– Toppformen er tilbake

Basti er klar for toppoppgjør mot de Gea eller Darmian.

Publisert Sist oppdatert

Tysklands midtbanegeneral Bastian Schweinsteiger har slitt lenge med skade, og mangelen på trening og spilletid har ødelagt både kampformen og den fysiske formen til «Basti».

Tidligere i mesterskapet har tyskeren kun fått noen små innhopp her og der, senest da Tyskland avanserte på bekostning av Slovakia i åttendelsfinalen.

Nå forteller 31-åringen imidlertid at han endelig føler at han er tilbake på det nivået han bør ligge på for å kunne spille hele kamper for Tyskland, og for United etter sommeren.

– Jeg skulle gjerne spilt mer mot Nord-Irland og i de andre kampene, men det er trenerens avgjørelse. Jeg føler meg bra, helsa er god og jeg er i form.

Den rutinerte midtbanespilleren har vært med på å vinne store mesterskap før, og forteller at det kan være en ulempe for tyskerne at de ikke har møtt noen av storkanonene enda.

– Vi har ikke møtt de største lagene akkurat, i for eksempel Ukraina, Nord-irland og Slovakia. Poland er bra, men du skjønner hva jeg mener. Man må være på sitt aller beste for å slå lag som Spania og Italia, sa han.

Schweinsteiger og Tyskland møter vinneren av duellen mellom David de Geas Spania og Matteo Darmians Italia i kveld klokken 18.00.

Powered by Labrador CMS