.

– Jeg har aldri sett garderoben fullt så fornøyd og avslappet. Ikke bare spillerne som spilte, men de på benken og de som var skadet også, alle lo og snakket med hverandre. Det har vært en stund siden det skjedde.

– Vi kan ta selvtillit inn i [Arsenal-kampen] fra seieren, men vi må spille mot et av de beste lagene i Premier League, og vi må gjøre det etter å ha spilt på en torsdagskveld. Det er en større utfordring, men jeg tror rehabiliteringen skal gå bedre enn noen gang etter å ha vunnet slik.

GettyImages-512311744
GOD STEMNING: Og det er kanskje ikke så rart etter torsdagens kamp.

Schneiderlins beste kamp?

Det var god grunn til å være fornøyd med torsdagens kamp, spesielt siden såpass mange av de som presterte godt var unge spillere. Men Van Gaal ønsket å skryte av en annen spiller også.

– Memphis er fortsatt en ung spiller, som Martial, Jesse Lingard, Guillermo Varela og Joe Riley. De tar steg hele tiden, men ingen snakker om Schneiderlin, og han har nettopp spilt sin klart beste kamp. Jeg er glad på hans vegne, for noen spillere får aldri oppmerksomheten, og det er synd.

GettyImages-512304754
GOD: Morgan Schneiderlin gjorde mye bra gjenvinningsarbeid mot Midtjylland, og slo attpåtil til med et brassespark.

 

Powered by Labrador CMS