Blir værende i Tottenham: Eric Dier.

Ryktesaker, uke 16

Ryktebørsen løper løpsk etter langtidsskadene på Rojo og Zlatan.

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 23. april:

09.00: Er det Andrea Belotti som skal erstatte Zlatan? Det skriver iallefall Daily Mirror søndag. Serie A-toppscoreren, som bar bøttet vel 25 mål denne sesongen, blir imidlertid ikke billig. Utkjøpsklausulen må betales, og den lyder på massive 84 millioner pund.

Griezmann skal fortsatt være førsteprioritet, og franskmannen ble spurt igjen om fremtiden sin lørdag etter 1-0-seieren borte mot Espanyol. Da ble han provosert og gikk fra journalisten med en gang, noe flere medier mener tyder på at han skal forlate klubben. Eller, så kan det tyde på at han er lei av å bli spurt om det…

08.45: Blir det Manchester-drakamp om Alexis Sanchez? Den chilenske vingen skal være misfornøyd med tilværelsen i London, etter at Arsenal har slitt denne sesongen og ser ut til å havne utenfor topp 4 for første gang på svært lenge.

Chilenerens kontrakt er snart inne i sine siste 12 måneder, men 50 millioner pund skal likevel måtte legges på bordet for å sikre seg Sanchez nå. Guardiola meldte sin interesse på en pressekonferanse nylig.

– Hvordan blir toppklubbene bedre? Jo, de signerer bedre spillere. Alle toppklubbene i verden overvåker situasjonen til Sanchez tett, sa han ifølge Mirror.

08.30: Forsøker Koeman å skyte hull på en eventuell Lukaku-overgang? Everton-bossen velger å uttale seg kritisk om de røde djevlene, litt ut av det blå, på en pressekonferanse etter 0-0-kampen mot West Ham lørdag. Han mener United spiller dårlig fotball og ikke kommer til å komme til Champions League.

– Jeg kan ikke se for meg at United greier topp 4. Zlatan-skaden ser ille ut, og når jeg ser mengden kamper de må spille denne sesongen tror jeg ikke de greier topp 4. Jeg er heller ikke imponert over måten de spiller på, sier han.

– De sliter også med å avgjøre kamper. Med Everton spilte vi uavgjort to ganger mot United denne sesongen, og begge gangene var det mer i kampen for oss, sier han.

– Europa League er et annet kaliber enn Champions League. Det faktum at de sliter med å slå et lag som Anderlecht beviser hva slags sesong klubben har.

08.15: Engelske toppklubber står klare til å ta imot Luke Shaw med åpne armer. Backen ble koblet sterkt til andre klubber etter at han gjentatte ganger fikk offentlig kritikk av José Mourinho, og Tottenham, City og Liverpool er interessert i spilleren, skriver Daily Mirror. Avisen siterer The Sun, som påpeker at Shaw har spilt for Pochettino før og kan tenke seg en tur til Tottenham, og at Liverpool bruker den høyrebeinte midtbanespilleren James Milner på venstreback og trenger forsterkninger der.

08.00: United er villige til å betale 40 millioner pund for Tottenhams Eric Dier. Det skriver Sunday Telegraph og James Ducker. Mourinho tenker seg Dier som sentral midtbanespiller, hans foretrukne rolle, fremfor stopperplassen han har måttet finne seg i i Tottenham denne sesongen.

En mulig overgang skal visstnok bli lettere dersom Tottenham lykkes i å signere Michael Keane, en annen spiller United også har blitt koblet svært sterkt til de siste par dagene. Den tidligere United-spilleren verdsettes til mellom 25 og 30 millioner pund, og ifølge Manchester Evening News skal Mourinho ha identifisert Keane som sin nye John Terry.

Daily Mail skriver også om dette, og melder at United «har bestemt seg for å hente tilbake Keane». De verdsetter ham til 20 millioner pund. Kontrakten hans går som kjent ut sommeren 2018.

Lørdag 22. april:

11.00: Er United villige til å punge ut for Marquinhos? Goal.com skriver iallefall at United er interessert, med tanke på de tilsynelatende endeløse skadeproblemene i forsvar. Selv om klubben rent spillermessig er godt dekket i posisjonen, kan man ikke stole på at Chris Smalling og Phil Jones er skadefrie. Skal Marcos Rojo også begynne å få problemer med kneet, blir det fort tynt.

70 milioner euro i overgangspenger til PSG og 10 millioner euro i året i lønn til Marquinhos skal United være villige til å bla opp, uten at det ifølge det Goal.com erfarer skal være nok. Den franske storklubben ønsker ikke å selge i sommer, men kan bli presset av spilleren dersom han ikke tilbys en ny kontrakt som gjenspeiler at han er en nøkkelspiller for klubben.

Manchester Evening News erfarer imidlertid på sin side at spilleren selv er interessert i en overgang, etter at Barcelona skal ha trukket interessen sin for spilleren.

10.oo: Dersom United signerer Ousmane Dembelé fra Dortmund, signerer de en fremtidig gullballen-vinner, sier Owen Hargreaves. Den tidligere United-spilleren, som også har spilt i Tyskland og følger tysk fotball, har latt seg imponere voldsomt av den unge offensive og lynhurtige juvelen.

LAGDE TRØBBEL: Ousmane Dembele tegnet seg på scoringslista da United møtte Dortmund til treningskamp i fjor sommer.

Manchester Evening News skriver lørdag at United rapporteres å være villige til å bla opp 50 millioner pund for den 19-årige vingen, som står med 17 målgivende i alle turneringer denne sesongen.

– Han er fantastisk med begge bein, så kjapp, så kraftfull. Han kommer til slutt til å være i gullballen-diskusjonen, det er jeg sikker på, sier Hargreaves.

Fredag 21. april:

16.25: Torsdag kveld ble United et nummer for store for Anderlecht. Lagets store stjerne til tross for at han bare er 19 år, Youri Tielemans, skal nå nærme seg en overgang til franske Monaco:

Tielemans har tidligere vært linket med United, men Mourinho ønsket ikke å uttale seg om det belgiske stortalentet.

En eventuell overgang til Monaco kan bety at Tiemoué Bakayoko er på vei ut – en annen spiller som har vært tett linket til Manchester United de siste månedene.

Torsdag 20. april:

15.10: Mulighet for et røverkjøp? Sport Witness viderebringer en påstand fra franske Le Parisien, som hevder at PSGs Blaise Matuidi er åpen for en overgang til Manchester United.
Den 30 år gamle franske landslagsspilleren hevdes å være tilgjengelig for et beløp i størrelsesorden €10-15 millioner (£8.4-£12.6 mill.).

07.50: Den nystartede California-klubben Los Angeles FC, skal være rede til å tilby Zlatan Ibrahimovic en avtale som vil sikre toppscoreren £5 millioner per sesong.
Ifølge Daily Mails Ian Ladyman, er amerikanerne så desperate etter å gjøre svensken til klubbens store signering og ansikt utad, at de også vil være villige til å låne ham ut til Manchester United gjennom første halvdel av neste sesong, altså frem til nyttår.
Ibrahimovics United-kontrakt utløper ved sesongslutt, men inneholder en klausul som gir United  muligheten til å beholde ham i ytterligere ett år. Svenskens Old Trafford-fremtid er likevel fortsatt usikker.

Onsdag 19. april:

18.55: – Få den mannen signert!

Lokalavisen MEN skriver at José Mourinho har gitt klubben klar beskjed; Antoine Griezmann skal signeres i sommer. Mourinho planlegger å bygge et system rundt den talentfulle franskmannen, for å gjøre forutsetningene så gode som mulig for Griezmann. Avisen går til og med så langt som å si at «kilder tett på spilleren» har sagt at det nå bare er formaliteter som gjenstår før Griezmann signerer for United.

12.30: The Telegraph skriver at José Mourinho er villig til å by £40 millioner for å lokke Tottenham til å selge sin defensive midtbanemann Eric Dier.
Avisens Matt Law mener at londonernes interesse for Michael Keane styrker sjansen for at den 23 år gamle Dier kan bli United-spiller.

08.10: The Express videreformidler en sak fra franske L’Equipe, som hevder at Paris Saint-Germains ivorianske høyreback Serge Aurier har vært i samtaler med José Mourinho angående en mulig overgang til Old Trafford. Det påstås også at de to i prinsippet er enige om en overgang til sommeren.
24-åringen, som er landslagskollega med Eric Bailly og har 39 kamper for Elfenbeinskysten, har vært tilnærmet fast inventar for PSG helt siden han for to år siden skrev under på en permanent overgang fra Toulouse.
Det skal være noen interne konflikter som har ført til at Aurier nå ønsker seg bort fra Parc des Princes.

07.50: Det har en stund allerede versert rykter om en mulig retur til Old Trafford for Burnleys ex-Red Michael Keane. At spilleren ble observert sittende ringside da gamleklubben hans nedsablet Chelsea søndag ettermiddag, har heller ikke bidratt til å dempe ryktemakerne.
Daily Mirror er en av dem som gjør sitt for å holde poteten varm når den nå hevder at José Mourinho virkelig har stilt seg i køen av klubber som ønsker å sikre seg 24-åringens signatur.
Everton, Liverpool, Chelsea og Tottenham skal også være interessert, med førstnevnte angivelig i førersetet; dette til tross for at Burnley – ifølge kilden – vil forlange rundt £30 millioner for å gi slipp på den ettertraktede midtstopperen. Beløpet er tolv ganger høyere enn de £2.5 millionene klubben betalte for å hente Keane til Turf Moor i januar 2015.
P.S.: Keanes nåværende Burnley-kontrakt utløper sommeren 2018.

Tirsdag 18. april:

10.00: For ordens skyld: Daily Mails United-journalist, Chris Wheeler, skriver at United går for Griezmann og Lukaku til sommeren, selv om Marcus Rashford nå viser form igjen. De gjentar også at Wayne Rooney er på vei ut, og at det fortsatt ikke er en avklaring rundt Zlatans fremtid.

07.30: Daily Record står ikke alltid øverst på lista over de vi stoler på, men nå skriver de at det vil koste United (og andre) 65 millioner euro hvis Monacos venstreback Benjamin Mendy skal kjøpes. Det vil i så fall være verdensrekord for en back. (Oppdatert: Det er Duncan Castles, som i alle fall gir inntrykk av at han har en kobling til Mourinho-leiren, som har skrevet saken.)

07.15: Denne høres noe spesiell ut. Juan Mata kan komme til å ende i Besiktas, hvis United henter offensive Anderson Talisca, som har imponert for Besiktas på utlån fra Benfica. Det er Fanatik som skriver dette, ifølge Daily Express. Talisca vil koste 21 millioner pund.

07.10: Everton skal nå ha satt prisen på Romelu Lukaku til 100 millioner pund. Det skriver lokalavisen Liverpool Echo. United har vært koblet til den belgiske toppscoreren i lang ting, men siden han har to år igjen av kontrakten sin med klubben så kommer Everton til å kreve 100 millioner pund for å gi slipp på ham.

Mandag 17. april:

20.50: Hvem kan dette være, mon tro?

Vincent Rodriguez har tidligere truffet godt på overganger, og var én av de første som «bekreftet» overgangen til Paul Pogba fra Juventus til Manchester United.

Mandag kveld la han ut dette på Twitter:

Før han følger opp med å si at Jorge Mendes har vært tungt involvert i forhandlingene, og at United ikke har gitt beskjed til de to spillerne som angivelig skal forlate Old Trafford enda. Dette for å holde overgangene skjult, enn så lenge. Så er spørsmålet hvem som kommer, og hvem som forlater i sommer…

17.55: Ifølge MEN, så raser oddsen på at United signerer Antoine Griezmann denne sommeren. De legger til at oddsen er enda lavere på at United signerer hvilken som helst spiller fra Altético Madrid, og vi er stadig linket med Griezmann, Yannick Carrasco og Jan Oblak.

07.15: Det meste tyder på at Adnan Januzaj er ferdig i Manchester United. The Sun skriver at unggutten har et håp om å bli værende i England, hvor han trives godt sammen med familien.

07.10: United skal være villig til å legge en stor bunke pundsedler på bordet for Atlético Madrid-spilleren Yannick Carrasco, ifølge spanske Don Balon. Samme avis hevder også mandag at United og Chelsea kjemper om en annen Madrid-basert spiller, Real-spissen Alvaro Morata.

07.05: Tidligere United-spiss Dimitar Berbatov kan være aktuell for en retur til Premier League. Sunderland skal være interessert, skriver Daily Mail.

07.00: Ifølge Daily Express kjemper Manchester United og Chelsea om Anderlecht-juvelen Youri Tielemans. 19-åringen er verdsatt til rundt 25 millioner pund og kommer til Old Trafford på torsdag.

Powered by Labrador CMS