Ryktesaker, uke 26

Sir Alex gir opp kampen om Alexis Sanchez (bildet), og intensiverer isteden jakten på Wesley Sneijder og/eller Luka Modric. Les flere overgangsrykter her.

Publisert Sist oppdatert

Flere Manchester United-spillere har alt forlatt klubben denne sommeren, og Phil Jones og Ashley Young er hentet inn. Det er allikevel forventet at Sir Alex Ferguson fortsatt har noe ugjort på transfermarkedet denne sommeren, og det forventes at flere spillere kommer til å både ankomme og forlate Old Trafford før vinduet stenger i slutten av august.

For at du skal kunne holde deg oppdatert på alle spekulasjonene rundt Uniteds overgangsaktivitet, kommer United.no gjennom hele Silly Season til å samle alle ryktene om klubben i egne ryktespalter. Her er ryktene for uke 26.

  • For en oversikt over hvilke kilder som historisk sett er mer pålitelig enn de andre, se her.

Tidligere ukers ryktespalter:

  • United-rykter, uke 25 (20. juni – 26. juni)
  • United-rykter, uke 24 (13. juni – 19. juni)
  • United-rykter, uke 23 (6. juni – 12. juni)

Søndag 3. juli

Ifølge Mail on Sunday skal Sir Alex Ferguson nå ha gitt opp håpet om å hente chileneren Alexis Sanchez fra italienske Udinese. Det meste tyder dermed på at Sanchez blir Barcelona-spiller i løpet av kort tid. Samme kilde melder at United-manageren derimot opprettholder interessen for Inters Wesley Sneijder, og likeså for Tottenhams Luka Modric.

Når det gjelder John O’Sheas lenge bebudete overgang til Sunderland, melder News of the World i dag at den irske poteten nå bare er detaljer unna å signere en kontrakt verdt £3 millioner. Videre skal Dimitar Berbatov være gjenstand for sterk interesse fra både Spania og Italia, hvor henholdsvis Valencia og Juventus etter sigende følger nøye med på bulgarerens situasjon.

At Manchester Citys reservemålvakt, Shay Given, angivelig har avslått et tilbud fra West Bromwich, i håp om en overgang til Birmingham-nabo Aston Villa, styrker ganske sikkert Tomasz Kuszczaks sjanser for en retur til The Hawthorns.

United.no understreker at dette er en ryktespalte, og at ingenting er bekreftet av Manchester United.

Lørdag 2. juli

Til nå har United og City duellert om Arsenals Samir Nasri, men nå melder også Chelsea sin interesse. Chelseas nye manager Andre Villa-Boas vil styrke stallen med en kreativ spiller, og har ifølge Metro satt søkelyset på franskmannen.

Tomasz Kuszczak kom til United fra West Bromwich, og kan ifølge The Sun returnere til The Baggies i sommer. West Brom har nylig solgt Scott Carson til Bursaspor, og det forventes at de byr på polakken i løpet av neste uke.

Samtalene mellom Sunderland og John O’Shea skal ha skutt fart, og forsvarspilleren kan bli Sunderlands neste signering. Shields Gazette melder at partene snart er enige, og at iren stiller seg positiv til en overgang.

Fredag 1. juli – overgangsvinduet har åpnet

Franske aviser nevner 21 år gamle Yann M’Vila i forbindelse med en overgang til Manchester United. Rennes-spilleren er tidligere blitt koblet til Liverpool, og står oppført med ti A-landskamper for Frankrike. Den defensive midtbanemannen har angivelig fått en prislapp på £10 millioner.

Sky Sports melder at overgangssagaen rundt Samir Nasri har tatt en ny, overraskende vending. Nå skal franskmannen nemlig være nære ved å signere for Manchester City, som tidligere nektet for at de i det hele tatt var interesserte i midtbaneeleganten.

Click Manchester hevder Sir Alex Ferguson har Daniel Sturridge i kikkerten. Chelsea-angriperen imponerte stort under låneoppholdet på Reebok Stadium foregående sesong, og engelskmannen scoret åtte mål på bare tolv opptredener. Sturridge har for lengst uttalt at det er totalt uaktuelt å skulle varme benken på Stamford Bridge, men Chelseas £20 millioner-prislapp gjenspeiler londonernes mangel på salgslyst. Manchester United er for øvrig langt i fra alene om å ha 21-åringen på blokka.

Edinson Cavani har blitt aet til klubben titt og ofte den siste uken, men påstandene om at uruguayaneren er på vei til Manchester United, eller Premier League for den saks skyld, avvises kontant av angriperens agent.

– På denne tiden av året er det normalt at det snakkes om overganger med astronomiske summer involvert. Stort sett er det imidlertid ikke hold i disse ryktene – ja, som for eksempel i dette tilfellet om at Edinson skal til Manchester United, sier Claudio Anellucci til Radio Sportiva, og legger til at det trolig er uaktuelt å ta flyttelasset med til England.

John O’Sheas dager på Old Trafford kan, enten vi liker det eller ei, snart være talte. Sunderland har, ifølge Sky Sports, fått lov til å holde samtaler med iren i flere uker, men den endelige avgjørelsen rundt Manchester United-potetens fremtid drøyer. Nå har sågar Arsenal kastet seg inn i kampen om 30-åringens underskrift, og engelske tabloidaviser spekulerer i om Arsene Wenger forbereder et sjokkbud på den trofaste United-tjeneren. Også Liverpool skal ha Sheasy oppført på sommerens ønskeliste.

Jonny Evans kan også være på vei ut dørene. Ifølge Clubcall kan Wolverhampton være neste stoppested for nordiren. Readings Matt Mills står øverst på ønskelisten, men om de ikke får han, vil oppmerksomheten rettes mot Evans og Aston Villas Richard Dunn.

Torsdag 30. juni

Den senere tids spekulasjoner rundt Arsenals Samir Nasri fortsetter. I dag melder Football-talk at United står klare til å by £20 millioner for franskmannen, og til og med innfri hans angivelige krav på £130.000 i uken. Det hevdes videre at han er «booket» inn til medisinsk sjekk på Manchesters Bridgewater Hospital i neste uke. Andre kilder påstår derimot at han allerede har gjennomført sjekken.

Påstanden om et kommende £20-millionersbud støttes for øvrig av The Telegraph.

Rapportert Nasri-interesse fra Manchester City, benektes i dag fra Eastlands, ifølge The Mirrors David McDonnell. Ryktene vil uansett ha det til at spillerens agent er i Manchester for samtaler i dag – men ikke med United. Så kan man tro på hva man vil.

Ifølge Bury-manager Richie Barker, vil Nicky Ajose snart være på vei til en Championship-klubb. Ajose, som forrige sesong hadde stor suksess som leiesoldat på Gigg Lane, er ventet å forlate United for en god slump med cash, og Barker medgir at Bury ikke har tilstrekkelig med midler til å hente ham tilbake.

Onsdag 29. juni

Det har vært en rolig start på onsdagen, men Samir Nasri kan bli United-spiller i løpet av uka, skriver Daily Mirror. Arsenal frykter at de skal miste Cesc Fabregas og Nasri, og United skal være lystne på å signere franskmannen før spillerne returnerer til Carrington neste uke.

Et godt eksempel på hvordan ting kan forandre seg i løpet av en dag er ryktene rundt Thiago Alcantara. Det ble meldt at stortalentet kunne være interessert i en overgang til United, men nå har han forlenget kontrakten med Barcelona til 2015.

United, Barcelona og Manchester City har jaktet på Alexis Sanchez, men det ser ut til at City melder seg ut av kampen om chileneren. City-manager Roberto Mancini har fortalt Sky Sport Italia har innsett at vingen er tapt, og vil ikke legge inn flere bud.

Ifølge LMD PSG har Dimitar Berbatovs agent avvist påstandene om at det har kommet inn bud på spissen.

– PSG er kanskje interesserte, men det har ikke kommet noe konkret ennå, og det er ingen vits i å kommentere rykter. Berbatov har igjen et år av kontrakten og trives i Manchester United, sier spillerens agent, Emil Danchev.

Tirsdag 28. juni

Det har lenge sett ut som om Alexis Sanchez skulle bli Barcelona-spiller, men med Manchester City klare til å by hele £10 millioner mer for vingen, ønsker Udinese mer penger for chileneren. Dersom Barcelona feiler i kampen om Sanchez, planlegger de å rette øynene mot Nani, melder spanske Sport. Da bør de imidlertid være raskt ute. Daily Star skriver nemlig at Juventus planlegger et bud på £26 millioner for kantspilleren.

Ole Gunnar Solskjær og Sir Alex Ferguson har fortsatt et godt forhold, og nå har nordmannen anbefalt sin tidligere sjef å ta en nærmere titt på Molde-spillerne og den amerikanske duoen Joshua Gatt og Sean Cunningham, ifølge talkSPORT.

16 år gamle Hicham Khaloua er kanskje ukjent for de fleste, men Cartagena-spissen scoret imponerende 40 mål på aldersbestemte nivåer i fjor, og skal ifølge Sky Sports være ønsket av klubber som Real Madrid, Barcelona, Malaga, Manchester City, Chelsea og Liverpool. Khaloua er av marokkansk opphav, og samtlige interesserte klubber skal ha vært i Spania i helgen for å se unggutten for regionslaget Murcia.

Darron Gibsons United-fremtid er svært usikker, og nå kan det se ut som om det blir en kamp mellom Premier League-klubbene fra nordøst om iren. Daily Mirror melder nemlig at Newcastle nå har kastet seg inn i kampen om midtbanespilleren, som tidligere har vært sterkt aet til Sunderland. Overgangssummen skal ligge på rundt £5 millioner.

Irish Daily Star hevder at Celtic-sjef Neil Lennon har kastet seg inn i kampen om John O’Shea. Det er fortsatt usikkert om den anvendelige spilleren vil forlate Old Trafford, men om han føler tiden er inne for et klubbskifte skal the Bhoys være klare til å kjempe med Sunderland, Liverpool, Tottenham og Aston Villa om irens underskrift.

I følge det portugisiske mediet DN Desporto kommer Chelsea til å slå United i kampen om Luka Modric. I bakhånd skal United imidlertid ha Joao Moutinho. Porto-spilleren er 24 år gammel, og antas å ha en prislapp på £8 millioner. Også AC Milan er ute etter midtbanespilleren.

Nettstedet Footybunker skriver at Valencia er ute etter fjorårets toppscorer i Premier League, Dimitar Berbatov. Spanjolene ønsker å nærme seg Barcelona og Real Madrid, og planlegger et bud på £14 millioner for spissen.

Dersom Berbatov forsvinner, skriver samme sted at erstatterens navn er Edinson Cavani. Spissen fra Uruguay scoret 26 mål på 35 ligakamper for Napoli i fjor, og verdsettes til £22 millioner. Manchester City har også vist sin interesse for storscoreren, men denne skal ha avtatt den siste tiden.

Mandag 27. juni:

Tabloidavisen The Mirror skriver mandag morgen at Sir Alex skal være interesserte i å sikre seg tjenestene til Barcelonas unggutt Thiago Alcantara. Spilleren skal ha en utkjøpsklausul på 10 millioner euro, men om denne aktiveres vil Barcelona ifølge ryktene ha rett til å kunne kjøpe tilbake spilleren senere. Dette skal ikke United være interesserte i, og avisen skriver at United har lagt inn et bud på hele £15 millioner for midtbanespilleren. Thiago var en av heltene for Spanias U21-landslag som lørdag kveld vant Europamesterskapet. Han scoret også det ene av lagets to mål i finalen, på et frekt frispark fra 45 meters hold.

I går uttalte Celtics Emilio Izaguirre at United skal være interessert i ham . Nå går imidlertid spillerens agent ut og sier at Izaguirre vil akseptere kontrakten med Celtic, som binder han til klubben til sommeren 2014.

– Emilio har plan om å fullføre kontrakten som fortsatt binder ham til Celtic, ettersom en overgang til England er for øyeblikket ikke noen realitet, sier Marco Tulio Suazo til Daily Record.

En spiller det har vært spekulert i at kan være på vei bort fra Old Trafford, er Dimitar Berbatov. Paris St. Germain har vært en av klubbene med påstått interesse for bulgareren, men idag benekter den franske klubben, ifølge The Sofia Echo, at en slik interesse for Berbatov er til stede.

Ikke alle overgangsrykter er det like mye hold i. Dagens frekkeste kommer fra brasilianske Futnet, som skriver at United kjemper mot PSG om underskriften til Sao Paulos midtbanespiller Lucas. Prislappen for 18-åringen? £70 millioner(!). Talentet er det imidlertid lite å si på – unggutten er med i Brasils Copa America-tropp og anses som et av de største talentene i sambalandet.

Powered by Labrador CMS