Revansjen!

Tall fra Optaspesialisten.no befester inntrykket fra de par siste månedene: David de Gea har virkelig tatt store steg mellom United-stengene.

Publisert Sist oppdatert

United.no har mottatt følgende artikkel fra Grant Andersen, Optaspesialisten.no. Den er såpass interessant at vi gjengir den her i sin helhet:

———————————————————————————————————————–

David de Gea – en nøkkelspiller i innspurten?

David De Gea har hatt et berg-og-dalbane-aktig første år i Manchester United. Han ankom med en stor prislapp og ditto store forventninger på sine unge og relativt smale skuldre. Det gikk kanskje som det måtte gå, med tabber, kritikk og benken. Men De Gea har virkelig slått tilbake – som våre tall viser..

David De Gea fikk store forventninger på sine skuldre da han i sommer gikk fra Atletico Madrid til Manchester United. Han ble regnet som verdens kanskje beste unge keeper og han skulle fylle de enorme skoene til Edwin Van der Sar. Det gikk ikke så bra – til å begynne med.

De Gea slet med det fysisk tøffe spillet i Premier League, spesielt på dødballer og innlegg. Det toppet seg hjemme mot Blackburn da han åpenbart måtte bære mye av skylden for at Rovers svært overraskende slo United på Old Trafford.

Da var det svært passende at De Gea var en av de viktigste årsakene til at United mandag tok tre hardt tilkjempede poeng borte mot nettopp Blackburn – og samtidig fikk en fem poengs ledelse på byrivalen City.

Artikkelen fortsetter under bildet…

David de Gea v Joe Hart

Vi har sett nærmere på hvor imponerende De Geas comeback faktisk har vært.

Sammenligner vi De Gea med Manchester Citys Joe Hart, som både er keeper for Uniteds eneste rival om årets ligagull og bredt annerkjent som Englands beste keeper og en av Europas aller beste i posisjonen, så kommer forbedring klart til syne.

Tallene viser nemlig at De Gea i langt mindre grad enn Hart har vært beskyttet av et solid forsvar. De Gea gjør i snitt 1,2 redninger mer pr. kamp enn Joe Hart og har blitt utsatt for like mange avslutninger om Hart (108) til tross for at han har spilt over 800 minutter mindre enn City-keeperen.

De Gea har sluppet inn to mål mindre enn Joe Hart og har en redningsprosent på 79 mot Harts 77.

Et av ankepunktene mot De Gea stammet fra hans siste sesong i Spania der han visstnok var den keeperen som slapp inn flest mål fra utenfor 16-meteren. Dette ser det også ut til at De Gea har rettet opp i, ettersom han faktisk har langt flere redninger på skudd fra utenfor 16-meteren enn rivalen i City.

Spiller

Joe Hart

David de Gea

Kamper

31

22

Min. på banen

2790

1980

Innslupne mål

25

23

Ant. min. pr. innslupne mål

112

86

Holdt nullen (clean sheets)

13

9

Redninger

83

85

Redninger pr. kamp

2.7

3.9

Redninger fra innsiden av feltet

44

39

Redninger fra utsiden av feltet

39

46

Suksessrate

77%

79%

Utboksninger

14

19

Fast grep

33

24

Mistet

1

2

Suksessrate

98%

96%

Lange utspill

215

199

Suksessrate

49%

49%

Best i Premier League!

De Gea har også revansjert seg sammenlignet med de andre keeperne i Premier League.Tabellen nedenfor viser at den eneste keeperen som har bedre redningsprosent enn De Gea er han konkurrent i Manchester United – Anders Lindegaard. Men han har såpass mange færre redninger at man nesten ikke kan regne med ham. Dermed er De Gea den beste keeperen i Premier League pr. akkurat nå. Og slikt blir det fort ligagull av….

Redningssuksess (mer enn 10 redninger)

Spiller

Klubb

Redninger

Suksessrate

Lindegaard

Man.United

18

81.82

De Gea

Man.United

85

78.70

Hart

Man.City

83

76.85

Vorm

Swansea

117

75.97

Stockdale

Fulham

44

75.86

Schwarzer

Fulham

80

74.07

Cerny

QPR

20

74.07

Friedel

Tottenham

98

73.13

Mignolet

Sunderland

70

72.92

Howard

Everton

80

71.43

Guzan

Aston Villa

20

71.43

Powered by Labrador CMS