«Gi jyplingen en sjanse!»

Publisert Sist oppdatert

Situasjonen i Manchester United denne høsten har reist mange spørsmål.

Hvem som skal stå i mål er ikke ett av dem.

Likevel er det noe Ole Gunnar Solskjær og Richard Hartis, klubbens nye keepertrener, kan være nødt til å ta stilling til neste sommer.

Det var aldri et realistisk scenario at Dean Henderson skulle utfordre David de Gea allerede denne sesongen, men når han ser sine to klubber fra tribuneplass på Bramall Lane søndag kveld, vet han at han på tre måneder har styrket sin egen posisjon.

På papiret leder 22-åringen keeperduellen mot De Gea med flere redninger og færre baklengsmål i Premier League, og på det engelske landslaget har Gareth Southgate allerede plassert ham i en utfordrerposisjon.

Det bør han kunne få også av Solskjær i 2020/21-sesongen.

Ikke fordi De Gea ikke er god nok, men fordi Henderson fortjener det.

SHEFFIELD-SUKSESS: Dean Henderson har bare sluppet inn ni mål i Premier League, kun slått av Kasper Schmeichel.

Han var nok én av få som ikke jublet da De Gea signerte ny kontrakt i september, men han lar seg neppe stoppe av den grunn.

– Jeg føler ikke at jeg er en United-spiller ennå. Jeg har mye å gjøre før jeg når det nivået, sa han før helgen.

Jeg våger imidlertid å påstå at 22-åringen er langt mer offensiv og utålmodig enn det han gir uttrykk for.

Og det er nettopp derfor jeg håper han får muligheten.

Manchester United trenger spillere med selvtillit, og jeg vet at noe av det første Solskjær ser etter i en United-spiller er om han tar ansvar og står opp for seg selv.

Henderson har vært langt mer direkte i sine uttalelser om sin egen fremtid tidligere og fikk så hatten passet av Chris Wilder etter flausen mot Liverpool.

Han tålte kritikken og har kanskje vært enda mer solid siden.

Det må være lov å yppe seg litt. Det nytter ikke å fikle med borrelåsen på keeperhanskene når du skal sparre med en av verdens beste målvakter på Carrington. Du er nødt til å stikke fram hodet.

Nå er neppe selvtillit og to gode sesonger i Sheffield United nok til å vippe De Gea av keepertronen. Den spanske 29-åringen har mange gode år igjen hvis han har ambisjoner om å holde på like lenge som sin nederlandske forgjenger.

2022: Dean Henderson signerte i juli en avtale som binder ham til Manchester United i minst tre år.

Men kanskje kan Henderson holde De Gea mer på tå hev enn det Sergio Romero gjør? Argentineren er et trygt andrevalg, men har aldri klart å utfordre De Gea for alvor.

Det tror jeg 22-årige Henderson kan gjøre hvis han fortsetter progresjonen i Sheffield United.

Siden 2016 har han klatret trinn for trinn. Fra National League North til Premier League via League One, League Two og Championship.

Neste stopp: Old Trafford.

Dessuten er det på tide at en av klubbens akademikeepere lykkes.

Den forrige som spilte minst ti ligakamper var Gary Walsh i 1994/95-sesongen. Da ekskluderer vi Mark Bosnich som forlot klubben som 20-åring, før han returnerte noen år senere.

Skrekkeksempelet er Ben Amos, som ble værende i United som reservelagskeeper til han var 25 år.

Så lenge venter ikke Henderson, og det bør han heller ikke gjøre.

Gi jyplingen en sjanse!

Powered by Labrador CMS