Møte med stjernene

MANCHESTER: Kai Andrés Pedersen Del Toro (17) hadde fullklaff utenfor Old Trafford i etterkant av lørdagens kamp mot West Ham.

Publisert Sist oppdatert

Av Andreas Rønningen Sandbu

Lørdagens oppgjør mot West Ham på Old Trafford ble en spennende affære, men hjemmelaget holdt unna med ti mann og vant til slutt 2-1 mot londonerne. Full pott for United på banen, og for Kai Andrés Pedersen Del Toro fra Kråkerøy ble det full pott også utenfor banen etter kampslutt. Han fikk nemlig autograf av Luke Shaw, samt bilder sammen med Shaw, Radamel Falcao, David de Gea og Marcos Rojo.

Kai Andrés er halvt latinamerikansk og kan spansk flytende, noe han mener kan ha bidratt til at han fikk ta bilde med tre av Uniteds spansktalende spillere:

– Jeg ropte etter Falcao, Rojo og De Gea på spansk, så de kom bort og tok bilde med meg, forteller han fornøyd. – Flere av de andre spillerne stoppet også og snakket med oss.

Følg Supporterklubbens Instagram-konto her for bilder fra våre turer til Manchester.

Hans far, Kai Roger Pedersen, som har vært United-supporter siden George Bests dager i klubben, var imponert over hvor vennlige United-spillerne var da de kom ut fra Old Trafford etter kampslutt.

– Alle var velvillige og imøtekommende, og flere av dem snakket. Den eneste som ikke var så veldig blid var Wayne Rooney, men det er kanskje forståelig med tanke på at han fikk rødt kort, forteller Pedersen senior.

Old Trafford-debut, 40 år etter første United-kamp

Kampen mot West Ham var første opptreden på Old Trafford for både far og sønn, men far Kai Roger har vært United-supporter i over 40 år, og har sett United tidligere ved to anledninger.

– Jeg har sett United mot Tottenham på White Hart Lane og også sett dem på Wembley. Men begge ganger var på 70-tallet, så det var morsomt å komme til Old Trafford og se dem her.

– Mitt forhold til United begynte i etterkant av VM i 1966, og spillere som Bobby Charlton og George Best hadde naturligvis en stor tiltrekningskraft og var lette å beundre. Jeg fulgte nøye med, men engelsk fotball var selvsagt vanskeligere tilgjengelig den gang enn i dag, særlig før Tippekampen ble innført på NRK (i 1969, journ.anm.). Men jeg husker faren min vekket meg da jeg var liten så jeg skulle få med meg klipp fra Uniteds kamper i europacupene som ble vist på tv, forteller Kai Roger.

Håper på Nani-retur

For Kai Andrés’ del ble United-interessen, som for så mange andre, nedarvet fra far.

– Jeg begynte å følge med de årene Ronaldo spilte i klubben og får med meg alle kamper. Favoritten i dagens United er Nani, så det er litt trist at han er utlånt til Sporting denne sesongen, men forhåpentligvis kan han vise seg frem på utlån og komme tilbake til United, forteller Kai Andrés.

Duoen har i løpet av helgen i Manchester – i tillegg til å sett kampen mot West Ham – også fått med seg omvisning på Old Trafford, handlet i MegaStore og blitt litt kjent i byen. Om det var deres første tur til Manchester og Old Trafford, var det neppe den siste.

– Vi tenker å prøve å få til en tur litt utpå våren igjen, avslutter far og sønn fornøyde.

Følg Supporterklubbens Instagram-konto her for bilder fra våre turer til Manchester.

 

Powered by Labrador CMS