Jakter gullhanske

Vi jakter viktigere ting enn individuelle utmerkelser denne våren, men søndagens seier sendte også De Gea litt nærmere Gullhansken.

Publisert Sist oppdatert

Målvakten som holder nullen ved flest anledninger i en Premier League-sesong, får utdelt Golden Glove – Gullhansken – og David de Gea er en av målvaktene som ligger best an.

Etter at United holdt nullen mot Burnley, er De Gea oppe på 13 nuller hittil denne sesongen, noe bare Hugo Lloris og Thibaut Courtois kan matche, ifølge ManUtd.com.

I fjor holdt De Gea nullen ved 15 anledninger, og ble bare slått av Petr Cech. De Gea ville matchet Cechs 16 nuller om det ikke var for det uheldige selvmålet til Chris Smalling rett før slutt i sesongens siste kamp mot Bournemouth. Han har aldri vunnet Gullhansken.

GUTTEN MED GULLHANSKENE: Edwin van der Sar er den eneste United-målvakten som har vunnet Gullhansken.
GUTTEN MED GULLHANSKENE: Edwin van der Sar er den eneste United-målvakten som har vunnet Gullhansken.

Forrige United-keeper som vant var Edwin van der Sar såpass langt tilbake som i 2008/09. Det er også den eneste gangen en United-målvakt har vunnet siden utdelingen startet i 2004/05-sesongen.

De Gea vil nok gjerne vinne Gullhansken – noe som kanskje ikke blir så enkelt med Uniteds tøffe kampprogram – men selvsagt er det jo likevel viktigere at resultatene går Uniteds vei på andre måter enn bare når det gjelder antall baklengsmål. Selv De Gea ville nok gjerne gjort om 0-0-kampene til 2-1-seiere om han hadde hatt muligheten til det …

Powered by Labrador CMS