Tror SAF angrer

Den engelske keeperlegenden Gordon Banks tror Sir Alex ergrer seg over at han ikke snappet opp Joe Hart før Manchester City kom inn i bildet.

Publisert Sist oppdatert

For mens City i 2006 sikret seg den da 19 år gamle Hart for £600.000, har Sir Alex siden punget ut rundt £20 millioner for David de Gea og Anders Lindegaard.

– Nei, jeg er ikke så sikker på de to United-keeperne – ikke i det hele tatt. Dette sa 74-åringen på en tilstelning i forbindelse med markeringen av The Football Pools’ 90-årsjubileum, og gjengitt i et intervju med Daily Express.

– Jeg mener han kunne ha fått fatt i en keeper som var bedre enn dem begge. Derfor er jeg sikker på at han ønsker han hadde skaffet seg Joe. Han er Englands suverent beste keeper og kan ende opp som best i verden.

– En burvokter man kan stole på gjør jobben så mye enklere for backfireren. Men når jeg ser disse keeperne i United, virker ikke de 100 prosent komfortable når de skal ta seg av crossballer eller pasninger gjennom midten. De Gea er fantastisk på streken, men i feltet er han til tider langt unna. Angriperne når frem før ham, og slike feil kan lett resultere i baklengsmål. Og selvfølgelig – enhver motstander vil forsøke å utnytte slike svakheter.

– Sats på én mann

Banks, som spilte 74 landskamper og vant VM med England i 1966, har heller ikke tro på Sir Alex’ praksis med å rotere på keeperplassen.

– Det hjelper ikke på selvtilliten om man ikke får spille hver eneste uke. Blir man satt på benken etter en tabbe, resulterer det i at man blir gående og nage på denne tabben i et par uker. Får man derimot spille fast, er man nødt til å legge det hele bak seg og holde fokus på kampen, mener Banks, den gamle Leicester-, Stoke- og England-målvakten som av mange regnes som en av verdens beste keepere gjennom alle tider.

Hva mener du – har Gordon Banks et poeng her?

Logg inn nedenfor og si din mening!

Powered by Labrador CMS