Ryktesaker, uke 34

Nærmer seg ikke ny kontrakt likevel?

Publisert Sist oppdatert

Forrige ukes rykter


Søndag 26. august:

15.06: José Mourinho uttalte før forrige helg at en ny David de Gea-kontrakt var på gang, men nå skriver Duncan Castles i Daily Record at det ikke ser ut som om spanjolen er i ferd med å gjøre det ennå.

De Gea skal – etter å ha vært Uniteds viktigste spiller i en årrekke – være ute etter å bli betalt omtrent like godt som Paul Pogba og Alexis Sánchez.

De Geas kontrakt går ut sommeren 2019, men United har muligheten til å forlenge til sommeren 2020.

11.08: Kanskje ikke den aller mest spennende nyheten, men United har (ifølge RMC-journalist) knyttet til seg en speider – Romain Poirot – som tidligere har jobbet for City, Watford og Udinese:

10.38: Hearts-manager Craig Levein bekrefter at Demetri Mitchell sannsynligvis tar turen nordover igjen. Les mer i egen sak her.

10.22: Ifølge Daily Express vil United prøve å hente inn stortalentet Ryan Sessegnon fra Fulham i januar. Klubben ønsker å gjøre et poeng ut av det å snappe venstrevingen fra rett under nesa på Spurs og Liverpool (som også skal være interesserte) for å vise at en fortsatt er en betydelighet på overgangsmarkedet.

Problemet med dette er selvsagt at vi knapt tror på datomerkingen på avisa når det er snakk om Daily Express.

10.16: United kan i januar komme til å blåse liv i interessen for Roma-midtbanespiller Lorenzo Pellegrini, ifølge The Sun. Saken er ikke skrevet av Neil Custis, som vanligvis er avisas klart mest treffsikre på United-stoff, så vi anbefaler å ta det med en klype salt.

09.57: Ifølge pålitelige James Ducker i Daily Telegraph skal Anthony Martial føle seg oppmuntret av at United-styret nekter å selge ham denne sommeren. Mourinho har ønsket å selge ham for å reinvestere de pengene, men Ed Woodward mener at franskmannen har talentet som skal til for å lykkes i United, og frykter at Martial ville blitt en stor hit et annet sted.

Sunday Mirror skriver i tillegg at Martial nå har signert en ny tolvmåneders leieavtale på huset han bor i i Hale.

Fredag 24. august:

08.00: The Sun, ved Mike Grath, skriver at José Mourinho vil få klubbens støtte i januarvinduet. Dette betyr imidlertid ikke det samme som at ledelsen vil la seg presse, for manageren vil utelukkende få tillatelse til å hente spillere som har vist at de er verdt pengene.
I en slik sammenheng vil Toby Alderweireld igjen trolig stå høyt på Mourinhos ønskeliste, heter det. Da vil belgieren bare ha seks måneder igjen av sin kontraktsperiode og trolig være tilgjengelig for langt mindre enn det beløpet Tottenham forlangte i sommer [£60-70 mill.]

07.45: Zinedine Zidane skal, ifølge Daily Mails Chris Wheeler ,ha fortalt venner at han «forventer å bli tilbudt» Manchester United-jobben dersom José Mourinho får sparken.
En kilde i United-systemet tonet tidligere i uken ned spekulasjoner om Zidane på denne måten:
– Hvorfor skulle vi diskutere ham når det ikke finnes en ledig jobb for ham?

Torsdag 23. august:

19.20: Ikke uventet – men Manchester Evening News skriver nå det samme som The Times gjorde for et par timer siden. Det er litt sånn lokalavisa opererer, rett og slett…

17.00: The Times skriver det som egentlig er åpenbart – at José Mourinhos plan er å fullføre kontrakten med United og at han ikke har noen planer om å gi seg. Avisa skriver at «de forstår det slik», så det er ikke akkurat dyptgående – eller veldig overraskende – journalistikk.

Onsdag 22. august:

22.00: Sevilla skal ha kastet øynene på Anthony Martial og om mulig et sesonglangt lån av franskmannen. Dette ifølge Marca – som legger til at den spanske klubben forstår at dette kan bli vanskelig å få til.

13.15: Ajax-talentet Justin Kluivert ble koblet til Manchester United etter at José Mourinho tok kontakt med unggutten på gressteppet etter Europa League-finalen i Stockholm i fjor. I helgen debuterte Kluivert for Roma, og i etterkant fikk pappa Patrick Kluivert spørsmål om United-interessen av Gazzetta dello Sport.

– Jeg vet ikke noe om det, men jeg tror United ville vært et for stort steg. Roma er en stor klubb, men presset er mindre. Det er ikke en klubb som er nødt til å vinne, men som spiller god fotball. For Justin er dette den ideelle klubben for øyeblikket, sa Kluivert, ifølge Sport Witness.

11.10: Også i dag skrives det mye om trekløveret Paul Pogba, José Mourinho og Ed Woodward. Vi har samlet det i en egen sak:

08.00: I motsetning til Daily Star (se nedenfor), melder The Sun at Anthony Martial har bestemt seg for å bli værende på Old Trafford og kjempe om en plass på laget. Franskmannens agent var aktiv i sommer og hevdet flere ganger at Martial ønsket å forlate klubben, men ifølge The Sun har alle parter nå slått seg til ro med at det ikke blir noen overgang.

Tirsdag 21. august:

16.45: José Mourinho ønsker visstnok at United selger Anthony Martial så snart som mulig, men her skal ikke Ed Woodwards være til å rikke, skriver Daily Star.

Tabloidavisen har et frynsete rykte for å si det mildt, men saken er forfattet av avisens fotballsjef Jeremy Cross som følger United tett. Cross skriver at forholdet mellom United-manageren og Martial skal være på frysepunktet etter at franskmannen bevilget seg en ekstra lang permisjon i sommer i forbindelse med fødsel hjemme i Frankrike og at Mourinho mener franskmannen ikke er god nok for United.

Woodwards skal imidlertid være svært motvillig til å selge 22-åringen med mindre United får en overgangssum betydelig høyere enn det klubben betalte til Monaco i sin tid.

12.30: Den katalanske avisen Sport skriver tirsdag at Paul Pogba har akseptert at han må «leve et vanskelig år» siden United ikke ville selge ham til Barcelona. Det er Sport Witness som skriver dette.

07.40: Styrets fulle tillit til José Mourinho er også omtalt i The Times, hvor ordlyden er at manageren «har styrets fulle tillit selv om noen enkeltspillere har et anstrengt forhold til ham». Saken er skrevet av Paul Hirst

07.35: Daily Mail hevder at United forsøkte seg på Virgil van Dijk like før spilleren i januar skrev under for Liverpool. I sommer ble det skrevet at Ed Woodward forsøkte å kjøpe Raphael Varane under en frokost, og med van Dijk var United også altfor sent ute – faktisk var de først på banen da spilleren hadde sin legesjekk i Liverpool, skriver avisa.

07.30: Daily Mails United-journalist, Chris Wheeler, skriver i sin sak om United-styrets tillit til Mourinho at klubben fullstendig skal ha avvist at det er noen som helst kontakt med Zinedine Zidane. – Det er ingen jobb tilgjengelig for ham, var svaret.

07.10: The Telegraphs James Ducker skriver at Uniteds styre er i ferd med ansette en teknisk direktør. Ducker skriver rett ut at hvilken effekt det vil ha på kort sikt er uklart, men at en slik rolle kan fungere som en bro mellom manageren og styret eller aller mest, manageren og Ed Woodward.

Mandag 20. august:

22.23: The Sun skriver at United og Chelsea følger med på Aaron Ramseys situasjon i Arsenal. Arsenal har ikke fått Ramsey til å signere ny kontrakt ennå, og kontrakten til waliseren går ut neste sommer.

19.36: Da vi så bildene av en irritert Ed Woodward på tribunen på Falmer Stadium i Brighton, så skulle vi gjerne visst hva han egentlig tenkte.

Han så mildt sagt ikke blid ut, og en kunne jo begynne å lure på hvem det ville gå ut over.

Ifølge Jamie Jackson i The Guardian er det uansett ingen grunn til å tro at José Mourinhos jobb er i fare ennå.

De skriver at portugiseren fortsatt har United-styrets fulle tillit.

Powered by Labrador CMS