Redningsmannen – igjen

Som så mange ganger før stakk David De Gea avgårde med united.no-lesernes bestemannspris også etter forestillingen i Torino.

Publisert Sist oppdatert

At den spanske veggen ikke maktet å hindre scoring da Cristiano Ronaldo på mesterlig vis utnyttet Leonardo Bonuccuis millimeterpresise fremspill, er lett å tilgi. De Gea var ganske enkelt sjanseløs da den tidligere United-stjernen, med et perfekt utført volleyskudd, sendte Juve i ledelsen 20 minutter ut i andre omgang på Stadio Juventus.

Dette var imidlertid eneste gang De Gea lot seg overliste, selv om det skal sies at han ved et par tilfeller fikk behov for god hjelp, ikke bare av sine lagkamerater, men også av aluminiumen over og til side for seg.

Sesongens nest høyeste karakter

Med en rekke velkvalifiserte inngripener feiret sisteskansen sin 28-årsdag ved rett og slett å holde sine lagkamerater inne i kampen. Sånn sett var det bursdagsbarnet som la til rette for de fem siste minuttenes sensasjonelle snuoperasjon.

For innsatsen har leserne belønnet De Gea med meget pene 8,34. Det er en karakter som i høst kun overgås av Anthony Martials marginalt høyere 8,35 mot Everton.

Nettopp Martial er mannen som denne gang har inntatt andreplassen, riktignok et helt hav bak med 6,55. Han ble igjen tett fulgt av Ander Herrera, Victor Lindelöf og Alexis Sánchez, som også befinner seg på riktig side av 6-tallet.

Tre store skuffelser

En særdeles sterk seier til tross, alt var så avgjort ikke bra. Stemmegiverne – 835 i tallet – er nemlig alt annet enn fornøyd med Nemanja Matic, Paul Pogba og Jesse Lingard. De to sistnevnte har havnet helt nede på 4-tallet.

Her kan du gjennom sesongen alltid lese oppdaterte snittkarakterer.

Børsen etter Juventus:

 1. David De Gea, 8,34
 2. Anthony Martial, 6,55
 3. Ander Herrera, 6,4
 4. Victor Lindelöf, 6,3
 5. Alexis Sánchez, 6,3
 6. Ashley Young, 5,99
 7. Chris Smalling, 5,93
 8. Luke Shaw, 5,86
 9. Marcus Rashford, 5,82
 10.  Nemanja Matic, 5,05
 11.  Paul Pogba, 4,89
 12.  Jesse Lingard, 4,53

Manageren: José Mourinho, 7,97

Avgitte stemmer: 835

Powered by Labrador CMS