tenhagddg080922b

Hylles av Ten Hag: – En spesiell prestasjon

Publisert Sist oppdatert

David de Gea kunne lørdag bekrefte at han takker for seg i Manchester United etter 12 år i klubben.

Det etter en sesong hvor han holdt nullen flest ganger i Premier League, men hvor det etter hvert har blitt mer og mer sannsynlig at han ikke ville ha en like stor rolle i laget fra og med neste sesong.

Erik ten Hag er takknemlig for innsatsen til De Gea under nederlenderens første sesong i klubben, og hyller spanjolen for karrieren han har hatt på Old Trafford.

– Det kreves enorm kvalitet og karakter å nå det nivået at man i det hele tatt spiller én kamp for Manchester United. Å gjøre det 545 ganger over 12 år er en spesiell prestasjon, spesielt i keeperposisjonen hvor du i hver kamp havner i søkelyset, sier Ten Hag.

– Å ha vunnet årets spiller-kåringer fra både fansen og lagkameratene, begge ved fire anledninger, viser prestasjonsnivået hans og han vil alltid bli husket som en av de aller beste keeperne i historien til denne klubben.

– Jeg er personlig takknemlig for de 25 «clean sheets» han var med på å sørge for forrige sesong og hans samlede bidrag på banen i løpet av mitt første år i klubben. Alle spillerne og de ansatte sender ham de aller beste ønsker for den neste fasen i hans utrolige karriere.

Manchester United v Fulham FC - Premier League
STOR PRESTASJON: David de Gea holdt nullen 17 ganger forrige Premier League sesong – tre mer enn nestemann på lista.

Fotballdirektør John Murtough har også stor respekt for De Geas karriere.

– David forlater Manchester United med den dypeste respekt og varmeste takknemligheten til alle assosiert med klubben. Å ha satt nye klubbrekorder for en keepers kamper og clean sheets, å gå forbi henholdsvis Alex Stepney og Peter Schmeichel, viser bare hvor stor spiller han har vært for oss.

– Vel så viktig er hans egenskaper som person, og han vil bli savnet av alle oss som har hatt privilegiet å jobbe med ham i løpet av de siste 12 årene. David vil alltid være en del av Manchester United-familien og vi ser frem til å ønske ham velkommen tilbake til Old Trafford i fremtiden som en klubblegende.

Powered by Labrador CMS