Skryter av De Gea

Edwin van der Sar er fornøyd med hvordan etterfølgeren mellom stengene på Old Trafford har gjort det.

Publisert Sist oppdatert

Det er aldri noen enkel oppgave å spille for United. Presset blir ikke mindre når man får ansvaret med å ta over for en av klubbens beste keepere noensinne, er en ung og urutinert utlending og har hele det engelske pressekorpset som følger deg med argusøyne.

Slik var det imidlertid for David de Gea etter overgangen fra Atlético Madrid. Navnet hans var stadig baksidestoff i engelske aviser, og da fortrinnsvis med negativt fortegn. Noen svake inngripenere innledningsvis gjorde at det ukentlig stod skrevet at Sir Alex Ferguson var lei av alle tabbene og ønsket å selge sisteskansen.

Nå er situasjonen en ganske annen. Spanjolen har storspilt spesielt andre halvdel av sesongen, og Van der Sar mener at det at han har fått tillit jevnlig over lengre tid har vært et vendepunkt i 22-åringens karriere.

– Jeg tror alle har sett det på den måten. Det første halvannet året hadde folk blandede følelser rundt han, og sjefen brukte Anders Lindegaard i perioder, sier han til ManUtd.com.

– Men da David kom tilbake holdt vi oss til han. Fra det tidspunktet forbedret prestasjonene hans seg og han ble viktigere for laget. Prestasjonene og selvtilliten hans har snudd seg.

Denne sesongen var han én av fire United-spillere som ble tatt ut på årets lag i Premier League, stemt fram av spillerne selv.

– Selvsagt var det bra for han å bli anerkjent på årets lag, men det viktigste er å vinne ligaen. Så lenge lagkameratene er fornøyd med deg og manageren bruker deg hver uke, kan man ikke få det bedre. Selvsagt er det hyggelig å se tilbake på individuelle troféer etter å ha vunnet ligaen, men laget kommer alltid først.

Ligagullet var De Geas første store trofé i Manchester United. Nå håper Van der Sar at United også kan finne tilbake til prestasjonene i Europa under nederlenderens siste år i klubben, da De røde djevlene alltid var blant de store favorittene i turneringen.

– Premier League er alltid viktig, men de to siste årene i Europa har vært skuffende.

– Det neste steget, både for klubben og David, er å etablere seg blant Europa-eliten. I løpet av fem år kom vi til tre finaler, en semifinale og en kvartfinale, så det ville vært fint å nådd de høydene igjen.

Powered by Labrador CMS