Ryktesaker, uke 37

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 15. september:

10.23: Det har handlet mye om David de Gea de siste dagene og nå skriver også The Mirror at spanjolen har skrevet under på ny kontrakt. De Gea er ventet å tjene 250 000 pund i uken, men hvis ulike prestasjonsklausuler slår inn kan lønnen stige til 350 000 pund i uken. Den nye kontrakten skal være på fire år.

Vi venter i spenning…

10.16: Milano-klubbene Inter og Milan er interessert i å hente Nemanja Matic i januar, skriver den italienske avisen Corriere Dello Sport. Matic har slitt med spilletid så langt denne sesongen og kan være en spiller Ole Gunnar Solskjær ikke har i fremtidsplanene sine.

10.09: Manchester United hadde speidere på plass for å se på Kosovos Vedat Muriqi i kampen mot England. Den høyreiste spissen leverte både scoring og assist mot engelskmennene. Muriqi ble hentet til Fenerbaçhe for kun 3,1 millioner pund i sommer. Det er Express som kommer med denne nyheten.

Lørdag 14. september:

12.02: Tyske Bild videreformidler informasjon om at United ønsker Toni Kroos (og skal ha tilbudt 75 millioner euro for midtbanespilleren i vår), mens Real Madrid ser på muligheten for å sende tyskeren til United som en del av en Paul Pogba-avtale.

Problemet er at infoen stammer fra journalisten Eduardo Inda, som ikke er regnet som en treffsikker kilde i det hele tatt. Vi ville nok tatt dette med usunne mengder med salt.

08.52: Det ble hevdet i går at David de Gea har signert ny kontrakt (se under), og hvem vet, kanskje vi får en bekreftelse i dag?

Real Madrid-vennlige Marca valgte i går å fokusere på Edwin van der Sars kommentar om at De Gea ikke er uerstattelig om han velger å dra, men rapportene de siste dagene tyder ikke på at De Gea er på vei noe sted.

Vi snakket for øvrig med Petter Veland om David de Geas situasjon i denne saken.

Uansett foreløpig en rolig ryktemorgen.

Fredag 13. september:

23.20: Duncan Castles skriver i Daily Record (ikke nødvendigvis fotballverdens svar på faktisk.no) at David De Gea har signert ny kontrakt med Manchester United og at han blir klubbens best betalte spiller. Kontrakten strekker seg over fire år med opsjon på et femte hevdes det.

07.10: Ikke mange rykter i dag. For ordens skyld nevner vi at Daily Mirror har en artikkel om at Manchester United har speidet på Readings 16-årige keeper Coniah Boyce-Clarke. Keepertrener Richard Hartis skal kjenne unggutten fra aldersbestemte landslagssamlinger.

Torsdag 12. september:

22.03: Manchester United skal være klar til å tilby Victor Lindelöf en ny kontrakt verdt opp mot 150.000 pund i uken, skriver The Sun. 

Saken er skrevet av avisens United-journalist Neil Custis som mener en ny kontrakt til Lindelöf skal være essensielt for Ole Gunnar Solskjær som ønsker å bygge en forsvarsfirer for de neste fem sesongene med Lindelöf som en del av en kvartett som foruten svensken skal bestå av Aaron Wan-Bissaka, Harry Maguire og Luke Shaw.

13.13: United følger fortsatt med på Leicester-midtbanespiller James Maddison, ifølge Samuel Luckhurst i Manchester Evening News. Liverpool og City skal også være interesserte i 22-åringen, som ikke har noen problemer med at han blir værende i Leicester en sesong til.

Maddison skaper flere sjanser enn de aller fleste Premier League-spillere, og har også startet årets sesong på en god måte.

12.24: Mer Paul Pogba: Real Madrid-president Florentino Pérez siteres på at Pogba ikke er til salgs, og at det var derfor Real Madrid ikke kunne signere franskmannen.

– Det er spillere som ikke blir solgt. Vi gikk for Lewandowski i flere år, og ingenting skjedde siden han ikke hadde noen [utkjøps]klausul, og Bayern ønsket ikke å selge ham. Det var helt umulig. Og det er det som skjedde med Pogba.

– Når enkelte spillere kan bli solgt, så kan vi gå for dem.

08.07: Paul Pogba kobles ofte til Real Madrid og Juventus, og innimellom dukker det også opp PSG-rapporter. Calciomercato.it, som vi ikke stoler veldig på, melder at det på slutten av det internasjonale overgangsvinduet var enighet mellom United og PSG om en Pogba-overgang, og at det eneste som veltet overgangen var at Neymar ikke forlot PSG til fordel for Barcelona.

Overgangssummen skal ifølge kilden ha vært på 150 millioner euro (rundt 134 mill. pund), og det skal også ha vært enighet mellom PSG og Raiola.

Onsdag 11. september:

19.15: En som plutselig seilet opp som en dark horse på tampen av overgansvinduet i sommer var Inaki Williams. Athletic Bilbao-spilleren ble linket til United etter at Romelu Lukaku omsider ble klar for Inter, men til syvende og sist ble summen Bilbao krevde for mye. Nå har Williams selv vært ute på den spanske radiokanalen Cadena Ser og kommentert United-flørten.

– Jeg hadde kontakt med Manchester United, men jeg kan ikke si hvem jeg snakket med. Uansett så har jeg alltid ønsket å bli Athletic Bilbao og bli her til jeg legger opp, skal Williams ha sagt.

14.10: – De som står David de Gea nær insisterer på at en offentliggjøring av hans nye United-kontrakt ikke er langt unna, skriver Adam Crafton hos The Athletic. Samtidig var det litt det samme i sommer, og fortsatt har ingenting skjedd. Juventus følger nøye med på situasjonen.(se også mandag kl. 16.19) United speider nøye på Jan Oblak, og Jordan Pickford har også sine beundrere på Old Trafford, heter det videre i saken.

13.00: Mer fra spanske El Chiringuito. Programleder Josep Pedrerol har kontakter i Madrid og vært treffsikker i enkelte Real Madrid-historier før. Tirsdag sa han, ifølge Sport Witness, at United krever 180 millioner euro for Paul Pogba, at Real kommer tilbake i vinterpausen, at det må inkluderes spillere i en eventuell avtale og at United skal ha bedt om å få Toni Kroos i retur.

07.10: Paul Pogbas bror, Mathias, snakker nå regelmessig om fotball hos spanske El Chiringuito, og nå har han sagt at Paul Pogba ikke skal ha snakket med Sergio Ramos om en Real Madrid-overgang i sommer, slik det ble meldt. Samtidig sa han at Pogba snakket med blant annet Zinedine Zidane, Lionel Messi og Antoine Griezmann om fremtiden sin.

07.00: Borussia Dortmund bekreftet i en Amazon-serie om forrige sesong at det var et United-møte om Jadon Sancho med en representant for Borussia Dortmund. I episoden som ble filmet i mars skal tyskerne imidlertid ha sagt det samme som de sa offentlig på tampen av forrige sesong – at spilleren ikke var til salgs og at spilleren selv ikke skal ha vært spesielt interessert i en overgang. Det skriver Daily Mirror. 

Tirsdag 10. september:

17.09: Nicolò Schira er en mann vi ikke har altfor god kjennskap til, men han melder iallfall at United jobber med å forlenge kontraktene til Victor Lindelöf og Jesse Lingard. Journalisten som jobber for Gazsetta dello Sport skriver at det er snakk om en avtale som binder de to til klubben frem til 2024.

14.06: Giovanni Branchini, som var mellommann da Juventus hentet Douglas Costa til Italia, har uttalt seg til Daily Mail om angivelig United-interesse for brasilianeren.

– Interessen fra Manchester United, en klubb som alltid har vært interessert i ham, var sterk. De var ikke den eneste klubben, men i England var det helt klart de som var mest aktive i Douglas Costa-jakten.

– Juventus hadde aldri intensjoner om å selge ham til tross for sterkt press fra United.

08.14: Spanske AS skriver om Paul Pogbas situasjon i United, etter at det ikke ble noe av noen overgang til Real Madrid. De skriver at Ed Woodward har startet samtaler med Mino Raiola i håp om å få i stand en ny kontrakt. De vil gjerne gi ham høyere lønn, og sørge for at det blir slutt på franskmannens ønske om å forlate klubben, og en eventuell slik fornyelse vil etter alt å dømme hindre Real Madrid i å prøve seg – hvis kontrakten ikke blir fornyet, kommer de til å prøve seg igjen neste sommer.

Hvis Pogba får ny kontrakt, er Christian Eriksen mannen Real Madrid ser på som en mulig løsning. Han kan forlate Spurs gratis neste sommer.

Mundo Deportivo melder for øvrig om mye av det samme som AS: at Real Madrid går for Eriksen om Pogba fornyer med United.

Mandag 9. september:

16.19: I søndagens ryktespalte omtalte vi et rykte om at David de Gea er villig til å takke nei til Uniteds kontraktstilbud, men samtidig advarte vi mot at det ikke var The Suns United-korrespondent som skrev saken. I dag melder Jamie Jackson i The Guardian at De Gea og United er nær enighet om detaljene i den nye United-kontrakten, og at spanjolen selv forventer å signere den snart.

Grunnlønnen skal være på rundt 290 000 pund i uka. 

14.50: ESPN skriver at Eric Bailly har som mål å være tilbake i spill igjen etter landslagspausen i november, i så fall cirka en måned før det Ole Gunnar Solskjær nevnte tidligere i høst.

07.10: Portugisisk presse liker å holde varmt det de mener er en god historie, og  avisa Record skriver nå at det ligger an til drakamp mellom United og City om Benficas Florentino Luis, en sentral midtbanespiller, mens A Bola påpeker at Ruben Dias, tidligere koblet til United, ligger an til en større overgang neste sommer. Utkjøpsklausulen til Luis skal ligge på 91 millioner pund. Saken er gjengitt i Daily Star.

07.05: Lørdag nevnte vi at Marcos Rojo har uttalt at han vil kjempe videre frem mot januar, men hvis situasjonen ikke bedrer seg så vil han dra. Dette er også blitt slått opp i Birmingham Live – da med tanke på en mulig Aston Villa-overgang i januar.

07.00: Det skal være adidas som sikret at Paul Pogba til slutt ble i United i sommer. Bedriften har nemlig investert stort i både United og Paul Pogba, og skal ha gjort det veldig klart at de så det som en veldig stor fordel at Pogba – som tjener 31 millioner pund på adidas-kontrakten – ble i United. Det var imidlertid «kun» Star on Sunday som meldte dette i en sak som ble gjengitt i andre medier, så nei, vi ville ikke brukt mange kalorier på det.

Powered by Labrador CMS