Van der Sar om De Gea: – Må ta en avgjørelse snart

Edwin van der Sar etterlyser signaturen til David de Gea.

Publisert Sist oppdatert

Helt siden oppkjøringen i juli har det med jevne mellomrom dukket opp meldinger om at den spanske sisteskansen skal være svært nær en ny avtale med Manchester United.

I skrivende stund er imidlertid De Gea fortsatt på en kontrakt som gjør at han kan forlate klubben gratis neste sommer.

– Det må tas en avgjørelse snart. Det har tatt lang tid, og det handler om et «ja» eller et «nei». Men det er ikke jeg som er direktør i United, sier Van der Sar, som er sitert i flere engelske medier.

ÅTTE ÅR: David de Gea erstattet Edwin van der Sar i 2011.
ÅTTE ÅR: David de Gea erstattet Edwin van der Sar i 2011.

Ajax-direktøren mener imidlertid at det finnes alternativer dersom partene ikke skulle bli enige og De Gea forsvinner etter åtte år i klubben.

Jan Oblak har blitt nevnt som den potensielle kandidaten som i så fall står øverst på ønskelisten. I tillegg er Sergio Romero og Lee Grant bak De Gea, mens Dean Henderson og Joel Pereira på utlån.

– Andre keepere kan komme inn, og det er også et par Premier League-keepere i klubben som kan ta steget opp. Jeg var 34 år da jeg kom til United, så det finnes mange muligheter. 

Denne uken hadde united.no et intervju med Petter Veland, der den spanske fotballeksperten snakket om De Geas form og posisjon på landslaget.

– Det skjedde med meg, og det skjedde meg Ryan Giggs også. Det skjedde med alle.

SUKSESS: Edwin van der Sar har hatt stor suksess i Ajax.
SUKSESS: Edwin van der Sar har hatt stor suksess i Ajax.

– Formen din går opp og ned. Han har levert på et så høyt nivå over så lang tid, men på et tidspunkt blir det lagt merke til at du gjør noen feil her og der. Han vil klare seg fint, han er en fantastisk keeper. De siste ukene har Van der Sar blitt nevnt som en kandidat til jobben som teknisk direktør på Old Trafford.

Nederlenderen utelukket ikke muligheten da han fikk spørsmål om en mulig retur til England i ny rolle.

– For øyeblikket konsentrerer jeg meg kun om jobben i Ajax, men man vet aldri hva som skjer i fremtiden.

Powered by Labrador CMS