Ryktesaker, uke 21

VIDEO: United-aktuelle Nick Powell scoret et fantastisk mål i playoff-finalen da Crewe rykket opp til League One søndag ettermiddag, mens Dimitar Berbatov nekter for at han har bestemt hvor han spiller neste sesong.

Publisert Sist oppdatert
Forrige ukes rykter
Det går mange rykter om United i løpet av en uke. Her samler vi det aller meste av dem i én enkelt sak. Dermed blir det lett å finne frem for dem som måtte være interessert.
Vi understreker at det som skrives i denne spalten er rykter, og at de derfor må tas med en stor klype salt.

Søndagens rykter

Det er fortsatt usikkert når Sir Alex Ferguson gir seg som United-manager. Sunday Mirror hevder imidlertid at De røde djevlene allerede har sett seg ut skottens arvtaker i sjefsstolen på Old Trafford. Ikke så overraskende er det Pep Guardiola som anses å være favoritt, og tabloiden skriver at United har bedt 41-åringen om å holde klubben informert om hans fremtidige intensjoner etter at han trakk seg som Barcelona-manager etter den nylig avsluttede sesongen.

I fjor var det Wesley Sneijder – i år er det Eden Hazard som er den store overgangssagaen i forbindelse med United. Med slektninger, agenter og andre ting som kilder skriver avisene det ene etter det andre. Nå skriver franske Le10sport.com, som også tidligere har skrevet en god del om belgieren, at Manchester City skal ha trukket seg fra kappløpet om stortalentet, fordi – og nå hører du riktig – de ikke ønsker å blande seg inn i en budkrig hva gjelder 21-åringens lønn. Det skal ha noe å gjøre med Financial Fair Play-reglene, som nå har trådd i kraft.

Dimitar Berbatov har vært kraftig aet til PSG den siste tiden, men selv sier han at mye av det som står i avisene er rent oppspinn. Han har ikke bestemt seg for hvor han spiller neste sesong, og sier han fortsatt ser på seg selv som United-spiller.

Tidligere har det blitt meldt at Crewes Nick Powell er enig med United om en overgang. Under søndagens playoff-finale mot Cheltenham viste 18-åringen hvorfor United vil ha ham.

<iframe width=»560″ height=»315″ src=»http://www.youtube.com/embed/7_sH8g55pDk» frameborder=»0″ allowfullscreen></iframe>

Lørdagens rykter

Sir Alex Ferguson har sagt at han kommer til å sende Fabio Da Silva på lån neste sesong. Benfica er av klubbene som har vært hyppigst nevnt i denne sammenheng, men det brasilianske nettstedet Sambafoot.com skriver lørdag at Fabio nå nærmer seg et utlån til QPR sesongen 2012/13. Nettstedet skriver at Fabio skal ha avslått et tilbud fra Benfica, og at han heller ønsker å skaffe seg Premier League-erfaring ved å ta et år i QPR.

Patrice Evra har oppfordrer Eden Hazard om å komme til United dersom han vil vinne titler.

– Jeg er ikke faren hans, men hvis han vil vinne pokaler bør han komme til Manchester. Min del av Manchester, ikke den lyseblå, sier Evra til Manchester Evening News.

En annen spiller som er blitt aet til United den siste tiden er Evertons venstreback Leighton Baines. På spørsmål fra United.no om det er noe i United-ryktene, var imidlertid den engelske landslagssspilleren hemmelighetsfull.

– Beklager, men jeg vet ikke, fortalte Baines. – Vi har vært på treningscamp, så jeg vet dessverre ikke.

Ingenting konkret?

– Nei, sa en smilende og hyggelig Baines, før han fortsatte ut i spillerbussen.

Fredagens rykter

Uniteds elegante spiss Dimitar Berbatov er på vei bort fra Old Trafford, noe han selv også har bekreftet. Hvor han spiller neste sesong er fortsatt uavklart, men hans agent Emil Danchev forteller fredag at hans klient nok kan la seg friste av en overgang til pengesterke Paris Saint-Germain, som kom på en endreplass i Ligue 1 denne sesongen.

– Det har vært mange spekulasjoner rundt Dimitar Berbatov i pressen, sier Danchev til den franske radiostasjonen RMC.

– Men sannheten er at PSGs prosjekt virkelig kan være interessant for ham, for han ønsker å spille Champions League neste år. I tillegg har det aldri vært en bulgarsk spiller i PSG, så det ville vært fint.

Shinji Kagawa imponerte igjen da han scoret et nydelig mål for Japan denne uka (se det her), og United la dermed inn et bud på 13,6 millioner pund (17 millioner euro). Fredag morgen melder Kicker at Dortmund har avslått budet. Den tyske fotballavisa skriver at Dortmund egentlig ikke er interessert i å diskutere noe under 20 millioner euro med United.

Kwadwo Asamoah har vært nevnt, men absolutt ikke hyppigst av Uniteds sommermål. Ifølge media som følger italienske Udinese forsøkte United seg imidlertid med et bud på 12 millioner Euro for ghaneseren forrige uke. De fikk nei. Agenten sier at Udinese, som skal spille i Champions League neste sesong, ikke vil selge med mindre det kommer et godt tilbud, men at spilleren selv er spent på interessen fra et par-tre andre klubber. Kanskje er United en av de klubbene.

Ifølge calcioweb24 er United også interesserte i AC Milans Kevin-Prince Boateng, men får konkurranse fra Real Madrid om ham.

Torsdagens rykter:

Goal.com skriver at Manchester United nå skal ha lagt inn et formelt bud på £13.6 millioner for Borussia Dortmunds midtbanestjerne, Shinji Kagawa. Ifølge nettstedet følte klubben seg tvunget til å speede opp prosessen fordi det har lekket ut at også Arsenal er ute etter den japanske landslagsspilleren.Crewe Alexandra benekter siste helgens melding om at klubbens midtbanetalent, Nick Powell, har skrevet under for Manchester United. Tvert imot hevdes det fra Crewe-hold at United ikke en gang har lagt et offisielt bud på bordet. – Dersom det skulle skje, vil det i så fall bli med sterk konkurranse fra Arsenal, sier manager Steve Davis til talkSport. Så langt er alt bare spekulasjoner, for vi har ikke mottatt bud fra noen, sier han, og legger tll at det uansett ikke vil skje noe før søndag. Da møtes Crewe og Cheltenham til playoff-finale i League Two.Newcastle står i fare for å miste en av sine to senegalesiske angripere. Demba Ba har nemlig en klausul i kontrakten sin som innebærer at hvem som helst som er villig til å betale £7 millioner for ham, vil kunne kjøpe ham ut av kontrakten. Denne lille detaljen ble ifølge The Telegraph gjort kjent for Premier League-managere og media like før januarvinduet ble åpnet. Og ettersom Newcastle angivelig nekter å reforhandle kontrakten hans og øke lønnen utover de £50.000 i uken som han påstås å tjene i dag, vil Demba Ba kunne forhandle med hvem han vil så snart neste overgangsvindu åpner i juli – så sant det foreligger bud på minst £7 millioner. Tottenham, Chelsea og Manchester United, sies å være interessert.Onsdag påsto Daily Mail at United var i samtaler med Everton med sikte på å få til en avtale rundt klubbens venstreback, Leighton Baines. I dag avvises imidlertid denne meldingen i lokalavisen Liverpool Echo. Der skrives det rett ut at historien ikke medfører riktighet, og at Everton ikke en gang har mottatt noen henvendelse fra Old Trafford. «Men det er ikke første gang nasjonale medier har aet Baines til United,» skriver Greg O’Keeffe.Mens United, City og Chelsea kjemper om Lilles Eden Hazard, dukket det onsdag opp rykter om at også en fjerde klubb skulle ha meldt seg på i kampen. Ifølge Daily Star skal det dreie seg om Arsenal.

Paul Pogba nærmer seg Juventus, skal man tro Corrierre dello Sport. De gjengir sitater fra Juventus-direktør Guiseppe Marotta, hvor han sier de har lokket til seg Pogba på lovlig vis, og at de har informert Manchester United om at midtbanespilleren vil flytte på seg.

Onsdagens rykter:

Ifølge Eden Hazards agent, John Bico, er spilleren på randen av å ta en avgjørelse med hensyn til hvor han ønsker å spille fra høsten av. Han har allerede vært i samtaler med de tre aktuelle Premier League-klubbene, United, City og Chelsea, og hevdes å ha kommet til enighet med alle sammen om de personlige betingelsene i en eventuell kontrakt. – Vi er ikke lenger i forhandlingssituasjon, sier Bico, ifølge The Telegraph. Vi har kommet til enighet med alle involverte parter og det vil ikke bli snakk om noen høyere bud, sier Bico videre, og indikerer en snarlig avgjørelse: – Eden har allerede sagt at han ønsker å få ryddet alt av veien innen 2. juni. Han vil bestemme seg etter Belgias landskamper mot Montenegro og England, for deretter å dra på ferie med ro i sjelen. The Telegraph, som altså bringer historien, har fått forståelse av at Chelsea i øyeblikket leder kappløpet om den 21 år gamle belgieren, først og fremst på grunn av spillerens lønnskrav. Det hevdes å ligge på £200.000 i uken. Hvor Hazard til slutt ender opp er imidlertid ikke italienske Mercato365.com enig i. Søndag skrev de at kun detaljer gjenstod før overgangen til Manchester United ble en realitet, og onsdag gjentar de samme budskap. De hevder at formaliseringen av overgangen vil bli gjort i løpet av noen få dager. Men, nå har det også sevet ut rykter om at en fjerde klubb skal ha signalisert interesse for Hazard. Hvem, er det visstnok ingen som vet.Daily Mail hevder at Uniteds administrerende direktør David Gill, har kontaktet sin Everton-kollega Bill Kenwright, og forhandler om en overgang for klubbens venstreback, Leighton Baines. Sir Alex Ferguson har lenge vært en stor beundrer av mannen med silkefoten, som hevdes å ha en prislapp på £15 millioner. Leighton Baines er 27 år gammel og har vært på Goodison Park siden han ble hentet fra Wigan for £6 millioner i 2007. Han har syv landskamper for England og er innlemmet i Roy Hodgsons EM-tropp.

Samtidig kan The Times fortelle at Anderson er tilgjengelig for klubber som måtte være interessert. Den 23 år gamle brasilianeren som har tilbrakt fem år på Old Trafford, har bare unntaksvis klart å fremvise sitt uomtvistelige talent. Kanskje først og fremst som følge av mange og lange skadeavbrekk. Spillerens United-kontrakt utløper først i 2015.

Italienske medier påstår at United vurderer Napoli-angriperen Ezquiel Lavezzi. The Journal of Naples skriver at Chelsea og Manchester City allerede har meldt interesse for den 27 år gamle argentineren. Lavezzi sies å være misfornøyd med at Napoli ikke lyktes i å kvalifisere seg til høstens Champions League, og derfor ønsker seg bort. Til tross for Chelsea og Citys intensjoner, mener avisen at United har alle muligheter til å snike seg foran i køen, men den begrunnelse at de to Premier League-rivalene også er ute etter Lavezzis klubbkamerat, Edinson Cavani. Lavezzi, som scoret ni mål i Serie A i 2011/12-sesongen og verdsettes til £25 millioner, anses som den perfekte partner for Wayne Rooney.Michu, Spanias mestscorende midtbanemann med 17 scoringer på 39 kamper i sesongen som nettopp er avsluttet, kan bli United-eiendom for kun £3 millioner. Det er Daily Mail som skriver dette. Årsaken til den beskjedne prislappen er at klubben hans, Rayo Vallecano, sliter med store økonomiske problemer. Madrilenerne har tidligere antydet £8 millioner som en passende sum for 26-åringen, men skal altså ha fallert kraftig på sitt opprinnelige krav. United har flere ganger hatt speidere til stede for å observere Michu, eller Miguel Pérez Cuesta som er hans egentlige navn. Likevel er det slett ikke sikkert at Old Trafford blir spillerens neste arbeidsplass. Michus agentbyrå, London-baserte DBW, skal nemlig ha vært i kontakt med flere engelske klubber, deriblant Liverpool.Tyrkiske medier, først og fremst avisen FotoMac, melder at storklubben Galatasaray ønsker å hente Ji-sung Park til Istanbul. Avisen hevder også at Istanbul-klubben skal være villig til å betale Park en årlig lønn på €2.7 millioner, i tillegg til €3.5 millioner i overgangsbeløp til United. Ifølge den samme rapporten skal den koreanske bilfabrikken Kia Motors være en aktiv aktør i arbeidet for å overtale 31-åringen til å flytte til metropolen ved Bosporus. Kia hevdes å ville bruke en eventuell overgang som brekkstang for å komme seg inn på det tyrkiske markedet. Selv benekter imidlertid bilkonsernet enhver befatning med saken. Park, som denne uken oppholder seg i Thailand i forbindelse med veldedighetsarrangementet Asian Dream Cup, sier på sin side at han ikke har mottatt noe tilbud fra tyrkerne. Han gjentar også tidligere uttalelser om at han ønsker å spille i United resten av sin aktive fotballkarriere. – Jeg har ikke mottatt noe offisielt tilbud (fra Galatasaray), men det er alltid godt å vite at man er ønsket av andre klubber, sa han til pressefolk i Bangkok på tirsdag, før han la til: – Jeg vet at jeg ikke kan bli i klubben (United) bare fordi jeg selv har lyst, men jeg ønsker fortsatt å spille på Old Trafford inntil til jeg legger opp. Park, som kom til United fra PSV Eindhoven i 2005, har ett år igjen av sin nåværende kontrakt.

Tirsdagens rykter:

Sir Alex Ferguson har allerede bekreftet at Fabio går på utlån neste sesong. Han har vært kraftig aet til Benfica, og ifølge brassens mor er det ikke så mye som gjenstår før utlånet blir en realitet.

– Fabio gleder seg til å reise. Det er nesten i boks nå, og jeg tror det vil bli bra for alle. Han ønsker å reise. Jeg har vært i Lisboa i fire eller fem dager og elsket det – det er en vakker by, og siden Fabio vil bli lykkelig her kommer også jeg til å være det, sier Laurinda Silva til portugisiske O Jogo.

Miguel Delaney skriver for Independent, Irish Examiner og ESPN. Tirsdag ettermiddag skrev han følgende på twitter: «Ferguson vil ha inn to offensive midtbanespillere, en spiss og en back. En forespørsel skal være sendt på Leighton Baines. Rafael og Fabios posisjoner er truet. På spissplass har United fått avslått et bud på Lewandowski (Dortmund). United vil også gå for både Hazard og Modric, de har budt på Hazard, men de har ikke råd til begge». United.no kjenner ikke journalistens kredibilitet, men han hevder at informasjonen kommer fra en «solid kilde». Delaney kan følges på @migueldelaney.

David Alaba er bare 19 år gammel, men har levert en toppsesong for Bayern München. Nå skriver den tyske siden Spox at både United og Barcelona følger ham. Sir Alex skal ha pekt ham ut som Evras erstatter, men så spørs det da – om han er tilgjengelig. Alaba, som er fra Østerrike, har tidligere også uttalt at han trives godt i München.

Tottenham forbereder seg på at Luka Modric vil kreve en overgang bort fra klubben, siden de ikke får spille Champions League neste år, men ifølge The Telegraph vil de likevel ikke være særlig interessert i å selge med mindre de får 50 millioner pund for 26-åringen. Forvent likevel ikke for mye. Tottenham vil helst selge ham ut av England hvis det først blir et salg, og selv skal Modric ytret et ønske om å bli i London hvis han skal gå til en annen Premier League-klubb. United regnes som ett av lagene som er interessert i kroaten, og ifølge Manchester Evening News vil United muligens gå etter Modric hvis de ikke lykkes i kampen om Eden Hazard.

Samme avis skriver også at Manchester City ikke vil innfri Eden Hazards lønnsønske om 200.000 pund i uka. De vil maksimalt gå til 110.000 pund – noe som vel bør bety at også andre lag har en sjanse. I alle fall økonomisk. Samtidig skriver goal.com at Hazard er så viktig for Roberto Mancini at han selv vil involvere seg for å få til en avtale. United er som de fleste vet også interesserte, men The Times skriver nå at Uniteds interesse har kjølnet. Kanskje ikke så rart hvis belgieren faktisk krever 200.000 pund i uka.

Vi tar også med at rapporter fra Tyskland sier at United har budt seks millioner euro for Shinji Kagawa, noe som er ganske så langt unna å matche Dortmunds ønske om 20 millioner euro for den 23 år gamle japaneren.

Samtidig rapporteres det, blant annet fra Daily Mirror, at United kan være villige til å bytte Dimitar Berbatov mot Dortmunds Robert Lewandowski. United ønsker seg visstnok den 23 år gamle polakken før han skal i aksjon i fotball-EM. Dette fordi de er redd for at markedsverdien hans øker under det mesterskapet. Dortmunds trener hevder imidlertid at spissen ikke er til salgs – uansett bud.

Ellers skriver The Shields Gazette at det bare er Manchester United som står mellom Newcastle og et eventuelt kjøp av Nathaniel Clyne denne sommeren. Clyne, nå i Crystal Palace, regnes som den beste høyrebacken i England utenfor Premier League og forventes å forlate Palace i sommer.

Mandagens rykter:

Chelseas finaleseier i Champions League betyr at Tottenham ikke får delta i Europas største klubbturnering. Det betyr at Luka Modric vurderer hva han skal gjøre neste sesong, melder Daily Mirror. Chelsea, Manchester United, Manchester City og Real Madrid skal alle ha følere ute på 26-åringen, men interessen skal være størst blant de to førstnevnte. United ser på Modric som en perfekt erstatter til Paul Scholes den dagen han legger opp, skriver tabloiden.

Eden Hazard er neppe blitt mindre ettertraktet etter at han scoret tre av målene da Lille søndag kveld banket Ligue 1-kollega Nancy 4-1 i den franske ligaavslutningen. Dermed takket han samtidig for seg og flytter over Kanalen for å spille Premier League-fotball fra høsten av. Det er i alle fall det han har signalisert tidligere. Hvem han skal spille for er derimot fortsatt liker uklart som før. Ja, kanskje enda litt mer uklart. Etter tidligere å ha sagt at han kommer til å spille «i Manchester», sier han nå at «det er mulig» Chelsea blir hans neste klubb. – Men inntil jeg har skrevet under for noen sier jeg heller ingenting om hvor jeg drar, sa Hazard til franske Canal+ etter søndagens kamp.

United, City eller Chelsea? Forhåpentligvis utløses spenningen i løpet av uken.

Den bulgarske avisen Standard hevder at Galatasaray vil forsøke å lokke Dimitar Berbatov til Istanbul. Tyrkernes såkalte sportskoordinator, Bulent Tulun, siteres sågar på at forhandlingene er godt igang. – Vi er i forhandlinger med spillere som vil bidra til å løfte nivået her i klubben. Berbatov er en av dem. Vi har kommet langt på vei med forhandlingene.Samtidig bekrefter Stoke City-formann Peter Coates overfor Sentinel at klubben er interessert i å hente Michael Owen til Britannia. – Michael Owen har vært en fantastisk fotballspiller og det er lett å forstå hvorfor (manager) Tony Pulis er interessert, sier Coates.Dersom Borussia Dortmund – slik det er ventet, selger Shinji Kagawa til United i løpet av sommeren, blir det ikke på billigsalg, melder talkSport. At japaneren bare har ett år igjen av kontrakten med de tyske ligamesterne, betyr ikke det samme som at klubbledelsen på Signal Iduna Park ikke vil forsøke å få mest mulig igjen for ham. £7 millioner har vært nevnt som en mulig overgangssum, men dette er trolig altfor optimistisk. Isteden vil tyskerne prøve å oppnå rundt det dobbelte.
Powered by Labrador CMS