– Et stort tap om David drar

MANCHESTER: United.no møtte Edwin van der Sar på Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

United.no møtte Edwin van der Sar halvannen time før avspark i legendekampen på Old Trafford mellom Manchester United og Bayern München.

Nederlenderen som nå er markedsdirektør i Ajax, legger ikke skjul på at han har fått med seg oppstyret rundt keeperen som erstattet ham på Old Trafford, David de Gea.

– Strålende redninger

– Han er i en litt spesiell situasjon. Han er allerede i en av verdens største klubber og er ønsket av en annen. Men det er spesielt for ham siden han er fra Madrid. Om han skulle dra, er det viktig at Louis van Gaal og teamet hans identifiserer hvilken keepertype de ønsker å erstatte ham med, forteller Van der Sar til United.no.

Van der Sar var påliteligheten selv da han voktet United-målet i seks sesonger. Da United skulle finne arvtakeren etter den stødige nederlenderen, falt valget på talentfulle, men relativt uerfarne De Gea.

Unggutten som erstattet Van der Sar har omsider, ikke bare blitt voksen, men også en av verdens desidert beste målvakter.

bernabeusantiago (650 x 358)
LOKKER: Santiago Bernabeu og hjembyen Madrid.

De Gea har i lengre tid blitt linket til Real Madrid, og de fleste regner med det bare er et tidsspørsmål før han drar. Van der Sar har imidlertid ikke gitt opp å se De Gea i United-målet også neste sesong.

– Håper jeg at han blir? Selvfølgelig, det vil bli et stort tap om han drar, men Louis van Gaal kommer til å finne en verdig erstatter. David slet innledningsvis, ble bedre den andre sesongen og har vært strålende de siste to. Sist sesong hadde han mange fantastiske redninger som ble ganske avgjørende for at United kom tilbake til Champions League. Årets spiller? Ja, jeg vil si det, sier Van der Sar.

degeafeirermål (650 x 358)
JAAAA: Omtrent så glad som dette ser vi for oss at De Gea vil bli om han får høre at Van der Sar mener at han var årets spiller.

Lloris eller Cech?

Manchester United har blitt linket til Tottenhams Hugo Lloris og Chelseas Peter Cech, selv om de siste spekulasjonene tyder på at sistnevnte er lysten på å bli i London og visstnok nærmer seg Arsenal.

Skulle Cech ende opp på Old Trafford vil situasjonen ligne på den United hadde da klubben hentet Van der Sar fra Fulham.

– Premier League-erfaring er ikke et krav, men det kan være smart å hente en som har det. Det viktigste er at Louis velger en som passer inn i laget. Vil han ha en som er sterk på streken, en som er best i feltet, en som tydelig dirigerer forsvaret? Det er mange hensyn å ta. Jeg har ikke snakket med Louis om det så jeg vet ikke hvordan han tenker om situasjonen, sier Van der Sar til United.no

– Om valget står, som mange hevder, mellom Cech og Lloris, hvem vil passe United best?
– Jeg kan si såpass at jeg mener en av dem vil passe langt bedre enn den andre…

United har også blitt linket til Ajax sin nederlandske landslagskeeper Jasper Cillessen, men Van der Sar var ikke spesielt lysten på å kommentere konkrete navn.

– Det skal jeg fortelle Louis først om han spør meg, smiler Van der Sar.

Hugo Lloris
MULIG DE GEA-ERSTATTER: Hugo Lloris.

 

Powered by Labrador CMS