– Vi må holde på ballen

Fletcher mener erfaringen United har kan bli avgjørende i kampen mot Valencia.

Publisert Sist oppdatert

Darren Fletcher, som selv har spilt 51 kamper i Champions League, mener den erfaringen Uniteds tropp har opparbeidet seg gjennom årene gir laget en trygghet på bortebane i Europa.

– Vi har alle fått erfaring gjennom å spille i Europa, noe som gir oss selvtillit, sier Fletcher til manutd.com.

– Man blir vant til reisen og de forskjellige måtene å spille fotball på.

Fletcher mener det er viktig å tørre å holde ballen i laget i Champions League – særlig mot de spanske lagene.

– Ballinnehav er viktig; hvis man gir fra seg ballen for enkelt til spanske lag vil man bli straffet. Man vil i hvert fall ikke se ballen igjen på en stund siden de er så gode til å holde på den.

– Det er viktig at vi er solide og vise at vi er vanskelige å slå. Vi må holde på ballen, holde den unna hjemmelaget, stilne hjemmefansen og ta de på kontringer. Med en gang vi får sjansen til en kontring må vi gjøre det raskt, få folk fremover på banen og prøve å score.

– Jeg gleder meg

Fletcher var fortsatt svært ung og var ikke med i førstelagstroppen da United sist møtte Valencia i februar 2001. Han gleder seg til sitt første møte med Valencias hjemmebane Mestalla.

– Du kan høre på tv at Mestalla er en fantastisk arena. Jeg har ikke opplevd det selv, så jeg gleder meg. Champions League-kveldene er alltid spesielle. Man må nyte atmosfæren og bli inspirert av den – noe vi gjør. På grunn av vår erfaring blir vi ikke skremt av en slik stemning, vi nyter anledningen.

I løpet av Uniteds tidligere 18 møter mot spanske lag på bortebane har kun én (!) blitt vunnet. Åtte av kampene har endt uavgjort, mens ni er tapt. Skotten vet at også morgendagens oppgjør blir tøft til tross for at Valencia har mistet noen nøkkelspillere før denne sesongen.

– Det kommer til å bli en vanskelig kamp. Folk sier at Valencia ikke er som før siden de mistet Villa og Silva, men som vi har sett i United kan man miste gode spillere og nye vil komme inn og ta det steget som trengs. Dette har vi sett fra Valencia denne sesongen – de leder ligaen i Spania og har hatt en fantastisk start på Champions League, avslutter Fletcher.

Powered by Labrador CMS