Sergio Ramos.

Ryktesaker, uke 25

Seriøs avis skriver om United-interesse for Sergio Ramos.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 21. juni:

17.15: Mer om Sergio Ramos, denne gangen fra mer seriøst hold (passende at det kom rett etter forrige oppdatering, siden vi ønsket noe mer konkret!). Sid Lowe (som kjenner spansk fotball svært godt) i The Guardian skriver nemlig at United skal ha gitt Real Madrid beskjed om at de ønsker seg Sergio Ramos om Real Madrid skal ha David de Gea. Real Madrid-representanter forventet seg at det hele skulle bli en formalitet da de dro til England for å forhandle etter å ha fått det første tøysebudet avslått, men ble da presentert for dette av United.

Hintene om en viss uro i forholdet mellom Ramos og Real Madrid skal ha oppmuntret United. Om dette stemmer blir det spennende å se om dette er ren forhandlingsteknikk eller en genuin tro på at en kan sikre seg Ramos. Og apropos forhandlingsteknikk: Kanskje denne angivelige United-interessen gjør kontraktsforhandlingene enklere for Ramos også?

16.45: Metro kjører en sak på at det skal være sannsynlig at United snapper Sergio Ramos foran Chelsea og City, etter at kontraktsforhandlingene med Real Madrid skal ha frustrert ham så mye at det går mot overgang. Dette baserer de på en rapport fra franske Le 10 Sport, som er langt mindre bombastisk enn Metros oversettelse (noe som stort sett gjelder alle artiklene George Bellshaw skriver for Metro, for øvrig), og det virker mest som ren gjetting på hvor hans neste destinasjon blir om han ikke kommer til enighet med Real Madrid.

Det er lite i spansk presse som tyder på at Ramos er på vei til United, selv om kontraktsforhandlingene har vært fyldig omtalt. Vi foreslår derfor at dette ryktet tas med et trillebårlass med salt.

14.22: Ungdomsnytt fra Twitter:

11.38: Det er ikke alle som er enig med Steve Bates om at Bastian Schweinsteiger nærmer seg United, her er meningen til Torben Hoffmann i tyske Sky:

Det virker heller ikke å være en sak i andre tyske aviser.

11.02: Ajax-keeper Jasper Cillessen nevnes av flere som en aktuell signering for United om/når De Gea drar, men i dette intervjuet (som Mirror åpenbart har rappet fra noen andre) nevner han at Ajax neppe vil gjøre en eventuell handel enkel for United, og gjør det også klart at han ikke planlegger å reise. Ikke at han kunne sagt så mye annet.

Videre i saken nevnes det at United neppe vil la seg stoppe av den grunn, og at United har Jan Oblak og Hugo Lloris som alternative løsninger om det blir vanskelig å få i stand noe med Cillessen. Akkurat dette er det litt vanskelig å vite hvor mye en skal tro på, siden artikkelen ikke er underskrevet med navn (sjeldent et godt tegn for troverdigheten).

10.30: Siden Here Is The City er sjelden stedet vi går for å finne pålitelige rykter, men journalisten Graeme Bailey (som har jobbet for Sky Sports tidligere) har litt mer tyngde enn de som vanligvis skriver for siden (uten å være en av de vi stoler aller mest på av den grunn), så vi tar med et rykte fra noen dager tilbake om interesse for Reece James.

QPR, Huddersfield (der han i fjor gjorde det godt på lån) og nyopprykkede Watford skal alle ønske å signere 21-åringen permanent, og han skal også være interessert i å spille regelmessig.

HITC nevner uansett at Giggs liker James godt, og at Van Gaal også gjerne vil ha backen i stallen. United forlenget James’ kontrakt så sent som i februar, så noen umiddelbare salgsplaner ser det altså ikke ut til at klubben har. Kanskje et nytt lån vil være mer aktuelt?

08.47: Sunday People skriver at Bastian Schweinsteiger nærmer seg Manchester United. Prislappen som står i artikkelen er £7,5 millioner, noe som kommer av at tyskeren går inn i sitt siste kontraktsår. Schweinsteiger skal være fristet til en gjenforening med Louis van Gaal.

Artikkelen er skrevet av Steve Bates, som i foregående sesong flere ganger viste at han hadde gode kilder i klubben (spesielt tidlig i sesongen). Så får vi se om det gjelder dette også.

Lørdag 20. juni:

21.00: Arsenal skal ha lagt inn et bud på 28,5 millioner pund for William Carvalho. Den lovende midtbanespilleren har flere ganger blitt linket til United, men nå har Arsenal tatt første skritt for å sikre seg 23-åringen. Arsenal må imidlertid øke budet, trolig i nærheten av 37 millioner pund som er utkjøpsklausulen til Carvalho, melder The Sun.

16.25: En som garantert ikke kommer til United denne sommeren er Mario Mandzukic. Juventus-trener Massimiliano Allegri bekrefter at klubben har kjøpt spissen fra Atletico Madrid. Overgangssummen skal ligge på rundt 13 millioner pund. 

16.00: Over til en gammel kjenning i ryktespaltene, Ilkay Gundogan. Borussia Dortmunds ledelse innså tidligere i sommer at han var tapt for klubben ettersom han ikke ville signere ny kontrakt. Men nå skal de høye herrer i Dortmund ha fått fornyet optimisme med tanke på en kontraktforlengelse for Gundogan.

15.05: Roberto Firmino har vært regnet som en bankers overgang for Manchester United. Nå skal imidlertid Liverpool være klare til å legge inn et bud i siste liten for å kuppe overgangen. 23-åringen skal uansett være klar til å forlate tyske Hoffenheim i sommer, melder Daily Mirror.

12.00: Det handler om Nicolas Otamendi også i lørdagens ryktespalte. Nå skal midtstopperen ha gitt beskjed om at han ønsker å spille for Manchester United. Argentineren skal angivelig ikke være Louis van Gaals førstevalg på midtstopperplass, men Valencia-spilleren er etter ryktene fast bestemt på å vise seg en overgang verdig. Det er The Mirror som hevder dette.

Fredag 19. juni:

09.50: United-aktuelle Nicolas Otamendi: – Valencia vet hva jeg ønsker, og alt agenten min sier skjer med min godkjennelse…. Agenten har tidligere gjort det klart at klienten ønsker å dra fra Valencia. I fredagens papirutgave av avisa AS står det at Otamendi forhandler med en engelsk klubb.

08.10: – Jeg har sett at det er interesse i meg. Det er flatterende, men jeg gleder meg til fremtiden med Tottenham, sa Harry Kane til journalister torsdag kveld.

07.52: Southamptons pris på Nathaniel Clyne skal nå bare være 15 millioner pund, etter at United ikke lenger er like på. Så er spørsmålet om han havner i Liverpool  eller om United plutselig slår til. Southampton har allerede kjøpt inn Clynes erstatter. Les saken her.

07.50: Franz Beckenbauer, også kalt keiseren i München, har bedt Bastian Schweinsteiger om å bli i Bayern. Les saken i Daily Mail.

07.45: Southampton ønsker en rask avklaring angående Morgan Schneiderlin, så de kan få planlagt neste sesong med eller uten ham, og også få hentet inn en erstatter, skriver The Sun. United og Arsenal har vært koblet til ham.

Torsdag 18. juni

08.05: Supporterklubben møtte forresten Uniteds nr. 2 i kommandokjeden, Richard Arnold, onsdag. Vi kunne ikke dy oss, spurte forsiktig om noe var i ferd med å skje, men fikk bare et smil i retur. Slik er det også internt i United for tiden. Svært få vet noe, og de som vet noe, som Arnold, sier ingenting.

08.00: SportBild skriver at det er ventet at Barcelona denne uka vil offentliggjøre signeringen av Borussia Dortmunds Ilkay Gündogan.

07.30: Prisen på Southamptons Morgan Schneiderlin skal være satt til 24 millioner pund av klubben hans, skriver Daily Mirror. Arsenal og United har vært koblet til ham.

07.25: United kikker nå på Everton-spiss Romelu Lukaku, selv om Everton minst vil ha pengene de betalte for ham i fjor (28 mill) for å slippe ham, skriver Neil Custis i The Sun.

07.20: Galatasaray er blant klubbene som ønsker Robin van Persie. Det har de bekreftet, ifølge Mancester Evening News. Samtidig skriver The Times, som vi føler er litt mer oppdaterte, at tyrkerne har fjernet RvP fra ønskelista si – fordi han krever for mye lønn.

Onsdag 17. juni:

13.50: Mer David de Gea. Nå skriver Marca at Manchester United krever at Raphaël Varane skal involveres i en avtale som sender De Gea til Madrid denne sommeren.

13.40: Manchester Evening News har oppsummert litt av det som beveger seg på ryktefronten i dag. United skal være interesserte i Harry Kane, og Van Gaal skal være villig til å teste Tottenham-direktør Daniel Levy ved å legge inn et bud på 40 millioner pund.

Avisen skriver også at United fortsatt er interesserte i Mats Hummels. ESPN skriver at midtstopperen er førsteprioriterte overgangsmålet på midtstopperplass denne sommeren.

United har tidligere blitt koblet til Nathaniel Clyne, før interessen angivelig dabbet av. Så signerte Dani Alves ny kontrakt med Barcelona. Nå er det Monacos høyreback Fabinho som kobles til United. Den lovende 21-åringen skal visstnok koste rundt 10 millioner pund.

08.05: London-avisa London Evening Standard skriver samtidig at et United-bud på Hugo Lloris i størrelseordenen 25 millioner pund vil teste Spurs…Les saken her.

08.00: Det rapporteres at David de Gea ønsker forsikringer om at han blir det klare førstevalget i Real Madrid om han drar dit, og det skjer samtidig med at Iker Casillas på sin Facebook-side skrev: «Etter 25 år i Madrid er det jeg lærte første dag fortsatt korrekt – for å vinne må man kjempe til siste slutt»… Les saken her.

Tirsdag 16. juni:

12.35: Nani ryktes til Benfica (erkerival av Sporting) som en del av en eventuell Nicolás Gaitán-avtale, og han ble spurt om akkurat det av den portugisiske pressen.

Han påstod at han ikke tenkte på dette, noe som blir tolket av ulike medier som både det ene og det andre, men kanskje det mest av alt handler om at han heller ville snakke om kveldens landskamp mot Italia…?

10.26: Daily Mirror skriver om United-interesse for Axel Witsel. Chelsea og spesielt Juventus er også interesserte, men om United-interessen vil gå over til noe mer konkret står det ikke noeom i artikkelen – som for øvrig ikke er skrevet av en av de Mirror-journalistene med best kontaktnettverk i United.

07.55: Newcastle-manager Steve McClaren ønsker igjen å hente Jesse Lingard. McClaren hentet ham til Derby på lån forrige sesong, og ønsker nå å låne ham til Newcastle, skriver The Telegraph.

07.50: Roberto Firmino, som er blitt koblet til United og som agenten mandag hevdet kommer til å reise til en engelsk klubb, kommer ikke til å fullføre overgangen sin før ETTER Copa America, ifølge Bild.

07.45: The Suns United-journalist, Neil Custis, skriver at United har advart Real Madrid angående David de Gea. De er ikke interessert i å bruke tid på tøyse-bud ala 13 millioner pund. United krever 25-30 millioner pund, og de beholder ham heller ett år til for så å la ham gå gratis enn å slippe ham for noe mindre enn det.

Mandag 15. juni:

15.43: Mer om Nicolás Otamendi:

Sid Lowe skal også ha sagt at det bare vil være et spørsmål om tid før De Gea er klar for Real Madrid.

15.16: Ifølge vanligvis pålitelige Ian Ladyman i Daily Mail planlegger Real Madrid å legge inn et åpningsbud på £13 millioner for David de Gea. Nå betyr slike åpningsbud stort sett fint lite, og det er nok ikke akkurat noen risiko for at han går for den summen, men det får jo være måte på hvor lavt de skal gå.

Alt tyder fortsatt på at De Gea forlater United, skriver Ladyman, selv om målvakten fortsatt ikke er komfortabel med at Iker Casillas stadig er i klubben. Han venter stadig på å få en bekreftelse på at han blir førstekeeper, men dette er ikke ventet å være noe stort hinder. United ønsker £25 millioner eller mer som overgangssum, og forventer at Real Madrid ikke går under det.

Hugo Lloris og Jasper Cillessen nevnes i artikkelen som de burvokterne United er mest interessert i. Lloris blir sett på som den beste målvakten av de to internt i klubben, men forhandlinger med Daniel Levy frister såpass lite at Cillessen kan være en mer attraktiv løsning.

13.19: Om Roberto Firmino, som har blitt koblet til United:

13.03: Mer Metro, og mer Bellshaw: Han skriver om angivelig United-interesse for Álvaro Morata, og kommer med et Allegri-sitat fra Gazetta dello Sport om hvor mye Juve ønsker (mellom £50 millioner og £58 millioner!). Men at United er innblandet har ikke den italienske avisen skrevet noe om, noe som jo gjør det lett å mistenke at Metro la inn akkurat den delen av saken fordi de vet at det vil gi en del flere lesere enn om de ikke gjør. De gir nemlig ikke uttrykk for de har noen egen informasjon om det, så hvor kom egentlig United fra?

11.46: Daily Telegraph skriver at United kan få i stand en avtale for Jasper Cillessen denne uka, men informasjonen står i en sak som er i et slags rykteoppsummeringsformat, der det er uklart om dette egentlig er Daily Telegraphs informasjon. Det står heller ikke hvilken journalist som har skrevet det, og saken har dermed ikke den samme troverdigheten som Telegraphs saker vanligvis har.

11.40: Vi nevnte ryktene om Jan Oblak i helga, men vi gikk rett og slett glipp av Steve Bates’ sak i Sunday People om at han kan koste oss rundt £25 millioner. Bates skriver videre at Oblak og Hugo Lloris begge er høyt oppe på Van Gaals ønskeliste, og at Tottenhams interesse for Nani og Javier Hernández kan være til hjelp om vi skal signere den franske landslagskapteinen.

11.31: Metro skriver om Nicolás Otamendi igjen i dag, og nok en gang er ingen grunn til å bry seg stort om. For det første er artikkelen basert på noe som står i Fichajes, som er cirka like pålitelige som Metro selv, og i tillegg har journalist George Bellshaw igjen tatt seg noen friheter med oversettelsen for å spisse det hele litt.

Budskapet fra den spanske ryktegeneratoren er – om noen bryr seg til tross for den manglende påliteligheten – at United kanskje (!) vurderer å betale utkjøpsklausulen siden Valencia virker lite villige til å gå i forhandlinger, og at United er desperate etter å signere midtstopperen.

07.55: Og til de som venter: Falcao kommer til å skrive under for Chelsea denne uka, ifølge Daily Star. Avisa siterer «kilder» på at avtalen er i boks.

07.50: Sevillas hete spiss, colombianske Carlos Bacca, er aktuell for Roma, skriver Daily Mail. Han er tidligere i sommer blitt koblet til bla.a. United.

07.45: Lazios brasilianer, Felipe Anderson, er mannen Louis van Gaal ønsker seg, ifølge The Sun. Det nevnes en sum på 30 millioner pund, men merk: Saken er skrevet av  Antony Kastrinakis, som foreløpig har langt igjen til å være spesielt god på United-overganger.

Powered by Labrador CMS