– De Gea er den mest overvurderte keeperen jeg har sett på lenge

Roy Keane ble frustrert av Maguire, og er lei av «overvurdert» De Gea: – Ville ikke engang ha latt dem komme med i lagbussen etter kampen.

Publisert Sist oppdatert

– Maguire… og De Gea… Jeg ville ikke engang ha latt dem komme på lagbussen etter kampen – la dem ta en taxi tilbake til Manchester, tordnet Roy Keane i Sky Sports’ studio i pausen av Uniteds bortekamp mot Tottenham. 

Keane er ikke akkurat kjent for å være forsiktig i sin kritikk av spillere, og han sparte seg ikke akkurat denne gangen heller.

– Jeg er rystet.  Maguire, De Gea, dere burde skamme dere. Å la folk løpe forbi [på den måten] når en representerer Manchester United… Gå tettere i dem!

IKKE BLID: Roy Keane. Skjermbilde: Sky Sports, 19. juni 2020.

– Det målet sjokkerer meg. Jeg har sett mye fotball opp gjennom årene, men jeg blir rasende av at de gir bort det målet.

– Jeg kan ikke tro at Shaw header ballen oppover, og så løper fremover. Jeg er rystet over at Maguire, en landslagsspiller, kan bli lurt slik, og jeg er drittlei denne keeperen. Jeg ville bøtelagt ham i pausen. Jeg ville slått etter ham. Dette er en standardredning for en etablert landslagskeeper.

– De Gea er den mest overvurderte keeperen jeg har sett på lang, lang tid.

Han ville heller ikke gi spanjolen noe ros for redningen på Son Heung-mins sjanse.

Jeg ville reddet det Son-skuddet. Det er ikke en stor redning, det er midt i mål, det er jobben hans.

Etter kampen lurte Patrice Evra (som også var i studio, og som vekslet mellom å le av og å protestere på Keanes krasse kommentarer) om Keane fortsatt mente at Maguire og De Gea ikke burde få komme på bussen, og at de burde skaffe taxi.

– Kanskje jeg ville latt de komme inn på bussen, men de må i alle fall sitte helt bakerst.

(Vi har fått tilbakemelding på at videoen ikke går an å spille av for alle. I så fall kan en også se deler av Keanes tirade via Sky Sports’ Twitter-konto.)

Solskjær: – David er naturlig nok litt skuffet

På pressekonferansen etter kampen ble Ole Gunnar Solskjær konfrontert med Keanes uttalelser om hvor overvurdert De Gea var, noe United-sjefen tok med et smil.

– Vel, vi er selvsagt skuffet over at de scoret den første gangen de hadde en sjanse. Gutten traff skikkelig godt, og ballen beveget seg i lufta. Roy var en fantastisk, og er en god venn av meg, men jeg er usikker på om han ville tatt den heller – men det er ikke poenget. David er naturlig nok litt skuffet over det.

Solskjær valgte å trekke trekke frem De Geas redning på Sons heading (den som Keane sa han ville reddet) for å støtte målvakten sin.

– Han hadde en god redning bare fem minutter etterpå, eller noe. Vi hadde en dårlig periode etterpå i ti minutter, og de så ut som om de kanskje ville score sitt andre mål, så da David reddet den så var vi i det minste fortsatt med i kampen til pause.

SA AT DE GEA VAR SKUFFET: Ole Gunnar Solskjær.

Også Gary Neville var for øvrig kritisk til De Geas innsats under sin kommentering av kampen.

– David de Gea vil være ekstremt skuffet. Han redde den der, sa den tidligere United-kapteinen.

Powered by Labrador CMS