Ryktesaker, uke 9

Stortalenter fra Benfica er på radaren – og United er klare til å sprenge banken for Sancho.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 3. mars:

11.00: Ikke bare kjemper United og PSG om en plass i kvartfinalen i Champions League, hvis vi skal tro The Mirror så kjemper de også om signaturen til Europas kanskje mest spennende angrepsspiller denne sesongen.

Jadon Sancho har regelrett herjet for Borussia Dortmund denne sesongen, og står bokført med ni mål og 14 målgivende for de gulkledde denne sesongen.

I Mirros eksklusive sak kommer det frem at United er klare til å gjøre Sancho til den dyreste spilleren i Premier League-historien, og prisen skal ligge godt over hundre millioner pund, skriver avisen.

10.30: Manchester United har det med å bli koblet til unge, spennende og vanvittig dyre portugisiske fotballspillere.

Sist ut er Benficas Ruben Dias og Joao Felix, henholdsvis forsvar og midtbanespiller.

De har vært nevnt her også tidligere, men ryktene ser ikke ut til å forsvinne. Forrige uke meldte Di Marzio at United hadde vært i møte med den portugisiske storklubben – og nå skriver Record at utkjøpsklausulen på de to spillerne ligger på småfrekke 155 millioner euro – og at dette er en sum United føler seg komfortable med.

Lørdag 2. mars:

10.22: Ifølge Torino-avisa Tuttosport er United favoritter til å signere venstreback Alex Sandro hvis han skulle bli ledig på markedet. Det har blitt spekulert i at Juventus erstatter Allegri med Zidane denne sommeren, og at han i så fall vil prøve å signere Real Madrids Marcelo – noe som kan åpne opp for en overgang selv om Alex Sandro signerte ny kontrakt for ikke så lenge siden. Det blir en del «hvis» og «men» i denne saken, med andre ord – og kanskje spesielt med tanke på hvordan Luke Shaw presterer for tida.

Samme avis melder også at Paul Pogbas fremtid kan bli sterkt påvirket av hvor United ender på tabellen denne sesongen, og at Juventus’ sjanser til å hente tilbake franskmannen vil bli langt større om United ikke klarer å kvalifisere seg til Champions League. I tillegg har Juventus en joker i ermet, siden de mener det kan bli en kamp mellom United og City for å få signert Douglas Costa denne sommeren.

Samtidig melder Neil Custis i The Sun at Pogba ligger an til å bli Uniteds neste kaptein. Antonio Valencia er ventet å forlate United denne sommeren, og alternativet til Pogba vil nok eventuelt være den nåværende kapteinsvikaren, nemlig Ashley Young.

Fredag 1. mars:

11.10: Noen vil kanskje mene at Ole Gunnar Solskjær brukte fredagens pressekonferanse på en smart måte angående David de Gea – ved å snakke keeperen opp, men samtidig understreke at United alltid har vært der for ham, men også si at vi har flere gode keepere. Les saken her.

11.10: Ole Gunnar Solskjær snakket om Antonio Valencia på fredagens pressekonferanse. Han antydet da at Valencia nærmet seg slutten på sin United-karriere. Les hva han sa her.

EDIT: Senere fredag ble fristen for å trigge en kontraktsforlengelse passert.

10.30: Duncan Castles, dere husker han? Det har vært litt stillere med såkalt inside-informasjon fra Mourinho-kjenneren de siste månedene, men nå har han i podcasten Transfer Window sagt at United ikke vil være villig til å gi David de Gea samme lønn som det Alexis Sánchez og Paul Pogba har. Saken er nå også omtalt i Daily Record, hvor Castles jevnlig skriver.

07.30: Torsdag var det Mark Ogden som skrev at Ole Gunnar Solskjær ledet an i managerracet. Daily Mirror skriver nå det samme. Det er avisas David Anderson som skriver saken, hvor det også står at United vurderer å ansette Solskjær permanent også før sesongslutt – for å sikre ro fra omgivelsene og fullt fokus på planleggingen videre.

07.25: Kan også ta med at The Sun har en stor og eksklusiv sak om at Tottenham er i trøbbel siden Mauricio Pochettino vil forlate klubben i sommer, men det interessante er at det er Real Madrid som ifølge saken er destinasjonen hans. Pochettino skal være lei av å høre at han ikke vinner titler, når han hele tiden har kjempet med atskillig mindre ressurser enn alle sine nærmere konkurrenter – og vil dermed til en større klubb.

07.15: James Ducker i The Telegraph skriver nå det samme som James Robson i Evening Standard skrev tirsdag – nemlig at United risikerer å miste David de Gea om de ikke tilbyr ham en kontrakt som gir spanjolen like bra lønn som Alexis Sánchez. De Gea tjener nå cirka 240.000 pund i uka, men det kreves cirka det dobbelte for å bli, ifølge Ducker.

Ducker skriver for øvrig også om Antonio Valencia at United må bestemme seg innen utgangen av 1. mars for å unngå at han kan forlate klubben gratis i sommer.

07.00: United kommer til å ta en avgjørelse om Antonio Valencias fremtid i løpet av den neste måneden, skriver Manchester Evening News. Ecuadorianeren tror det nærmer seg slutten i United, og med så lite spilletid som han har hatt – og nok av andre alternativer – er det flere som tror det.

Torsdag 28.februar:

20.30: Ole Gunnar Solskjær skal være den eneste reelle kandidaten til jobben som permanent United-manager, skriver pålitelige Mark Ogden hos ESPN. Kilder ESPN har vært i kontakt med sier at United ikke har vært i kontakt med noen andre managere, og at Solskjær nå vurderes foran Tottenhams Mauricio Pochettino og Juventus’ Max Allegri. United ville ikke kommentere saken da ESPN kontaktet dem, men gjentok at avgjørelsen tas endelig ved sesongslutt.

16.00: Benfica skal ha hatt møter med United, City og Juventus om supertalentet Joao Felix, skriver Gianluca Di Marzio. 19-åringen står med åtte mål og fem målgivende på 15 kamper i ligaen denne sesongen, og blir sett på som et av verdens aller største talenter for tiden. Han kan bekle de fleste offensive rollene i et lag, selv om han som oftest skal ha fungert som 10er. Tidligere er det nevnt en mulig utkjøpsklausul på 105 millioner euro.

13.30: Manchester United har lagt planer for hvilke tre spillere klubben ønsker å hente i sommer skal vi tro radiostasjonen talkSPORT. De tre spillerne er Crystal Palace-forsvareren Aaron Wan-Bissaka, Napoli-stopperen Kalidou Koulibaly og  Barcelonas kroatiske midtbanespiller Ivan Rakitic.  

Wan-Bissaka har imponert stort for Palace denne sesongen og har fått sitt store gjennombrudd, men United skal ha tro på at et bud på rundt 40 millioner pund kan få Palace til å selge. Arsenal skal også være interessert.

Kalidou Koulibaly har vært en av de flittigste gjengangerne i ryktespalten, og Naopli-forsvareren vil trolig bl verdens dyreste forsvarsspiller om han kommer til United. Det er ventet at Napoli neppe selger for under 95 millioner pund, mens Ivan Rakitic vurderes solgt av Barcelona for å redusere de høye lønnsutgiftene klubben har.

11.20: Romelu Lukaku skal være fristet av en overgang til Juventus dersom United ønsker å selge ham i sommer, skriver The Sun.

Lukaku scoret to mål i 3-1-seieren mot Crystal Palace onsdag kveld, men Ole Gunnar Solskjær har så langt foretrukket Marcus Rashford i spissrollen. Dersom Lukaku vil dra til Juventus kan han bli et forhandlingskort med tanke på en overgang for Paulo Dybala som er linket bort fra Torino-klubben.

08.15: David de Geas forhandlinger med United har pågått lenge, men nå skal spanjolen være klar til å skrive under på en ny avtale med klubben som angivelig sikrer ham en ukelønn på 350.000 pund, skriver Daily Mail.

De Gea har nølt med å sette navnetrekket på en ny United-kontrakt, men skal være begeistret over den snuoperasjonen United har hatt under Ole Gunnar Solskjærs ledelse.

Onsdag 27. februar:

16.58: En United-speider var til stede på Porto-kamp i går kveld. Yacine Brahimi (som ikke spilte lenge, men som scoret) nevnes som en spiller United kan ha speidet på, men som Sport Witness skriver er det ingen av Portos spillere United har blitt koblet sterkt til.

16.56: The Sun skriver at United har invitert den 17 år gamle vingen Zito Luvumbo til å prøvespille for United. Saken er ikke skrevet av en av journalistene som følger United aller tettest.

Luvumbo spiller for Primeiro de Agusto, en klubb i hjemlandet Angola. 

Hvis han blir signert, er det sannsynlig at han blir lånt ut til den portugisiske toppdivisjonen, der flere av toppklubbene tidligere har vist interesse for vingtalentet.

14.00: Guiseppe Rossi trener stadig med Manchester United i påvente av tilbud fra en klubb, og det kan ha kommet nå.

Rossi skal være på vei til Los Angeles FC for å gjennomføre en treningsøkt med laget, og påfølgende møtevirksomhet for å se om en enighet kan nås. Dette er det rykteguruen Di Marzio som melder.

08.00: Det har vært stille så langt denne uka, men ryktene om en retur til Ajax for Timothy Fosu-Mensah er tilbake – denne gangen fra pålitelige Simon Jones i Daily Mail.

Nederlenderen har slitt med spilletid på Craven Cottage denne sesongen, og har bare figurert ved ti anledninger for Fulham.

Ajax’ stjerneskudd på stopperplass – Matthijs de Ligt – skal være på flyttefot i sommer, og Edwin van der Sar og resten av Ajax-styret skal ha identifisert Fosu-Mensah som den perfekte erstatteren.

Tirsdag 26. februar:

20.00: United er villig til å gi David de Gea 350.000 pund i ukelønn, ny verdensrekord for en keeper, men er etter ett år med forhandlinger ikke noe nærmer en avklaring, skriver James Robson i Evening Standard. Robson jobbet tidligere i Manchester Evening News, så kjenner folk i klubben. Hvis saken stemmer så kan United altså bli tvunget til å gi rundt 400.000 pund i uka – eller mer – for å få De Geas navnetrekk på en ny kontrakt. Den nåværende går til sommeren 2020, og De Gea skal heldigvis ha signalisert at han er interessert i å bli i United videre.

15.42: Juan Mata nærmer seg å signere ny kontrakt for United, melder The Sun. Saken er ikke skrevet av Neil Custis, som vanligvis er avisas mest treffsikre på United-stoff.

Matas kontrakt går ut i sommer, og den nye kontrakten skal være en ettårskontrakt med muligheter til å forlenge den med ytterligere ett år (til 2021, altså).

15.39: Vi har tidligere meldt om Bolton-prøvespill for Tyrell Warren, og Derby-prøvespill for DJ Buffonge, og nå skal begge være på prøvespill for Bolton. Ifølge Bolton News spilte begge for reservelaget til Bolton i går kveld.

08.09: Ikke akkurat den beste kilden, men Calciomercato hevder at United følger med på Milan-kaptein Alessio Romagnoli. Chelsea skal også være interesserte. Når det er sagt, så skriver de også at midtstopperen vil være klar til å avslå interessen fra England igjen, noe han også skal ha gjort tidligere.

Mandag 25. februar:

11.22: Mundo Deportivo skriver at United er en av klubbene som følger utviklingen rundt Ivan Rakitics fremtid i Barcelona. Det har blitt hevdet at kroaten kan være på vei ut av klubben i sommer, og klubber i både Italia, Tyskland og England har blitt koblet til 30-åringen.

11.18: Portugisiske A Bola hevder at United har vært i kontakt med Sporting-spiller Bruno Fernandes’ representanter med tanke på en mulig sommerovergang.

Chelsea, Milan og Liverpool skal også være interesserte i 24-åringen, men det er United som skal være ivrigst i jakten etter den målfarlige offensive midtbanemannen.

Powered by Labrador CMS