– Har drømt om det hele livet

MÜNCHEN: Darren Fletcher har gått glipp av tre Champions League-finaler. Han innser at dette kan bli hans siste sjanse.

Publisert Sist oppdatert

Darren Fletcher har på mange måter vært Uniteds ulykkesfugl i Champions League. Tre ganger, i 2008, 2009 og 2011 fulgte ha lagkameratene fra sidelinjen eler tribuneplass.Nå innser Uniteds midtbaneveteran at årets turnering kan bli den siste sjansen han har til å spille en Champions League-finale.

– Håper fremdeles

– Jeg har drømt om å spille en finale i Champions League helt siden jeg var en liten gutt, og jeg har ikke gitt opp drømmen. Det har vært tre finaler som jeg har måttet stå over. Selvsagt ville jeg gjerne spille i en finale, men det viktigste er at laget går videre, sier Fletcher.Og om det er èn spiller de fleste virkelig unner en finale i verdens gjeveste klubbturnering må det være nettopp Darren Fletcher.

Skotten har nemlig vært maksimalt uheldig tidligere. Se bare her:

2008: Da United nådde finalen i 2008 var Darren Fletcher med i troppen. Han satt sågar på benken, men kom aldri innpå mot Chelsea i den magiske kvelden i Moskva. Fletcher så at Ferguson, ikke overraskede valgte Paul Scholes og Michael Carrick til den sentrale midtbanen, mens Ryan Giggs, Anderson og Nani alle ble foretrukket fremfor Fletcher da Sir Alex Ferguson gjorde sine bytter.

2009: Manchester United tok med seg en 1-0-ledelse fra den første semifinalen mot Arsenal. De fleste hadde forventet en jevn returkamp i London, men United var fullstendig overlegne. På stillingen 3-0 til United og med finaleavansementet allerede i boks, taklet Fletcher Cesc Fabregas innenfor egen 16-meter med et fattig kvarter igjen på kampuret. Dommeren pekte på straffemerket og viste ut Fletcher til tross for at reprisen viste at skotten helt klart var først på ballen. Darren Fletcher hadde da sin beste periode i United-trøyen og ville garantert startet finalen mot Barcelona.

UTVIST: Skotten ble sendt av banen mot Arsenal.
UTVIST: Skotten ble sendt av banen mot Arsenal.

2011: Det var den andre finalen mot Barcelona og igjen måtte Fletcher sitte på benken. Heller ikke denne gangen kom han inn. Mens Barcelona herjet med United på Wembleys grønne gress, kunne ikke Fletcher gjøre annet enn å bivåne det hele fra benken.

Husker Bayern-kampene

To kamper Fletcher derimot spilte, og som han husker svært godt, var oppgjørene mot onsdagens motstander Bayern München våren 2010. United ledet det første kvartfinaleoppgjøret borte mot Bayern 1-0, takket være en tidlig scoring av Wayne Rooney. Men United ga bort to mål på tampen og var nødt til å vinne hjemme. Det gjorde da også United, men med 3-2 var det tyskerne som gikk videre på bortemål. Det verste av alt? United ledet 3-0 og hadde kampen i sin hule hånd.

– Jeg husker godt møtene med Bayern i 2010, da vi ga bort to sene mål borte og kastet bort et perfekt utgangspunkt hjemme. Det er på tide å revansjere det nå, sier Fletcher.

Med Marouane Fellainis skade og Rafaels skade øker sjansene for at Fletcher kan få sjansen mot Bayern. Jones må trolig vikariere som høyreback akkurat slik han gjorde mot Bayern på Old Trafford, mens Moyes trolig vil ha behov for en ekstra midtbanespiller til å demme opp for Bayerns ballsikre midtbane.

Powered by Labrador CMS