Ryktesaker, uke 7

Dybala eller Icardi inn, med Lukaku i retur?

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 17. februar:

12.39: The Sun (og her presiserer vi med en gang at artikkelen ikke er skrevet av en av journalistene vi stoler mest på i den avisa) skriver at den saudiarabiske kronprinsen Mohammad bin Salman forberedet et bud på Manchester United i håp om å eie klubben til neste sesong.

Kilder rundt klubben hevder at klubben ikke er til salgs, men kronprinsens håp er nok at budet vil være for godt til å si nei til. Det omtales et bud på £3,8 millarder, noe som vil gi Glazer-familien en solid profitt.

12.24: Tidligere Manchester Evening News-journalist James Robson jobber nå for Evening Standard, og han skriver at United er klare til å betale en stor kompensasjonssum for å sikre seg Mauricio Pochettino. Det betyr ikke at United har bestemt seg for argentineren – de ser på Solskjærs suksess hittil som et godt problem å ha – men det er i alle fall ikke slik at summen som må betales til Spurs nødvendigvis vil skremme United bort fra den løsningen – det er usannsynlig at det blir en avgjørende faktor, og han ville uansett sannsynligvis kostet mindre enn for eksempel Fred gjorde.

12.21: The Sun skriver United forbereder et sommerbud på £90 millioner for Napoli-stopper Kalidou Koulibaly. United sendte speideren Jim Lawlor for å se senegaleseren i aksjon i 0-0-kampen mot Fiorentina sist lørdag, og det sies fra avisas United-kilder at Lawlor skal ha vært imponert.

Saken er ikke skrevet av Neil Custis, som vanligvis er avisas mest treffsikre på United-stoff.

12.14: The Sunday Times skriver at United er klare til å gi David de Gea en svært solid avtale. Rapporter om at spanjolen krever £350 000 i uka, og at United ikke har gått med på det, har blitt møtt med hevede øyenbryn på Old Trafford – siden United er klare til å gi ham en slik avtale. Det hevdes at lønnspakken United vil tilby De Gea vil garantere målvakten £90 millioner, og at det er snakk om en femårsavtale.

Det virker som om De Gea ønsker å forlenge United, så på Old Trafford er følelsen at kun urealistiske agentkrav kan hindre en ny avtale å komme i stand.

Ed Woodward håper også få i stand kontraktsforlengelser for Marcus Rashford, Ander Herrera og Juan Mata i løpet av de neste ukene.

I saken står det i tillegg at Paul Mitchell (RB Leipzig) ikke lenger vurderes i en sportsdirektørrolle, men at Edwin van der Sar er blant navnene som vurderes.

12.02: Mirror hevder i en såkalt eksklusiv sak at United har startet samtaler med Juventus og Inter om mulige kjøp av Paulo Dybala eller Mauro Icardi. Begge de to argentinske stjernespissene skal være på kollisjonskurs med managerne sine, og United skal være klare for å inkludere Romelu Lukaku i en eventuell avtale.

Lukaku skal være klar over dette selv, og vil ikke ha veldig mye imot det – og i så fall vil han være mest interessert i å signere for Juventus.

Saken er ikke skrevet av en av de Mirror-journalistene som vi stoler mest på, så vi ville tatt denne saken med noen klyper salt.

Lørdag 16. februar:

09.46: The Sun skriver (og denne saken er ikke skrevet av Custis, vanligvis avisas mest treffsikre på United-informasjon) at Sergio Romero er klar til å bli værende i United til tross for at han kunne vært førstevalg i La Liga.

Hans representanter skal ha blitt informert om interessen fra Spania, men argentineren vet at lønna han ville fått ikke ville matchet den han får i United, og han skal være et populært medlem av United-stallen.

09.39: Miguel Delaney (som har noe varierende treffsikkerhet) skriver i The Independent at Milan Skriniar nå blir sett på som det mest sannsynlige stopperkjøpet. Han er, sammen med Napolis Kalidou Koulibaly og Sampdorias Joachim Andersen, øverst på ønskelista.

Et stopperkjøp vil uansett bety at en stopper vil forsvinne ut. Eric Bailly blir nevnt som en som muligens kan ende opp med å bli solgt, siden det er delte meninger i United om ivorianeren.

00.00: United skal ha kontaktet Borussia Dortmind angående et kjøp av Jadon Sancho (18), det engelske stjerneskuddet med fortid fra City. Det nevnes en kjøpesum på 70 millioner pund, hvorav 15 prosent vil havne i Citys hender, men de lyseblå kan matche dette budet og ha en slags førsterett. Det er etter hver mye omtalte Neil Custis i The Sun som skriver dette. Sancho har 18 målpoeng på 28 kamper hittil i år i Dortmund.

Fredag 15. februar:

15.00: Daily Mail skriver at det er Edwin van der Sar, Andrea Berta, John Murtagh, Tony Whelan og Paul Mitchell som er på Uniteds liste over mulige Sportsdirektør-kandidater.

09.30: Tidligere United-spiller Laurent Blanc ønsker seg en managerjobb i Premier League, og agentbyrået Base Soccer skal nå forsøke å hjelpe ham med det, skriver Daily Mirror. Blanc har ikke ledet et lag siden han ble sparket fra PSG i 2016, men har også erfaring fra Bordeaux og det franske landslaget.

07.20: Portugisiske Correiho da Manha hevder at Portos offensive 29-åring, Yacine Brahimi, står på lista til Wolverhampton, Everton og United med tanke på en gratis overgang til sommeren. Han står med sju mål på 21 kamper for Porto.

06.55: ESPN-journalist Mark Ogden skriver at Newcastle-stopper Jamaal Lascelles var et overgangsmål for United før José Mourinho fikk sparken. Ifølge ESPN er en ny stopperkjempe fortsatt høyt på Uniteds ønskeliste før neste sesong.

06.50: United-journalist Neil Custis i The Sun er det mange som mener mye om. Fredag har en såkalt eksklusiv sak om at Paul Pogba smashet garderobeskapet sitt og beklaget seg overfor lagkameratene etter PSG-kampen, og at Solskjær brukte hårføneren mot gutta fordi de sviktet i 2. omgangen. Det kan være en av forklaringene om hvorfor det tok lang tid før Solskjær kom på den offisielle pressekonferansen etterpå…

Torsdag 14. februar:

14.00: Manchester United skal være klar til å by 100 millioner pund for Benficas unge stjernespiller Joao Felix. Også Barcelona og Real Madrid følger den unge midtbanespilleren med argusøyne melder The Sun.

08.10: Manchester United går noen spennende uker i møte som kan være helt avgjørende for hvem som får managerjobben i sommer. Men uansett hvem som leder United neste sesong skal Ed Woodaward og United-ledelsen ha sommerens shoppingliste klar, skriver Mirror.

Napolis Kalidou Koulibaly er førstevalget, men vil trolig koste rundt 90 millioner pund. Lucas Hernandez fra Atletico Madrid og Nikola Milenkovic fra Fiorentina er ønsket i forsvaret, mens Douglas Costa fra Juventus er også aktuell, skal vi tro avisen

Onsdag 13. februar:

18.19: Ifølge spanske SPORT (varierende troverdighet) er United og Chelsea klare til å legge inn bud på Ivan Ratikic hvis han er tilgjengelig i sommer. Det er vel også et ganske stort hvis, så det er nok ikke en rapport som bør få noen til å ta av.

Det skal være en del usikkerhet rundt hvordan midtbanen i klubben neste sesong skal se ut, blant annet i lys av kjøpet av Frenkie de Jong, og ingenting har skjedd rundt kroatens kontrakt foreløpig.

Bayern München, Inter, Juventus og PSG skal også være interesserte i Rakitic.

Det nevnes i saken at Barcelona ved et eventuelt salg vil forvente i overkant av £57 millioner for Rakitic.

Tirsdag 12. februar:

15.39: Liten tro på Pogba-retur til Juventus innad i den italienske klubben:

08.14: Derby-prøvespill for U23-spiller DJ Buffonge, melder treffsikre Derby Telegraph:

08.09: Vi starter med mer Pochettino/Solskjær-stoff: The Independents Miguel Delaney skriver i dag at United i utgangspunktet ikke hadde noen intensjon om å gjøre Solskjær til permanent manager da de ansatte ham i desember, men at situasjonen nå er snudd på hodet, og at flere gode kilder nå ser på det som nærmest uunngåelig. Nordmannen skal ha vært i samtaler med Glazer-familien og United-hierarkiet om jobben den siste uka.

United er imponerte over hvor raskt Solskjær ordnet opp, mens en i tillegg er klar over at Pochettino vil bli en dyr og vanskelig mann å få tak i, så nå blir Solskjær nærmest sett på som en lavrisikoløsning.

Mike Phelan blir ellers sett på som en viktig del av pakken for sitt arbeid på Carrington, i saken som i papiravisa har overskriften «United U-turn on Solskjaer».

Delaney skriver ellers at United vil prioritere å kjøpe en stopper og en høyreback denne sommeren.

Mandag 11. februar:

18.00: Mandag skrev altså The Sun og journalist Neil Custis at United hadde bestemt seg for å gi Ole Gunnar Solskjær den permanente United-jobben. Journalist Sam Pilger skriver imidlertid for Forbes at Mauricio Pochettino fortsatt er med i kampen om jobben.

Powered by Labrador CMS