Ryktesaker, uke 19

Thomas Müller aktuell? Clyne og Gündogan nærmer seg, melder Sunday Times.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 10. mai:

13.59: Depay kom denne uken, kommer snart Nathaniel Clyne? United og Southampton skal ha kommet langt i forhandlingene om backen, og United skal ha økt budet sitt til £18 millioner. I tillegg meldes det fra klubbkilder om en avtale med Ilkay Gündogan (noe uklart i saken om det kun gjelder en avtale med spilleren selv eller om det gjelder en avtale med både Dortmund og spilleren). Hva taler for at dette ryktet stemmer? Artikkelen kommer fra Sunday Times, som er en ganske seriøs kilde selv på søndager. Så kan en jo lure på hvorfor det ikke står navnet på noen journalist på den artikkelen, for det blir jo alltid litt enklere å stole på et rykte fra navngitte journalister (så lenge det ikke er navnet til en som er veldig lite troverdig!).

12.52: Vi har allerede Liam Grimshaw i klubben, og ifølge Daily Mail kan vi ende opp med nok en Grimshaw, nemlig Glossop North End-spilleren Sam Grimshaw. Han har allerede vært på prøvespill i klubben, og Glossop-trener Chris Willcock siteres på at Grimshaw skal ha fått tilbud om å bli med på sommerens USA-turné.

Grimshaw, som har vært innom Citys ungdomsakademi, skal ha imponert United under prøvespillet. Han spiller venstrekant, men skal også kunne spille back. Flere andre toppklubber skal ha vært interessert i 21-åringen.

12.43: Selv en ødelagt klokke kan være riktig to ganger i døgnet, og det er verdt å huske på når Daily Express starter en artikkel med å skryte av at de traff med et overgangsrykte (Depay). Nå melder de at landsmannen Georginio Wijnaldum også kan være aktuell, blant annet på grunn av skadeproblemene til Kevin Strootman (at de ikke er så like som spillertyper er ikke en sånn detalj Express er så opptatt av!). Ilkay Gündogan blir også nevnt som en spiller Van Gaal er interessert i.

10.14: Samme Metro påstår at United har blitt fortalt at de kan signere Kevin de Bruyne for £58,1 millioner pund. Saken er skrevet av en journalist som har skrevet veldig mye rart om United i det siste.

10.04: Upålitelige Metro referer til minst like upålitelige Fichajes når de skriver at Aymeric Laporte som et av sine store transfermål. Fichajes har tilsynelatende skapt sin sak ved å gjøre en dårlig oversettelse av en Manchester Evening News-sak, mens Metros journalister heller ikke er kjent for å være spesielt opptatte av å gjengi meningsinnholdet riktig, så da ender en opp med en suppe av en sak der det til slutt konkluderes med at det ser ut som om United ender opp med Laporte!

09.58: Stortalentet Demarai Gray (Birmingham City) er på United-radaren, skriver Neil Moxley i Sunday People. Moxley er fra Birmingham, og vi kan derfor anta at han har et visst kontaktnettverk i byen.

Det blir ikke sagt noe om noe konkret bud eller noe på Gray, men en bakgrunnssjekk skal ha blitt gjennomført, og det skal ha vært reservelagssjef Warren Joyce som tok kontakt med Championship-klubben. De skriver også at United har West Bromwichs Saido Berahino på ønskelisten.

09.55: Ifølge Simon Mullock i Sunday Mirror er United klare til å utnytte krangelen mellom Josep Guardiola og Thomas Müller til å prøve å kapre sistnevnte. De to kranglet da Müller ble byttet ut før slutt i tapet mot Barcelona. United skal ha ønsket seg Müller også i fjor sommer.

City-fan Mullock er ikke blant de aller mest upålitelige i den engelske tabloidpressen, men vi hadde nok tatt saken mer seriøs om det var David McDonnell som skrev den.

Mullock har også skrevet en sak om at Guardiola kan nærme seg Manchester City, noe også en TV-stasjon eid av Qatar har gjort, men Guardiola-kjenner Guillem Balague mener dette er tull, tøys og vås.

09.50: Hugo Lloris er en av målvaktene som blir nevnt som potensiell De Gea-erstatter om det ender med at spanjolen forlater klubben, og Steve Bates i Sunday People skriver at Daniel Levy har satt £30 millioner som prislapp på den franske landslagskapteinen.

Lloris hadde ingen super dag på jobb i går, da han på Stokes andre mål mot Tottenham opptrådte noe rotete.

Lørdag 9. mai:

12.08: Nylig ble det klart at Monaco, som står på Falcaos eierskap, ble straffet av UEFA som følge av brudd på Financial Fair Play-reglene. £9,5 millioner må franskmennene ut med til forbundet, og det har gitt The Telegraphs Mark Ogden grunn til å spekulere i om at United kan få muligheten til å hente colombianeren billigere enn tidligere planlagt.

Etter bare fire mål på 27 kamper for United har Falcao måttet tåle å gå ned i lønn, og det er lite sannsynlig at Van Gaal er villig til å hente ham permanent for den avtalte summen på £43.2 millioner. Men Falcao er nødt til å kutte i lønnsbudsjettet og de kan med andre ord ikke ha råd til å betale Falcao det han vil kreve i lønn. Dermed kan de tvinges til å skru ned prislappen på Falcao.

Les hele saken hos The Telegraph her.

Fredag 8. mai:

09.05: Portugisiske O Jogo skriver at superagent Jorge Mendes forsøker å få United til å kjøpe Vitoria Guimaraes-spiller Bernard Mensah. Mendes eier 35 prosent av rettighetene hans, og prisen skal ligge på om lag 10 millioner euro. Mensah scoret tidlig fire mål i serien, men har nå ikke scoret siden september. Les saken hos Sport Witness her.

08.20: Flere aviser skriver, som andre har nevnt tidligere, at Depay-kjøpet trolig betyr at Adnan Januzaj lånes ut kommende sesong.

08.17: The Times’ United-journalist, James Duckes, skriver også at United vil bruke ytterligere 150 millioner pund på spillerkjøp i sommer.

08.15: The Independent følger opp med litt av det samme. De skriver at United trolig sikrer seg Clyne til uka, og at Mats Hummels så kommer.  Gareth Bale følges også svært tett, ifølge dem. Les saken her.

08.10: Daily Mirrors United-journalist, David McDonnell, er imidlertid inne på det samme som Express. Han mener at det er 150 millioner som skal brukes. Så vil Hummels og Clyne følge, mens han fortsatt sterkt vurderer Cavani, Strootman og Gündogan. Les saken her.

08.00: Daily Express – beklager at det ikke er en mer troverdig avis – skriver at Louis van Gaal får ytterligere 200 millioner pund å kjøpe for, selv etter at Depay torsdag gikk i boks. Det handler om Gündogan, Hummels, Clyne, Bale og kanskje også Cavani, skriver de. Les saken her.

Torsdag 7. mai:

08.50: Sommerens overgangssaga ser ut til å handle om to Dortmund-spillere. Ilkay Gundogan og Mats Hummels kobles stadig til United, og ifølge Bild skal Gundogan allerede ha blitt enig med United om de personlige betingelsene, mens Hummels nærmer seg en enighet.

08.40: Også fremtiden til Nani er usikker. Sporting skal være veldig interesserte i å hente hjem den portugisiske driblevingen på permanent basis, men Nani er en ambisiøs herremann.

– Fansen har bedt meg om å bli, men det er vanskelig. Jeg har kontrakt med Manchester United og ambisjonene mine er annerledes denne gangen, sier Nani ifølge The Sun.

08.30: Fremtiden til Falcao er noe av det som nevnes hyppigst i ryktespaltene. Nå skriver The Mirror at Manchester United kan komme til å beholde colombianeren ytterligere seks måneder på lån, for å gi ham en siste sjanse til å vise hva han duger til. Det vil Monaco være mer enn villige til å gå med på, ettersom de da slipper å betale 250 000 pund lønn i uken.

Samtidig skriver Tuttosport at AC Milan skal være interesserte i å hente Falcao. Colombianeren er en av tre kandidater, melder avisen. Leandro Damiao og Carlos Bacca kobles også til Milan, etter at det ble klart at Mattia Destro ikke går til Milan på permanent basis.

Onsdag 6. mai:

15.48: Paul Pogbas agent har uttalt seg litt vagt, og nevner interessse fra store klubber, og notorisk upålitelige Metro velger derfor å tolke det som en god nyhet for United.

15.02: Metro referer til portugisiske O Jogo når de skriver at den 15 år gamle målvakten Joao Virginia kan bli United-spiller i sommer. Spilleren skal være enig med klubben, og papirarbeidet skal visstnok gjøres innen få dager. Han har tidligere vært på prøvespill på Carrington. Virginia er en del av Benfica-systemet.

14.27: Paulo Dybala neste destinasjon blir snart klar, melder Palermo-president Zamparini, her gjengitt av Daily Mirror, som vinkler saken mot Chelsea-interesse for ham, mens det blir nevnt at PSG, Juventus og Arsenal er andre beundrere. United har tidligere også blitt kreditert en interesse, og en skal kanskje ikke legge for mye i akkurat hvilke klubber som i denne saken blir nevnt. Samtidig er det lurt å ta det med en klype salt når Zamparini snakker om at fremtiden hans er klar innen maks 15 dager, siden Palermo-presidenten er kjent for å komme med uttalelser av denne typen, sannsynligvis for å hindre klubber i å nøle for mye.

12.59: Ifølge Jamie Jackson i The Guardian har Gareth Bale ikke noe spesielt ønske om å forlate Real Madrid. Bale, som hadde en svak kamp Juventus tirsdag kveld, blir stadig vekk linket tilbake til England, og både United og Chelsea skal være interesserte om han skulle bli tilgjengelig.

Videre melder avisen, og denne delen av artikkelen er kanskje vel så interessant, at United føler seg trygge på å sikre seg Memphis Depay, mens forsvarsspillerne Nathaniel ClyneMats Hummels og Seamus Coleman alle kan være aktuelle.

08.20: Ifølge kildene til Manchester Evening News kan Radamel Falcao og David de Geas United-fremtid være sammenflettet. Agent Jorge Mendes (som er agent for begge) vil gjerne at Falcao skal spille Champions League-fotball neste sesong, og det kan skje i United. United kan nemlig la Falcao bli for å holde Mendes fornøyd, noe som kan gjøre han mer medgjørlig når det gjelder De Gea. Andy Mitten forklarte det ytterligere for supporterklubbmedlemmer i denne artikkelen.

Det er uansett kanskje ikke så sannsynlig at Falcao går til United permanent for den tidligere avtalte summen, så om dette stemmer er det nok sannsynlig med enten en lavere sum eller en ny låneavtale.

08.15: Ikke så mye nytt her, akkurat, men basert på gårsdagens Nathaniel Clyne-sitater har Manchester Evening News skrevet at United kanskje må gi Clyne forsikringer om spilletid.

08.09: Vi nevnte i går den ganske konkrete linken til ghaneseren Bernard Mensah, som ikke må forveksles med Watford-spilleren med samme navn, og i dag har Daily Express slengt seg på. Inter og Valencia skal også være interesserte i 20-åringen som blir sammenlignet med Yaya Touré.

08.02: Aston Villa-manager Tim Sherwood har gitt klar beskjed til Tom Cleverley om at han ønsker at 25-åringen skal bli værende i klubben. Dette siterer Daily Star den tidligere Spurs-sjefen på.

Tirsdag 5. mai:

21.27: Nathaniel Clyne har snakket med lokalavisa. For ikke så lenge siden snakket Clyne om Champions League som det neste steget for ham, noe som ble tolket av mange som at han ønsker seg bort. I dette intervjuet snakker han om at han har det fint i Southampton, og at det vil være fint om han blir i Southampton også.

20.58: Guillem Balague har riktig nok bommet grovt noen ganger, men han har god kontroll på hva som foregår i Spania. I denne saken nevner han at Real Madrid ikke har noen voldsom trang til å signere Javier Hernández, og skriver i tillegg at United kommer til å legge til enda et bud (enkelte medier mener vel også at det aldri har vært snakk om noe bud) på Nicolás Otamendi. Men Valencia vil ikke selge om ikke budet er på rundt 50 millioner Euro (£36,8 millioner).

19.45: Fra Twitter (og her er det viktig å huske at i Portugal så blir informasjon om speiderrepresentasjon publisert, så den infoen stemmer nok, selv om det naturligvis ikke trenger å bety at han er på vei til klubben):

17.11: International Business Times gjengir en sak fra TuttoMercatoWeb om at United er i førersetet i kampen om Aleksandar Mitrovic. Men Daily Mail har også en sak om Mitrovic, der det blir meldt at Newcastle og Anderlecht er enige om en overgangssum på £15 millioner for serberen. Der blir det også ramset opp noen andre klubber som har sett på spissen, men United ble ikke listet opp blant disse. TMW og Daily Mail er altså ganske uenige om ståa.

16.59: Det ser ikke ut til at Ilkay Gündogan kommer til å signere ny kontrakt med Borussia Dortmund, og at han kommer til å forlate klubben i sommer, med United som en av klubbene som har blitt linket til midtbanespilleren. Ifølge Manchester Evening News frykter United at det at Gündogan forlater Dortmund kan ødelegge for mulighetene til å kjøpe Mats Hummels, siden Dortmund vanligvis bare selger én stjernespiller i løpet av sommeren.

At Dortmund skifter manager i sommer blir sett på som noe som muligens kan gjøre det mer sannsynlig at Dortmund lar begge gå, siden det kan gjøre det enklere for innkommende Tuchel å sette sitt eget preg på laget med pengene som kommer inn.

10.10: Fortsatt ikke kommet en endelig avklaring rundt fremtiden til Angelo Henriquez, men Dinamo Zagreb har en opsjon på kjøp, ifølge United-journalist.

08.40: United skal ha kontaktet Hugo Lloris’ representanter. Så spørs det om det betyr at de vet noe vi ikke ønsker å høre om De Geas valg – eller helst – at de gjør de forberedelsene som må til i TILFELLE noe skulle skje med De Gea. Bør jo ligge i forkant hele veien på de ulike scenarioene.

07.55: Ifølge The Telegraphs ryktebørs kobles United til Zenit St. Petersburgs Ezequiel Garay – midtstopperen Tor Kristian Karlsen sa til united.no at han ville gått for – om han kunne påvirket Uniteds spillerjakt i januar.

07.50: Ashley Young kommer til å skrive under på en ny treårskontrakt med United, skriver Daily Mail. Størrelsen på den nye kontrakten vil være omtrent lik den han har hatt de siste årene, altså rundt 120.000 pund i uka. Les saken her.

07.45: Metro – ikke stol på dem – skriver at United vil tilby Tottenham 25 millioner pund OG Victor Valdes for å få kloa i Hugo Lloris – om David de Gea drar. Mye om og hvis, og ikke glem: Metro – vi nevner det mest bare fordi dere skal kunne se hva som står i ulike medier.

Mandag 4. mai:

17.10: Manchester Evenins News siterer, via franske L’Equipe, Monaco-visepresident Vadim Vasilyev på at United ikke har bestemt seg angående Radamel Falcao ennå. Vasilyev skal ha møtt United-representanter søndag, og ble der fortalt at United skal bestemme seg ved sesongslutt.

16.19: Football Grapevine-spalta til Rob Shepherd i Daily Mail er ikke akkurat blant våre favorittkilder, for der står det mye rart, og Sport Witness viser her frem et lite eksempel på inkonsekvent rapportering derfra ang. Gareth Bale:

13.50: Ifølge Daily Mail skal United være interesserte i å hente det 16 år gamle keepertalentet Ilias Mouhta Sebtaoui. Tottenham, Newcastle og Roma skal alle ha vært på jakt etter belgieren, men nå meldes det at unggutten kommer til å bli United-spiller 1. juli. Les mer her.

08.30: Manchester United kan komme til å bruke Adnan Januzaj i en byttehandel for å få fatt i Memphis Depay. Den belgiske unggutten kan forsvinne på lån til PSV, dersom Memphis Depay bestemmer seg for at fremtiden hans ligger i Manchester. Les mer her.

08.00: En ny kontrakt kan være nært forestående for David de Gea. Nå melder The Sun at spanjolen kommer til å droppe Real Madrid, og heller signere en ny toårsavtale verdt 20 millioner pund. Uniteds bunnsolide sisteskanse kan dermed fortsette Old Trafford-karrieren, før det er en viss risiko for at han forlater klubben gratis. Ifølge The Sun har De Gea sagt til venner at størrelsen og lengden på kontrakten er perfekt for ham.

Powered by Labrador CMS