Ryktesaker, uke 21

Mange ryktes ut denne søndagen.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 24. mai:

10.59: BBCs rykteoppsummering nevner at Daily Express skriver at United har blitt tilbudt Keylor Navas, Real Madrids 28 år gamle keeper, i bytte mot David de Gea. Vi finner ikke saken hos Express (BBC har for en gangs skyld ikke direktelink), og kan ikke gå god for det, men samtidig ville vi ikke akkurat kunne gjort det om vi fant artikkelen heller. Daily Express er jo ikke kjent  som sannhetens riddere.

09.28: Mange tror Adnan Januzaj blir lånt ut neste sesong, og landslagssjef Marc Wilmots blir nå sitert på at 20-åringen må finne seg en klubb hvor han får spille. Kanskje har verken klubb eller spiller bestemt seg for hva som skal skje neste sesong, men uttalelser som dette fra Wilmots kan kanskje påvirke hva Januzaj ønsker. PSV og Everton er klubbene som har blitt nevnt mest som mulige klubber han kan bli lånt ut til.

09.00: Mer om Robin van Persie, denne gangen fra en tyrkisk avis, som melder at Juventus er favoritter til å signere nederlenderen:

08.59: Vi hørte kanskje mer om Arturo Vidal i fjor, men han blir innimellom nevnt i United-sammenheng nå også. Sport Witness har skrevet en sak om enkelte rapporter fra Chile og Italia om at han er klar for Arsenal, men minner oss også på hva fjoråret lærte oss, og at vi kanskje burde være litt skeptiske til informasjonen.

08.52: Mail on Sunday omtaler Nicolás Otamendi-ryktene (som for øvrig ble skrevet om av Marca også i går, de skrev i likhet med argentinske Olé om en avtale mellom klubb [United] og spiller), men skriver også at Mats Hummels fremdeles er førstevalg (selv om Otamendi nå skal være mer sannsynlig).

08.07: Vanligvis ganske Real Madrid-vennlige Marca melder om en viss usikkerhet fra Cristiano Ronaldos side om fremtiden, og PSG skal stå klar med sjekkheftet. Det virker uansett ikke i artikkelen som om en slik overgang vil være spesielt sannsynlig, siden Ronaldo motiveres av andre ting enn penger, men det legger i alle fall et visst press på Real Madrid rundt sommerens overganger, som må sørge for at portugiseren beholder troen på prosjektet.

Avisen nevner at United, som PSG, sannsynligvis ikke er interessant akkurat nå.

07.55: Sunday People skriver at Everton vurderer å forsøke å låne Tyler Blackett om de ikke klarer å sikre seg lagkamerat Jonny Evans i sommer. Sylvain Distin skal forlate Everton i sommer, noe som forklarer stopperjakten. Også Sunderland og Leicester nevnes som klubber som er interessert i Jonny Evans, mens både Arsenal og Tottenham også har blitt nevnt tidligere i andre medier. Det er ventet at Evans aller helst vil bli i nord-vest, siden kona Helen i så fall kan beholde jobben i MUTV.

Samme avis melder også at Antonio Valencia kan bli Valencia-spiller. Den spanske klubben kvalifiserte seg i går til Champions League, og skal være klare til å legge inn et bud på rundt £8,5 millioner. Valencia til Valencia, hva blir det neste? David Villa til Villa? Everton Ribeiro til Everton?

Det nevnes også i samme sak at Anders Lindegaard og høyrebackkollega Rafael kommer til å få beskjed om at de kan forlate klubben.

07.50: Ifølge Daily Mirror har Lekhwiya fra Qatar tilbudt en kjempeavtale til Robin van Persie. Kanskje han, om han reiser, vil være mer interessert i å ta turen til Tyrkia sportslig sett…? Det var nemlig alternativet The Sun nevnte i går for nederlenderen. Så får tiden vise om noen av delene blir aktuelt.

Lørdag 23. mai:

10.00: Manchester Evening News har foretatt en liten oppsummering av hvilke overgangsrykter som omhandler United denne lørdagen. De skriver at Bastian Schweinsteiger selv bestemmer om han vil bli eller dra, ifølge Pep Guardiola, men at Louis van Gaal ser på ham som en passende avløser for Michael Carrick.

De skriver også at Mats Hummels ikke kommer til å bli United-spiller, etter at klubben har somlet for lenge med å sette inn et støt på tyskeren, ifølge The MirrorRaphaël Varane, Aymeric Laporte og Nicolás Otamendi presenteres som noen alternativer.

Til slutt skal United ha startet samtaler med Robin van Persie. Nederlenderen har han hatt en meget skuffende sesong i United-trøya, og kan komme til å forsvinne til sommeren. Det er The Sun som hevder dette.

00.40: Fredag kveld dukket det opp bilder av Ed Woodward, José Mourinho og to personer til. Bildet sirkulerte rundt på sosiale medier, og enkelte hevdet at det var Petr Cechs agent, Vitkor Kolar, som var en av de uidentifiserte mennene.

Men Sports Witness har sett nærmere på saken, og kontaktet først den tsjekkiske journalisten Karel Haring, som ikke var sikker på om det var Kolar eller ei. Men da Sports Witness kontaktet Cechs agentfirma, Sport PR, kunne de avkrefte at det var Viktor Kolar som var på bildet.

Det er imidlertid uvisst hvorfor Ed Woodward og José Mourinho var avbildet på et bilde sammen, men det spekuleres i om bildet er fra januar i fjor, da de to forhandlet om overgangen til Juan Mata.

Fredag 22. mai:

13.16: Meldingen, som for øvrig ble lagt ut i natt, fikk folk til å spekulere i om hun og gemalen befant seg i Manchester, men det gjør de ifølge Sport Witness ikkej: «DE4710 Manchester er et flightnummer, og flighten går til Palma, Mallorca – det er der  hun er. Hun fløy fra Düsseldorf».

11.50: Flere medier, deriblant Daily Mail, melder at Ilkay Gundogan har beveget seg et stort steg i retning av Barcelona. Dortmund-spilleren som lenge har vært i Uniteds søkelys, har bestått en Barça-regissert medisinsk test i München etter at klubbene skal ha kommet til muntlig enighet om en overgang. Gundogan kommer nå, etter alt å dømme, til å flytte til Camp Nou i januar 2016. At han må vente så lenge skyldes selvsagt at Barcelona nektes å kjøpe spillere innen den tid.

08.30: Franske L’Equipe hevder at United og den 17 år gamle Valenciennes-forsvareren Dayot Upamecano er blitt enige om en overgang. Klubbene skal allerede i januarvinduet ha blitt enige om en pris på €450.000 (£320.000), potensielt økende til €900.000, men den gang skal overgangen ha blitt hindret av «administrative årsaker».

France Football har senere bekreftet at en overgang nesten fant sted, og det etter at spilleren skal ha vært til omvisning både på Old Trafford og Aon Training Complex. Valenciennes skal ha store økonomiske problemer og trenger å skaffe til veie €2 millioner innen utgangen av juni. Det er derfor all grunn til å tro – ifølge Sport Witness – at overgangen for Upamecano vil være et faktum innen kort tid.

P.S.: Dayot Upamecano er for tiden opptatt med U17-EM i Bulgaria, hvor Frankrike har spilt seg helt frem til finalen. Tyskland er motstander, og kampen spilles allerede klokken 15 i ettermiddag.

08.20: Opppsss! Arsenal skal ha blitt enig med Juventus om betingelsene for en overgang for Arturo Vidal til Emirates. Nå er det riktignok italienske Calciomercatoweb som hevder dette, og nettstedet som viderebringer opplysningen er selveste The Express. Like fullt kan det være verdt å ta meldingen med et visst alvor. Arsenals Alexis Sanchez, Vidals chilenske landsmann, deler angivelig agent med Juve-spilleren. I så fall kan dette fort ha blitt utnyttet av Arsène Wenger & co. Skulle Vidal virkelig havne i Arsenal, vil det være som et nederlag å regne for Louis van Gaal. Ifølge kilden skal han så sent som i januar ha lagt inn bud på den dynamiske søramerikaneren.

08.05: Etter tilsynelatende å ha mislyktes i å hente Mats Hummels fra Borussia Dortmund i sommer, skal United nå ha vendt blikket tilbake mot Atlético Madrid-stopperen Diego Godin. Den 29 år gamle uruguayaneren har flere ganger tidligere vært linket til en overgang, men forsvant etterhvert fra ryktebørsen. Daily Star hevder at United ser Godin som et alternativ dersom også Nicolas Otamendi – i likhet med Hummels, skulle ryke.

Torsdag 21. mai:

17.40: Mer Gareth Bale. Nå skriver AS at waliseren ønsker å snakke med Real Madrid og avklare fremtiden før han reiser på ferie. Louis van Gaal skal angivelig ha Bale på toppen av ønskelisten, og Gareth Bale ønsker visstnok at Real Madrid skal presentere sine planer for ham så snart som mulig. Les mer her.

15.40: Manchester Evening News skriver at Manchester United forbereder sin mest vågale sommerhandel noensinne, med Gareth BaleHarry Kane og Bastian Schweinsteiger alle innkjøpslisten. Også Romas midtbanespiller, Radja Nainggolan, skal være aktuell. Han hevdes å være verdsatt til £15 millioner.

15.20: Med gårsdagens melding om at Mats Hummels blir værende i Borussia Dortmund, hevder The Independent at United har fornyet sin interesse for Valencias Nicolas Otamendi. Ikke bare fornyet heller, for ifølge Ole i Otamendis hjemland, Argentina, skal spilleren til og med ha skrevet under på en intensjonsavtale med rødtrøyene. Det påstås altså at en avtale allerede er på plass, og at Otamendi vil dra til Old Trafford så snart Argentina er ute av sommerens søramerikanske mesterskap. Samtidig hevder Daily Mail at en eventuell overgang til United avhenger av om Valencia når Champions League eller ikke. Det vil bli avgjort til helgen. 27 år gamle Otamendi er verdsatt til £36 millioner.

15.05: Bayern Münchens Bastian Schweinsteiger til Manchester United? Det kan godt hende, om vi skal tro Kicker (tyskspråklig). Magasinet hevder at det har en «troverdig engelsk kilde» og slår regelrett fast at United ønsker seg den 30 år gamle midtbanemannen. Manager Pep Guardiola skal også stille seg åpen til å selge dersom prisen er «riktig». Schweinsteiger kontrakt med de tyske ligamesterne utløper etter neste sesong, og ingenting tyder i øyeblikket på at han vil bli tilbudt en ny.

05.50: PSG håper å overbevise Manchester United om å selge Ángel Di María i sommer, men i så fall risikerer de ifølge The Express å måtte punge ut med hele overgangsbudsjettet sitt. Ved et eventuelt salg ønsker United å få tilbake mesteparten av de £59.7 millionene klubben betalte Real Madrid for argentineren i august i fjor. Men, med «Financial Fair Play»-restriksjoner hengende over franskmennenes hoder, vil et krav i en slik  størrelsesorden trolig strekke deres muligheter til det ytterste. Nøyaktig hvor mye PSG vil bli tillatt å bruke på overganger i sommer, vil først bli avgjort i juni, men ifølge en talsmann vil det kunne bli snakk om rundt €80 millioner (£57 mill.), og ikke €60 millioner slik det til nå har vært hevdet.

Onsdag 20. mai:

23.40: Du verden, det er en del rykter i kveld. Pålitelige The Times (ved journalist Tony Barrett, som har god kontroll på det som rører seg på Merseyside) melder at United har forespurt seg om Raheem Sterling. Liverpool sliter med å komme til enighet med Sterling, som visstnok ønsker seg bort, men avslo forespørselen uten å bli med på en prisdiskusjon. Flere andre medier melder også det samme, og det virker trolig at det stemmer at United har forespurt. Sterling skal ha vært United-fan i oppveksten, uten at det gjør det sannsynlig at Liverpool vil selge til erkerivalen. https://twitter.com/suttonnick/status/601137893940289536

23.20: Samtidig meldes det fra Tyskland at Mats Hummels blir i Dortmund etter å ha takket nei til United:

23.15: Det meldes fra Argentina at Nicolás Otamendi er enig med United om en kontrakt (men melder ikke noe om at klubbene er enige). Saken kan leses på spansk her. Petter Veland, C Mores ekspert på spansk fotball, har liten tro på dette, basert på hva som meldes andre steder: https://twitter.com/PetterVeland/status/601133408144732160

19.07: Om Jasper Cillesen: 

16.45: Pålitelige James Ducker i The Times (krever abonnement) omtaler ryktene om Petr Cech, og det er godt nytt for de som eventuelt håper at Cech blir De Geas erstatter om spanjolen går til Real Madrid. Det meldes nemlig at Roman Abramovich ikke ventes å ha planer om å slå seg vrang vedrørende en overgang klubber som United, Arsenal eller PSG, som et slags takk for den gode innsatsen over mange år. Ducker nevner Hugo Lloris, Asmir Begovic, Samir Handanovic og Jasper Cillessen som andre mulige kandidater til keeperjobben i United, og nevner også at det er sannsynlig at Jonny Evans ofres når United henter ny midtstopper.

16.37: United har signert en 16 år gammel belgisk målvakt, noe en kan lese om her, og i forbindelse med det nevnes også igjen Uniteds interesse for Twentes Bilal Ould-Chikh, en 17 år gammel kantspiller (kan spille på begge sider) som selv med sin unge alder har blitt en del av Twentes førstelag. Han skal ha imponert både United og Bayern München, og Twente vil aller helst låne ham tilbake en sesong etter å ha solgt stjerneskuddet. Det er Daily Mail som melder dette. En avis som en kan si veldig mye rart om, men som i det minste pleier å treffe bra med informasjon av akkurat denne typen.

14.20: The Sun (krever stadig abonnement) skriver at Manchester United håper at Ryan Giggs vennskap med Gareth Bale vil kunne bli avgjørende i kampen for å lokke Real-spilleren til Old Trafford i sommer.

14.10: Så skal Tottenham ha begynt å vise interesse for Southamptons kontraktsforhandlinger med Nathaniel Clyne. Dersom partene ikke kommer til enighet om en ny avtale, vil Spurs være klar til å kaste seg inn i kampen med Manchester United og Chelsea. Det er The Telegraphs Matt Law som skriver dette.

10.25: Som nevnt i går skal Everton ha lagt inn et bud på Jonny Evans, og nå skriver Belfast Telegraph at Merseysiderne trolig har skaffet seg et forsprang på andre interessenter, som Arsenal og Tottenham. En av årsakene til dette oppgis å være Evans’ kone, MUTV-programlederen Helen Evans (tidligere McConnell), som vil kunne fortsette i sin nåværende jobb dersom familien blir boende i Nord-England. 10.10: Så dukker det igjen opp sterke De Telegraaf-rykter om United-interesse for Ajax’ nederlandske landslagskeeper, Jasper Cillessen. Det er troverdige Elke Born som tvitrer om dette. I en oppfølger siteres for øvrig Ajax-direktør Marc Overmars på at Cillessen ikke er til salgs – «ikke en gang for €25 millioner (£18 mill.)».

08.25: The Sun (krever abonnement) hevder at United er blitt så desperat på å beholde David De Gea at de har øket sitt opprinnelige lønnstilbud til opp mot £250.000 i uken om han skriver under på en 4-årskontrakt.
Dersom klubben klarer å holde ham unna Real Madrids klør i sommer, vil den etter to år la ham gå for en rimelig penge dersom han da skulle ønske seg bort, skriver Neil Custis.

Tirsdag 19. mai:

17.50: Jonny Evans kan komme til å forlate Manchester United denne sommeren. Det melder The Mirror. Chris Smalling og Phil Jones har etter hvert dannet et solid partnerskap i midtforsvaret til United, og også Marcos Rojo later til å være foran Evans i køen. I tillegg ryktes stadig nye midtstoppere til Manchester United, så det spørs nok om ikke Jonny Evans’ dager i United nærmer seg slutten. Everton skal være interesserte, og kommer angivelig til å legge inn et bud på rundt 10 millioner pund.

12.35: Så er det David De Gea igjen. I går skrev Marca at United ønsker €50 millioner (£36.1 mill.) for keeperen sin. I dag har avisen plutselig senket beløpet til £28.6 millioner. Real skal imidlertid ikke være villig til å betale alt ut i rene penger, men ønsker å bruke sin portugisiske landslagsback Fabio Coentrão som mellomlegg. Det er Daily Mail som skriver dette.

Mandag 18. mai:

20.50: BBC-journalist om Marca-ryktet:

20.37: Marca har en ny sak ute om David de Gea, og et påstått bud på €20 millioner (rundt £14,5 millioner), og skriver at United ønsker €50 millioner – men neppe får det.

Ellers er det ikke så mye nytt i saken, annet enn en feilaktig påstand om at Van Gaal har innrømmet at Real Madrid har kommet med et bud. For det har han jo ikke sagt.

18.17: Det er nesten for patetisk til at det skal nevnes, men både Daily Star og Daily Express kommer med spekulative overskrifter om at Depay kan gå til Liverpool heller enn til United. Det viser seg at det handler om at Paddy Power gjør det mulig å sette penger på at han vil feile den medisinske testen i United, og at de gir 17 ganger pengene igjen for det. Med andre ord helt uinteressant, og det nevnes kun her for å unngå at noen skal bli skremt av en tåpelig overskrift hos noen andre…

17.51: Det har tidligere blitt snakket om at et utlån kan være aktuelt for Adnan Januzaj, og PSV og Everton har blitt nevnt som aktuelle klubber. Ifølge The Sun (krever abonnement) er Everton interessert i å låne inn Nani også (men neppe begge?). Portugiseren har neppe noen fremtid i United, men fikk både høy lønn og lang kontrakt av Moyes, noe som gjør det vanskeligere å bli kvitt ham.

17.49: Siden vi først er inne på David de Gea: Daily Telegraphs Mark Ogden har null tro på at han blir i United. Det gjorde han klart i en intervju med United-bloggen UtdReport. Ogden gjentok også det han tidligere har sagt om at han tror Gareth Bale fort kan bli United-spiller. United er interessert, og det vet Bale. Så her tror altså ikke Ogden og Balague på samme utfall.

17.40: Samme Balague har også uttalt seg til Sky Sports om David de Gea. Han bekrefter at Real Madrid håper å signere målvakten, men er også klar på at De Gea ikke har bestemt seg. Lønnstilbudet fra United skal være høyere enn det han eventuelt vil få i Real Madrid, så det er mer personlige forhold heller enn det økonomiske som taler for en overgang.

Balague er også, som tidligere, veldig klar på at Gareth Bale kommer til å bli i Real Madrid.

16.32: Ryktene om Nicolás Otamendi har stort sett vært drevet av den spanske fotballkjenneren Guillem Balague, som blant annet jobber for Sky Sports, og Balague er fortsatt klar på at United vil prøve å sikre seg stopperen:

Det virker å være få andre enn Balague som mener det, men spanjolen kjenner godt til hva som rører seg i den spanske fotballen.

08.30: Vi begynner denne mandagen med en liten oppsummering av hva som rører seg på ryktefronten i dag.

Manchester United skal stå klare til å sette verdensrekord for å sikre seg Gareth Bale denne sommeren. Waliseren har havnet i skyggen av Cristiano Ronaldo i Real Madrid, og flere medier hevder at han er fristet av en overgang tilbake til England. Bale imponerte i sin første sesong, men står kun med tre mål på de siste 19 kampene for Real Madrid. Det er The Times som melder dette.

Samtidig melder The Telegraph at Louis van Gaal har innsett at vil bli veldig vanskelig å beholde David de Gea. Spanjolen kommer etter all sannsynlighet til å forlate United, som nå har begynt å jobbe med erstattene. Chelsea-keeper Petr Cech skal være en av favorittene til å vokte buret på Old Trafford neste sesong.

Ryktene om Thomas Müller vil heller ikke gi seg. The Independent skriver at United er nødt til å legge inn et bud på rundt 40 millioner pund for at Bayern München skal slippe 25-åringen.

Du kan lese mer her.

Powered by Labrador CMS