Den ultimate revansjen

For ti måneder siden ødela Evertons Bryan Oviedo dagen for David de Gea og United. Søndag var rollene snudd fullstendig på hodet.

Publisert Sist oppdatert

Hvilken enorm forskjell ti måneder i fotballens verden kan utgjøre!

ÅRETS REDNING?: David de Gea vartet opp med en fantastisk redning på overtid på skuddet fra Evertons Bryan Oviedo.
ÅRETS REDNING?: David de Gea vartet opp med en fantastisk redning på overtid på skuddet fra Evertons Bryan Oviedo.

For 300 dager siden gikk David de Gea og United-spillerne skuffede av banen etter å ha tapt 0-1 hjemme mot Everton. Etter De Geas maktdemonstrasjon mot Everton sang et samlet Old Trafford på spanjolen, noe som gjorde stort inntrykk på Uniteds sisteskanse.

– Verdensklasse!

– Det er utrolig å høre på når hele stadion synger navnet ditt, strålte De Gea etter kampen da han ble intervjuet av MUTV.

Da var humøret et ganske annet mot Everton sist lagene møttes på Old Trafford.

For da Manchester United og Everton barket sammen på Old Trafford i begynnelsen av desember sist sesong, lå David Moyes sine menn på 8. plass på tabellen. Før kampen mot Everton var det imidlertid bare tre poeng opp til Manchester City som da lå på tredjeplass. Etter fire seire og tre uavgjorte på de siste syv skulle United for alvor melde seg på i tetstriden med seier mot Everton, men som vi alle husker gikke det ikke slik.

I sluttminuttene dukket Bryan Oviedo opp og sørget for at Everton tok med seg alle tre poengene tilbake til Merseyside. United tapte også den neste hjemmekampen mot Newcastle og fikk aldri heng på tetlagene.

Oviedo, igjen

Søndag kunne Oviedo fort fått rollen som festbrems på ny. Han fikk et stjernetreff på overtid og de fleste så ballen i mål. David de Gea vartet imidlertid opp med en redning i verdensklasse og sørget for at det var Oviedo og Everton som måtte bite i det grønne Old Trafford-gresset.

Det var en redning som også fikk De Geas keeperkolleger i Premier League til å måpe av beundring

Powered by Labrador CMS