Enorm forskjell mellom De Gea og Henderson

Kan det være duket for et keeperbytte før neste sesong?

Publisert Sist oppdatert

Dean Henderson (22) har kontrakt med United frem til 2022, og klubben har opsjon på ytterligere ett år.

David de Gea (29) har kontrakt med United frem til 2023, men også der har klubben opsjon på ytterligere ett år.

Her ser du når alle førstelagsspillernes kontrakter utløper.

Etter at spanjolen skrev under på sin nye kontrakt i september var det ikke altfor mange som tenkte på et mulig keeperbytte den nærmeste tiden, men etterpå har det skjedd ting. De Gea har bare glimtvis vist sin beste form, mens Dean Henderson, utlånt til Sheffield United, har overbevist stort for dem.

Ingen i Premier League har for eksempel holdt nullen flere ganger (åtte) enn Henderson denne sesongen. Til sammenlikning har David de Gea holdt nullen fire ganger på de første 23 kampene.

På øvre og nedre halvdel

Går man litt dypere ned i materien så blir forskjellene enda tydeligere.

Akkurat som at man bruker expected goals for å vise hvilke spisser som «overpresterer» – eller er så gode at de slår de matematiske modellene på hva som er forventet på alle målsjanser – så kan man gjøre det samme på keeperne.

Før tirsdagens kamp mot Manchester City hadde Dean Heanderson sluppet inn 19 ligamål, men med tanke på sjansene skapt mot ham så skulle han, ifølge expected goals imot, ha sluttet inn 23,54 mål.

4,54 mål bedre enn forventet, altså.

Det er bare tre keepere i Premier League som har gjort det bedre.

På den andre siden av tabellen ligger David de Gea. Han har sluppet inn 26 ligamål, men burde ifølge Opta-statistikken kun ha sluppet inn 24,35 mål.

1,65 mål dårligere enn forventet, altså.

Det skiller dermed 21 plasser på keeperlista i Premier League mellom De Gea og Henderson.

Premier League-keeperne:
(Rangert etter forskjellen mellom baklengs og forventede baklengs)

Det er grunn til å tro at Hendersons tall ser enda bedre ut etter kampen mot Manchester City, hvor han både reddet et straffespark og hadde en kanonredning som hindret Sterling-scoring. Les mer her om storspillet hans i den kampen.

– En dag så vil han returnere til oss, og da vil han få en bra karriere her, sa Ole Gunnar Solskjær tidligere i sesongen.

Det var før Uniteds bortekamp mot Sheffield United, en kamp som endte 3-3. Henderson kunne grunnet utlånsavtalen ikke spille den kampen, og det er også den eneste gangen Sheffield United har sluppet inn tre mål denne sesongen.

LES OGSÅ: KOMMENTAR: – Gi jyplingen en sjanse
LES OGSÅ: Paul McGuinness: – Dean gjorde alt som stod i hans makt for å nå sine mål

 

Powered by Labrador CMS