Brighton & Hove Albion v Manchester United: Emirates FA Cup Semi Final

Butland roser De Gea: — Jeg har likt å jobbe med ham

Publisert Sist oppdatert
David de Gea holdt sin 17. nuller under lørdagens 1-0-seier på Bournemouth, og sikkert seg da «Golden glove»-utmerkelsen, siden han er tre «nuller» foran sin nærmeste utfordrer, Liverpools Alisson, med bare én uke igjen av sesongen.
Det er andre gang De Gea har tatt gullhansken i løpet av sine tolv hele sesonger i United. Han fikk også utmerkelsen i 2017/18-sesongen, men 18 clean sheets. Han har fortsatt tid til å slå sin egen personlige rekord. Hvis De Gea klarer å holde nullen i kampene mot Chelsea og Fulham, ender han med totalt 19 clean sheets denne sesongen.
Butland, som har jobbet med De Gea siden han kom på lån fra Crystal Palace i januar, beundrer både spanjolen som skuddstopper og som person. Han er overrasket over at han ikke har vunnet flere av disse prisene, med tanke på hans lange karriere og kvalitet.
— Jeg har sett ham på avstand i lang tid, og han er en fantastisk skuddstopper. Han er en flott fyr. Han har vært hyggelig å jobbe med, sa Jack til klubbens medier forrige uke.
Manchester United Training Session
INGEN SPILLETID: Jack Butland har ikke spilt fått spilletid i United.
— Det har vært fint å ha han der for meg siden jeg kom inn, vært veldig positiv og hjelpsom, og jeg har likt å jobbe med ham. Så det har vært gøy og han fortjener det.
— Jeg er overrasket over at han ikke har hatt mer, men slik er kvaliteten på ligaen. Han er en toppkeeper, han fortjener det, og han har vært svært viktig med clean sheets. Der vi er i ligaen akkurat nå, har han spilt en stor rolle i det, og han fortjener fullt ut Gullhansken.
De Geas konsistens og tilgjengelighet gjennom hele sesongen betyr at Butland ennå ikke har fått sin debut for klubben han har støttet siden barndommen.
Som alle våre andre keepere er imidlertid den tidligere Birmingham City- og Stoke City-stopperen både en verdifull tilstedeværelse i garderoben og ute på treningsbanene.
—  Jeg mener at du bare kan være deg selv, og jeg følte det da jeg først kom inn, at du er litt på vakt mot å være for høylytt eller for støyende og kvitrende til tider, fordi jeg er en glad og støyende karakter.Så du tråkker forsiktig til å begynne med, passer på at du ikke misforstår noen, men de er en flott gruppe. Jeg har det veldig bra med alle.
⁃ Vi har en god latter på trening, enten det er med noen av angrepsspillerne – til og med bare skytetrening med Bruno og Fred og slike ting, du får en veldig god kontakt med folk og vi har en flott tid. ⁃ Jeg er absolutt en positiv person. Jeg liker å ha en positiv innvirkning på folk, og du vet, jeg føler meg ekstremt fornøyd med meg selv og hvor jeg er akkurat nå.
Powered by Labrador CMS