Spillerne

Spillerne etter ansettelsen: – En trener i verdensklasse

Publisert Sist oppdatert

Fred er veldig fornøyd med nyheten om at det er Erik ten Hag som blir Uniteds nye manager fra og med neste sesong.

Den engelske avisen The Guardian skriver at deler av spillergruppen enten er ambivalente eller lite imponerte av ansettelsen, men Fred later ikke til å være en av dem.

– Dette er gode nyheter, fastslår brasilianeren overfor Premier League Productions, ifølge manutd.com.

Ten Hag kommer til United etter fire og et halvt år i nederlandske Ajax, som han har ledet til to ligatitler og to cuppokaler. I tillegg var han svært nære ved å lede Amsterdam-laget til Champions League-finale i 2019.

Denne sesongen ble det riktignok tap for PSV i cupfinalen, men Ajax ligger samtidig på førsteplass med et forsprang på fire poeng ned til nettopp PSV i Eredivisie.

– Han er en trener i verdensklasse som kommer til å hjelpe oss voldsomt. Jeg har fulgt med på Ajax og de er et godt lag som spiller god fotball. Vi vet at han kan hjelpe oss mye og forhåpentligvis kan vi vinne trofeer neste år, sier Fred.

De Graafschap v Ajax - Eredivisie
HAR VUNNET FØR: Nå er håpet at Erik ten Hag kan hente trofeer til Old Trafford også.

Fred: – Blir ikke lett

De neste månedene kommer de store spørsmålene til å handle om hvem som forsvinner bort fra Old Trafford og hvem den kommende United-manageren velger å hente som nye forsterkninger.

Fred er klar på at United-spillerne nå må vise seg verdig en plass i laget til Ten Hag.

– Du må selvfølgelig vise deg frem dag for dag og kamp for kamp. En ny manager kommer til å se på laget og du må vise at du har kvalitet dersom du skal fortsette å spille, sier Fred.

– Prioriteten er å forbedre seg for hver dag som går, fortsette å kjempe og utfordre om trofeer. Vi må komme oss tilbake til det nivået en stor klubb som United skal ligge på.

Manchester United v Leicester City - Premier League
HAR TROEN PÅ TEN HAG: Fred håper at nederlenderen kan lede United tilbake til toppen av fotball-England igjen.

Midtbanekrigeren tror nå at Ten Hag kan være mannen som kan lede United tilbake til kamp om sølvtøy igjen, samtidig som han sier at det nok ikke kommer til å gå av seg selv.

– Vi vet at den nye manageren vil hjelpe med å få oss tilbake på skinnene. Målet må være å vinne igjen.

– Vi må legge inn mye innsats. Jobben til den nye manageren kommer ikke til å ta bare én dag. Det kommer til å ta tid. Vi skal ha oppkjøring og det blir ikke lett. Det blir en ny stil å venne seg til, sier brasilianeren, som også understreker at United har en jobb å gjøre i sesonginnspurten før den tid.

De Gea: – Godt å vite hvem den nye manageren er

Også sisteskanse David de Gea er fornøyd med torsdagens nyhet.

– Jeg er veldig spent. Endelig vet vi hvem som blir den nye manageren. Alle vet hva han har gjort for Ajax. Han tok dem nesten til Champions League-finale og han har vunnet flere ligatitler, sier spanjolen til klubbens nettsider.

– Han utvikler veldig gode spillere, så jeg gleder meg veldig til å jobbe under ham.

Manchester United v BSC Young Boys: Group F - UEFA Champions League
AJAX-PRODUKT: Donny van de Beek er blant spillerne Erik ten Hag utviklet i Amsterdam. Midtbanemannen går nå kanskje en lysere United-fremtid i møte med gamlesjefen på plass.

De Gea har latt seg imponere av den fotballen Ajax har spilt under Ten Hag.

Keeperen mener også at det er en fordel at nederlenderen blir utnevnt til ny United-sjef nå, slik at man slipper å måtte forholde seg til spekulasjoner i det som gjenstår av sesongen.

– Det er selvfølgelig godt å vite hvem den nye manageren er. Han ser helt sikkert på kampene våre og tenker på hva han kan gjøre for å forbedre laget. Det er bra for oss. Som sagt gleder jeg meg veldig til å jobbe med ham, sier han før han understreker at United bare tenker på neste kamp:

– Fokuset er på Arsenal. Vi må ta det som en finale. Vi må ha tre poeng, ellers er topp fire-kampen over. Så la oss være fokuserte, 100 prosent på, spille god fotball og prøve på å vinne kampen.

FACEBOOK
Powered by Labrador CMS