Ryktesaker, uke 18

Søndag har vi en del keeperrelatert å by på.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 5. mai:

09.23: Ifølge en eksklusiv The Sun-sak (som ikke er skrevet av en av journalistene vi stoler litt mer på) har Paul Pogba fått beskjed fra Zinedine Zidane om at det er nå eller aldri når det gjelder en overgang til Real Madrid. Strengt tatt er det ganske lite i saken som tyder på at avisa har noen ny reell informasjon å komme med i denne saken.

For øvrig har også Zidane svart på spørsmål om Pogba (på pressekonferansen før helgas kamp), men uten å si noe særlig annet enn at Pogba er en god fotballspiller, og at han er Uniteds spiller.

08.44: Alan Nixon i The Sun har bedre kontroll på det som foregår i lavere divisjoner enn de fleste, og han skriver at Norwich-midtstopper Ben Godfrey – en spiller vi har blitt koblet til tidligere også – er på Uniteds ønskeliste. Rio Ferdinand har blitt en slags mentor for Godfrey gjennom New Era-agentfirmaet, og han skal ha anbefalt spilleren til United.

Godfrey presser ikke på for å forlate Norwich, som nylig rykket opp til Premier League, men Manchester United vil bli bortimot umulig å si nei til. Norwich kommer til å kreve rundt £15 millioner for 21-åringen.

Nixon skriver også at United er klare til å forsøke å hente stortalentet Logan Pye fra Sunderland. Det kan koste United £500 000 pluss bonuser. Pye omtales av avisa som midtbanespiller, mens han enkelte andre steder omtales som en forsvarsspiller.

08.36: Ifølge Sunday Mirror er baskerklubben Athletic Club fra Bilbao svært interesserte i å signere Juan Mata i sommer. Gamleklubben Valencia skal også være interesserte.

Athletic Club signerer kun spillere med baskisk blod, og har egentlig Mata det? Vi er sånn generelt skeptiske til Mirrors søndagsutgave, og her er vi noe usikre på om det kan være noe i Matas familietre som tilsier at han skal kunne ende opp i Athletic Club.

08.24: Vi starter dagen med noen keeperrelaterte saker. The Sun skriver at David de Gea har fått en uke på seg til å bestemme seg for om han skal bli i United. Klubben skal ha tilbudt han en kontrakt, og ønsker seg et svar. Artikkelen er ikke skrevet av avisas vanlige United-korrespondent.

Samtidig melder Daily Telegraphs Matt Law at United kommer til å bli tilbudt sjansen til å hente Real Madrids Keylor Navas av Real Madrid, i lys av PSGs interesse for David de Gea. Real Madrid skal ha instruert mellommenn om å finne en engelsk klubb for Navas, og United kommer til å stå høyt på listen siden de gjerne sender ham til Manchester som en del av en Paul Pogba-avtale. Samtidig skriver Law at det er uklart om United vil være interessert i Navas.

Sheffield Star siterer Sheffield United-manager Chris Wilder på at Sheffield United har et godt forhold til Manchester United, og at de var over på Manchester-derbyet nylig. Klubbene snakket om Dean Henderson, og Manchester United skal være interesserte i å sende Henderson tilbake til Sheffield United neste år – og Wilder anerkjenner at det kommer til å være et nytt lån, og ikke en permanent overgang.

Til slutt skriver Sunday Mirror at Edwin van der Sar neppe kommer til å forlate Ajax til fordel for Manchester United. Artikkelen er skrevet av Simon Mullock, som ikke akkurat er blant de mer treffsikre der, men det virker jo generelt til å være lite som tyder på at nederlenderen returnerer til United.

Lørdag 4. mai:

11.33: Apropos AS, så har de vært ufrivillig morsomme. De skriver at det er Malcolm Glazer, og bare han, som kan gi grønt lys til en Paul Pogba-overgang, og at han også vurderer å selge klubben. Problemet med dette er naturligvis at Malcolm Glazer døde for nesten fem år siden, påpeker Sport Witness.

10.22: Spanske AS (her gjengitt av Sport Witness) har intervjuet Florentin Pogba om brorens fremtid, uten at de har fått noe veldig konkret ut av ham.

– Jeg vet ikke. I fotball er det mye som kan skje.

Han ble videre spurt om hvordan Zidane-faktoren eventuelt påvirket, og svaret på det er ikke særlig mer konkret.

– I dag kan jeg fortelle deg noe, i morgen noe helt annet. Ting kommer til å skje. Nå kommer sommeren, og vi vil få se om han blir værende eller om han drar.

09.29: Ny dag, mer Paul Pogba. Vanligvis treffsikre Chris Wheeler i Daily Mail skriver at Pogba ikke har noe slags ønske om å bli i United. United insisterer fortsatt på at spilleren ikke er til salgs, og Ed Woodward ønsker å beholde Pogba, men kilder på innsiden av Old Trafford tror at United vil lytte til bud på £160 millioner og oppover om de tvinges til å akseptere at det ikke er noen vits i å tvinge franskmannen til å bli værende mot hans vilje.

Fredag 3.mai:

21.27: Alt tyder jo på at Antonio Valencia er ferdig i United etter denne sesongen, og det ser ikke akkurat mindre slik ut når han legger ut et bilde av materialforvalterteamet for å takke for all hjelp de siste ti årene. Det er nok brukbare sjanser for at Valencia kommer på banen i sesongavslutningen mot Cardiff neste helg, slik at han får tatt farvel med Old Trafford-publikummet.

09.20: Mange spillere som ryktes ut, betyr mange spillere som ryktes inn. Det har vært lite rykter om at en ny spiss er på vei inn portene på Carrington i sommer, men med stadige spekulasjoner om at Romelu Lukaku er på vei ut, må kanskje Ole Gunnar Solskjær se seg om etter en erstatter. Sport Witness refererer til en sak i L’Equipe som skriver at United-manageren har sett nærmere på Lyon-spiss Moussa Dembele.

Spissen, som kom fra Celtic før sesongen, har imponert for den franske klubben denne sesongen, og står med 18 mål i alle turneringer. Solskjær er spesielt interessert i å se om franskmannen har mentaliteten som skal til, og skal ha blitt imponert over rapportene han har fått. Dembele har fire år igjen av kontrakten sin, og skal være verdsatt til €50 millioner.

09.00: En spiller som har vært i fyr og flamme i Premier League denne våren, er Youri Tielemans. Den 21 år gamle midtbanespilleren gikk til Leicester på lån fra Monaco i februar, og har levert målpoeng i nesten alle kamper siden.

Nå melder blant annet Manchester Evening News at United kan gå for den unge belgieren. Ole Gunnar Solskjær er på jakt etter minst én og kanskje to midtbanespillere, hvis Ander Herrera drar til PSG, og 21-åringen er en spillertype som kunne passet fint inn i Solskjærs prosjekt. United ble også linket til Tielemans mens han var i Anderlecht, og nå kan det se ut som de røde vil prøve igjen.

08.40: United-historien til Alexis Sánchez ser etter alt å dømme ut til å ende i sommer. Daily Mail melder nå at United er villige til å strekke seg langt for å bli kvitt chileneren. Sánchez skal ha en lønn på £500.000 i uka, og har ennå over tre år igjen av kontrakten sin.

Med hans høye lønnskrav, innser United at den enkleste måten å få han videre på er ved å sende han på lån, og de skal være villige til å betale halvparten av lønna hans, hvis han blir utlånt til en annen klubb. Det betyr at United kan måtte betale £250.000 i uka for en spiller som ikke engang spiller for klubben.

Torsdag 2. mai:

19:00: Gazzetta dello Sport-journalist Nicolò Schira melder på Twitter at en speider fra Manchester United skal bivåne serie A-oppgjøret mellom Napoli og Cagliari. Årsaken skal være Cagliaris 22 år gamle midtbanespiller Nicolò Barella. 

Kalidou Koulibaly har lenge vært en av hovedrollene i ryktespalten. Napoli-stopperen vil trolig spille kampen, og om det er hold i ryktene om ham kan United-speideren slå to fluer i en smekk.

15.00: Mange forventer at det kommer inn en ny høyreback til United i løpet av sommeren, og lenge har den engelske unggutten Aaron Wan-Bissaka vært favoritten. Nå har Crystal Palace-spilleren vært ute i Evening Standard og kommentert United-ryktene, men sier at han kommer til å bli i London-klubben.

– Det viser bare at prestasjonene mine blir lagt merke til. Men jeg er i Crystal Palace akkurat nå. Det er der jeg har kontrakt, og der jeg vil være neste sesong, skal Wan-Bissaka ha sagt.

10.30: David de Gea er inne i sin dårligste periode på lenge i United. Samtidig er det liten tvil om at han fortsatt er en av verdens beste målvakter, og med en kontrakt som går ut i 2020, blir det naturlig nok spekulert i om han kan forlate United i sommer.

Både Marca og AS melder nå at de Gea topper PSG sin ønskeliste. 41 år gamle Gianluigi Buffon har ikke vært en superhit i den franske toppklubben, og skal også ha vurdert å legge keeperhanskene på hylla etter sesongen. Hvis det skjer, skal altså PSG være klare for å legge store summer på bordet for å sikre seg de Gea sin signatur.

08.55: Manchester Uniteds jakt på en ny høyreback kan ha tatt en ny vending etter at Paris Saint-Germain planlegger å selge spillere for minst 55 millioner pund innen utgangen av juni for å oppfylle UEFAs krav til Financial Fair Play, skriver The Sun som oppgir den franske avisen Le Parisien som sin kilde.

Blant spillerne den franske storklubben ønsker å selge er Thomas Meunier og belgieren kan være tilgjengelig for relativt beskjedne 20 millioner pund, skriver avisen.

08.30: Rio Ferdinand skal ha imponerte Ed Woodward under samtalene de to har hatt om jobben som teknisk direktør i United. Ole Gunnar Solskjær ønsker imidlertid at United gir jobben til Mike Phelan, skriver Times (krever abonnement).

56 år gamle Phelan var i flere år en sentral skikkelse i Sir Alex Fergusons trenerteam i flere sesonger, blant annet som assistent til skotten. Phelan har også hatt rollen som assistentmanager i United siden Solskjær fikk den midlertididge jobben i desember, men Phelan skal nå ønske seg en mer fremtredende rolle i United, skriver Times.

Onsdag 1. mai:

16.07: Ole Gunnar Solskjær ønsker en pangstart på overgangssommeren, og ifølge James Robson (tidl. Manchester Evening News) i Evening Standard har United trappet opp interessen for João Félix (19 år gammel offensiv midtbanespiller for Benfica) og Bruno Fernandes (24 år gammel sentral midtbanespiller for Sporting). Solskjær forventer ifølge avisa å hente inn fem nye spillere i sommer, og disse to skal være blant hovedmålene. Begge kobles også til en rekke andre storklubber (City skal være interessert i begge), og Robson melder om en mulig pris på £150 millioner. Det største problemet her kan være at United ikke kan tilby Champions League-spill.

Félix regnes som et supertalent, en kommende storspiller, mens Fernandes også er svært respektert etter det han har vist de siste årene. Han har scoret nesten 30 mål for Sporting denne sesongen.

10.17: Gazzetta dello Sport (her gjengitt av Inside Futbol, siden vi ikke har funnet originalartikkelen på nett) skriver om Matteo Darmian – italieneren var klar til å forlate United sist sommer, men ingen av de interesserte italienske klubbene ville betale summen United ønsket for ham. Nå skal United være klare til å akseptere å selge Darmian på billigsalg. €12 millioner – £10,33 millioner i dagens kurs – skal være nok – og sannsynligvis ville United også akseptert et bud på €10 millioner (£8,6 millioner), skriver avisa.

Inter trekkes frem som en klubb som er interessert i United-backen.

09.59: The Sun skriver at Juan Mata må ned i lønn hvis han skal signere for Barcelona.

Matas kontrakt går ut i sommer, og Barcelona skal ifølge avisa være interessert – og de skriver også at Mata ville elsket en slik overgang.

En brukbar sign-on-fee, pluss gode bonusordninger, ville redusert litt av effekten av den lavere grunnlønna.

Saken er ikke skrevet av en av de vanlige United-journalistene, eller av en journalist som så vidt vi vet er særlig tett på Barcelona, så vi ville uansett tatt det med en klype salt.

Tirsdag 30. april:

22:10: Mer Paul Pogba. ESPN skriver at franskmannen må forvente å gå ned i lønn om han skal spille for Real Madrid neste sesong. De har nemlig ikke tenkt til å høyne, eller matche, lønnsslippen Pogba får i Manchester United.

Vi får se om det har noe å si for hovedpersonen selv.

13.24: Paul Pogba er desperat etter å forlate United denne sommeren, skriver Miguel Delaney (varierende treffsikkerhet) i The Independent.

En av hovedgrunnene skal være Uniteds manglende evne til å kjempe om ligatittelen, og at det ikke ser ut til å være i ferd med å forandre seg, og han vil derfor gjerne heller reise til Real Madrid.

Delaney skriver at klubben offisielt sier at Pogba ikke er til salgs, men at det hersker en tro på at et bud på over £130 millioner vil være nok til å overbevise United til å selge.

10.41: Daily Star skriver at PSG ønsker å gi David de Gea en langtidskontrakt med enorme £450 000 i uka – mer enn en fordobling av spanjolens nåværende avtale med United.

De Gea kan gå gratis sommeren 2020 om ikke han blir enig med United om en ny kontrakt innen den tid.

Avisa skriver ellers at Real Madrid, Juventus og Dortmund også følger situasjonen.

Vi ville uansett tatt dette med en solid klype salt, siden Daily Star ikke akkurat er kjent som sannhetens tapre voktere.

08.06: Daily Mails Laurie Whitwell skriver at Rio Ferdinand har møtt Ed Woodward for å diskutere muligheten for å bli Manchester Uniteds sportsdirektør.

Ferdinand, som har både fotballerfaring og businesserfaring, skal være seriøst vurdert til rollen. Glazer-familien skal ha ønsket å knytte til seg Ferdinand en stund, og nå kan timingen være riktig, skriver avisa.

Whitwell er ikke blant journalistene som følger United tettest – men kan jo selvsagt ha fått infoen fra folkene rundt Ferdinand også.

Mandag 29. april

19:25: Nederlandske VTM Nieuws skriver at Thorgan Hazard skal være enig med Borussia Dortmund om en overgang. Det eneste som gjenstår er at Borussia Mönchengladbach skal godta overgangssummen. En overgang virker sannsynlig. 

Så. Hva har dette med Manchester United å gjøre? Grunnet til at vi nevner dette er at det kan være interessant at Jadon Sanchos klubb investerer i en offensiv kantspiller. Kan det være at de forbereder seg på å miste sitt engelske stjerneskudd når sommeren kommer?

19:20: Express melder at den ivorianske Lille-spissen Nicolas Pepe er på Solskjærs ønskeliste. Liverpool skal også være interessert i 23-åringen som er verdsatt til 60 millioner euro. Med 20 scoringer og elleve målgivende pasninger er det bare PSGs Kylian Mbappé som har bedre statistikk i Ligue 1 i år.

19:15: En som har vært linket til Manchester United i tide og utide, er tidligere United-ving Wilfried Zaha. Nå har imidlertid Crystal Palace-manager Roy Hodgson, ifølge the Sun, sagt at han tror Zaha blir værende på Selhurst Park.

14.15: Etter søndagens tap mot bunnlaget Rayo sa Real Madrid-trener Zinedine Zidane følgende: – Det positive med denne ligaavslutningen er at (Raphael) Varane blir her. Sitatet ble gjengitt av Daily Mail mandag.

13.30: Den spanske radiostasjonen Cadena Ser meldte mandag at Paul Pogba visstnok tror at han kommer til å spille for Real Madrid kommende sesong. Det skal være kilder som har fortalt dette til kanalen. Dette ifølge Sport Witness.

12.00: United vurderer sterkt å utløse utkjøpsklausulen til Atletico Madrid-keeper Jan Oblak. Det skal kilder ha fortalt ESPN. 26-åringen har lenge blitt regnet som en av verdens beste keepere, og skrev nylig under på en ny kontrakt med Atletico. Utkjøpsklausulen økte imidlertid kun fra 100 til 120 millioner euro. Dette skjer selvsagt samtidig som David de Geas kontraktssituasjon er uavklart i United. Saken er skrevet av ESPNs mann i Madrid.

Powered by Labrador CMS