Leagues Cup 2023: Cruz Azul v Inter Miami CF

– På tide med en avgjørelse!

Publisert Sist oppdatert

David Beckham nyter glade dager i USA som eier av MLS-klubben Inter Miami. United-legenden har nå fått tak i en virkelig storfisk til klubben med denne sommerens signering av Lionel Messi.

I tillegg har han hentet to av Messis tidligere lagkamerater i Barcelona, Sergio Busquets og Jordi Alba.

I et stort intervju med David Ornstein i The Athletic forteller Beckham om prosessen rundt å hente Messi til klubben, men mer interessant kommer han med sine betraktninger rundt dagens United og eierskapssituasjonen klubben nå står i.

– Det har ikke vært de beste tidene for United verken på eller utenfor banen, med klar henvisning til tiden etter Sir Alex Ferguson.

– Med Erik (Ten Hag) inn har klubben fått et friskt pust. Han har tatt noen tøffe avgjørelser, men han har gjort det på en elegant måte og på en måte som gjør at han har fansen på sin side.

tenhag030623o
RETT MANN: David Beckham sier at United har fått inn et friskt pust i Erik ten Hag, en mann som ikke er redd for å ta tøffe avgjørelser.

– På tide med en avgjørelse!

Hva gjelder eierskapssituasjonen, er Beckham klar i sin tale, etter at det nå er over åtte måneder siden Glazer annonserte at de så på strategiske alternativer rundt eierskapet av Manchester United.

– Som en fan og tidligere spiller så ønsker jeg at det skal komme en avgjørelse. Det er nødt til å komme en avgjørelse. 

– Uansett hvem som driver klubben så er det viktig at de er lidenskapelig, ønsker å være involvert og tar de rette avgjørelsene. De må få inn de riktige spillerne og investere i klubben. For det er noe en klubb trenger, investeringer. Uansett om det er oppgradering av fasiliteter, stadion eller hva som helst. Disse tingene som er nødt til å gjøres.

Og om 48-åringen mener at det er på tide at Glazers tar sin hatt og drar er han klar i sin tale.

– Jeg synes det, sier Beckham uten noe som helst av betenkningstid. Det er rett og slett fordi fansen ønsker det. Så fort du mister fansen, spesielt i en klubb som Manchester United så er det vanskelig å vinne deres tillit tilbake.

– Selvfølgelig har de oppnådd mye, og økonomisk, det faktum den prisen man snakker om at klubben kan bli solgt for viser suksessen de har hatt. Men nå er det på tide med en endring. Det er noe vil alle har sett.

Chelsea v Manchester United: Vitality Women's FA Cup Final
ØNSKER SKIFTE: United-legenden er klar på at det nå er på tide med et skifte og håper at Glazer-familien selger klubben.

Drømmer om en rolle

Den gang eierskapssagaen en gang kommer til en konklusjon, med forhandlinger mellom Raine Group på vegne av Glazer-familien med Sjeik Jassim og Sir Jim Ratcliffe i hovedrollene blir Beckham spurt om han kunne tenke seg en rolle i «det nye Manchester United».

– Jeg har mye å ta meg til her for øyeblikket og fokuset mitt har ene og alene vært på Miami og alt som foregår i mitt virke her.

– Jeg har ikke blitt forespurt noe, likevel vil det å bli involvert i Manchester United bety alt for meg i fremtiden, så hvem vet? Vi får se hva som skjer de neste ukene og månedene.

– Forhåpentligvis blir en avgjørelse tatt og uansett hva utfallet blir så kommer jeg til å være en stor United-fan og gjøre det som alle andre fans gjør; møte opp og støtte laget!

Inter Miami CF Hosts 'The Unveil' Introducing Lionel Messi
TRAVEL KAR: Beckham sier han har mye å henge fingrene i som Inter Miami-eier. Her fra stadionpresentasjonen av Lionel Messi tidligere i sommer.

Hele intervjuet med Beckham for The Athletic kan du lese her!

Powered by Labrador CMS