– Fordel United

OPPDATERT 10.15 Edwin van der Sar tror United vil gå seirende ut av kampen om Premier League-troféet. Og – han gir sin etterfølger beskjed om å takle presset!

Publisert Sist oppdatert

Selv om byrival City i øyeblikket ligger to poeng foran på tabellen, heller den tidligere United-keeperen i retning av troen på at erfaring til slutt vil bli den avgjørende faktoren i kampen om ligamesterskapet.

– Det er vanskelig å si; men alllikevel. Med all den erfaringen som finnes i klubben og alle spillerne som snart er tilbake fra skade, ligger nok fordelen hos United, sier VdS til talkSport.

– Nå står de riktignok overfor en vanskelig hjemmekamp mot Liverpool til helgen; men kommer de seg igjennom den, da håper og tror jeg at kvaliteten i laget, samt Fergusons taktikkeri, vil være tilstrekkelig til å vinne nok en tittel.

Råd til De Gea

Van der Sars etterfølger i trøye nummer 1, spanske David de Gea, har som kjent hatt sine problemer etter sommerens overgang fra Atletico Madrid. Noen høyprofilerte tabber førte etter hvert til at han mistet plassen til Anders Lindegaard, den tidligere Aalesund-keeperen som i utgangspunktet ble hentet til Old Trafford som klubbens reservekeeper. Men nå er den målbevisste dansken skadet, og dermed har De Gea fått en gyllen mulighet til å gjenvinne plassen mellom stengene.

Og Edwin van der Sar har følgende enkle råd til spanjolen:

– Du må takle presset!

Men 41-åringen innrømmer at han har forståelse for De Geas problemer:

– Det vil alltid være problematisk å komme til en ny klubb og en ny fotballkultur, ikke minst til England. Det kan være veldig krevende og tøft.

– Samtidig betalte klubben store penger for David, så han er nødt til å jobbe seg gjennom problemene, sier den tidligere storkeeperen, som i motsetning til De Gea, allerede var en aldrende veteran da han kom til United i 2005.

På Old Trafford vant han blant annet fire Premier League-titler på seks sesonger, før han la opp etter mesterskapet i 2011.

Powered by Labrador CMS