HAR VUNNET GRUPPEN: Dermed kan Ronaldo og Bale være Uniteds motstander i åttedelsfnalen om United går videre som gruppetoer.

Ryktesaker, uke 3

De Gea/Bale-byttehandel? United ønsker å reforhandle Falcao-prisen med Monaco.NYTT: Vi kommenterer ryktenes troverdighet.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige uke rykter

Søndag 18. januar:

17.00: Håvard Sævre i kommentarfeltet er bekymret over at det har gått ubemerket hen at tyske Bild kobler Manchester United til Marco Reus. Ifølge Sport Witness skal ikke Bild ha skrevet noe som helst om en slik kobling. Det hele virker umiddelbart som slappe spekulasjoner.

10.22: Daily Express skriver om mulighetene for en Luka Modric-retur til Premier League, og United og Chelsea blir nevnt som mulige destinasjoner.

Kommentar fra Håkon Aaberge, United.no-journalist:

At saken er fra Daily Express er god nok grunn til å være svært skeptisk. Skepsisen ble ikke akkurat mindre da vi så at de baserte saken på uttalelser fra «agent» Francois Gallardo. Gallardo liker å uttale seg til media, og gjør nok det mer enn han driver med reell agentvirksomhet, og det virker som om det aller meste av det han sier er fri fantasi. Ingen vits i å bry seg om dette ryktet, med andre ord. Daily Express dekker Gallardo-uttalelser fordi det vet at det genererer klikk.

09.20: Ifølge Sunday Mirror vil United vente til sommeren med å prøve å signere Kevin Strootman og Mats Hummels. Dette etter at Van Gaal skal ha konkludert med at laget er godt nok til å ta en Champions League-plass. I tillegg dropper United forsøket på å signere Seamus Coleman etter at Everton nevnte en sum på £20 millioner.

Det at Uniteds overgangsmål ikke er tilgjengelige nå gjør, ifølge det som blir omtalt som en god kilde innad i United, at det er stadig mer sannsynlig at det ikke blir flere januarsigneringer.

Kommentar fra Håkon Aaberge, United.no-journalist:

Det er ofte grunn til å være mer skeptisk til overgangsryktene på søndager enn andre dager, og vi ville nok stolt mer på denne om det var David McDonnell som skrev saken. Når det er sagt så er det vel ikke helt usannsynlig at det som står der stemmer.

08.53: Om United skal prøve å signere Radamel Falcao permanent vil klubben prøve å reforhandle når det gjelder pris, skriver Daily Telegraph. Den avtalte prisen for en permanent overgang er høy, og selv om colombianeren har gjort det bedre enn media skal ha det til, så er det lite foreløpig som har tydet på at det er verdt å ta sjansen på å bruke over £40 millioner på ham.

Men United drømmer kanskje om at han kan bli den samme som han en gang var igjen, og en reforhandling av overgangsbetingelsene er kanskje ikke det verken Monaco eller agent Jorge Mendes ønsker, men samtidig blir det ikke så lett å finne andre klubber som er villig til å betale en slik sum heller.

Kommentar fra Håkon Aaberge, United.no-journalist:

Saken er ikke skrevet av Mark Ogden, som vanligvis er den i avisen vi stoler mest på når det gjelder United, men det høres sannsynlig ut at United vil prøve å forhandle om summene. Falcao er lett å like, og det er mange av oss som fortsatt tror at han kan bli god for United om han får sjansen, men han blir tross alt 29 år i februar. Å betale £43,5 millioner (pluss høy lønn) for en 29-åring som ikke helt har slått til virker ikke så lurt. Men her kommer vi nok ikke til å få noe svar før mot slutten av sesongen uansett.

08.45: Også Daily Star kobler Real Madrid med De Gea, men uten å nevne Bale. Men også de nevner rekordsummen £50 millioner (den tidligere rekorden for en keeperovergang er £33 millioner for Buffon, mens det i britisk sammenheng er Uniteds kjøp av De Gea som er rekorden) som summen United har plassert på prislappen.

De skriver at Real Madrid er desperate etter å sikre seg den spanske keeperen som Casillas-arvtaker, og troen på at de skal lykkes skal være stor. Avisen nevner videre at Juventus ønsker seg Radamel Falcao om United ikke gjør avtalen permanent.

Kommentar fra Håkon Aaberge, United.no-journalist:

Det er mye her som ikke virker usannsynlig, men sorry, Daily Star har ikke gjort seg fortjent til å bli trodd når det gjelder overgangsrykter. 

08.30: Ifølge Sunday People er United villige til å gjøre mye for å sikre seg Gareth Bale. Real Madrid er ute etter David de Gea, og kommer til å prøve seg på spanjolen i sommer, og med Victor Valdés klar for klubben spekuleres det i at United kan bruke De Gea i en byttehandel for å få Bale.

Woodward verdsetter De Gea til £50 millioner, skriver avisen, noe som vil være verdensrekord for en målvakt. Men Gareth Bales pris er ikke akkurat så lav heller, så United må kanskje ut med £50 millioner i tillegg for å få avtalen i stand. Det er i alle fall det klubben skal være villig til å betale.

De Gea venter visstnok på om United kvalifiserer seg for Champions League før han eventuelt signerer ny kontrakt, og ingen av partene virker å være desperate etter å skille lag, selv om det altså er slik at United kan komme til å bruke De Gea for å få Bale.

Kommentar fra Håkon Aaberge, United.no-journalist:

Søndagsavisen Sunday People er ikke den mest treffsikre, og Steve Bates har vanligvis ikke vært den vi har stolt mest på. Men Bates har vært tidlig ute med United-lagoppstillinger ved flere anledninger denne sesongen, så en kan selvsagt spekulere i at han kan ha gode kilder innad i United for øyeblikket, noe som gjør saken mer troverdig. I tillegg er det jo slik at Madrid sannsynligvis lokker for De Gea og kjæresten, så selv om de fleste rapporter tyder på at han trives i United så kan det ende med at fristelsen til slutt blir for stor. Keepere går sjeldent for så enorme summer, så selv om £50 millioner som mellomledd høres utrolig mye ut så er det ikke helt utenkelig at United kan gå med på noe slikt heller, selv om vi tar denne rapporten med en liten klype salt. 

Lørdag 17. januar:

19.15: Klubbdirektøren til Trabzonspor forteller at flere engelske klubber, deriblant Manchester United, skal være interesserte i å hente ghanesiske Abdul Majeed Waris.

– Lille og et par engelske klubber er interesserte i å signere Waris. Vi vet at Manchester United følger med på ham også, sier Ibrahim Haciosmanoglu ifølge The Express.

Manchester Evening News har også skrevet om saken, hvor de sitere The Express, og at Waris kan signere for Manchester United allerede i januar.

Kommentar fra Mats Arntzen, United.no-journalist:

Det har blitt skrevet om Uniteds interesse for Waris en god stund nå, og interessen er etter alt å dømme genuin. Manchester United skal ha sendt flere mann for å følge med på den ghanesiske vingen, men det spørs likevel om alle detaljene i ryktene stemmer. Waris har allerede spilt for to klubber denne sesongen, noe som betyr at han ikke kan spille for en tredje denne sesongen. Det er vanlig at klubber knytter spillere til større klubber, slik at prisen og interessen fra de andre interesserte øker. The Express er heller ikke kjent for å være den mest troverdige avisen, og det gjelder derfor å ta sitatene fra klubbdirektøren til Trabzonspor for det der er verdt, uten å overtolke for mye.

08.40 Siden debuten i oktober har Karim Bellarabi spikret sitt navn inn i det tyske landslagets førsteellever. Bayer Leverkusens 24-åring er inne i en knallsesong, og har scoret åtte ligamål så langt denne sesongen. Ifølge tyske SportBild skal Manchester United være en av mange klubber som kunne tenke seg den fleksible flankespilleren.

Kommentar fra Mats Arntzen, United.no-journalist:

Det er alltid vanskelig å konkludere ryktenes troverdighet når ryktene oppstår utenfor de engelske landegrensene. Manchester United sender stadig speidere rundt om i Europa, og Bayer Leverkusen er absolutt et lag som vekker interesse hos United-speiderne. Det er meget sannsynlig at United har sett Karim Bellarabi i aksjon, uten at det behøver å bety at United kommer til å konkretisere interessen ytterligere.

Fredag 16. januar:

21.20: Også Daily Express skriver også i kveld om Uniteds interesse for Nathaniel Clyne. De hevder at United har forandret prioritering siden Roma nekter å selge Kevin Strootman, og at en forsterkning i forsvaret nå er hovedprioritet. Seamus Coleman blir også nevnt, men Van Gaal vil gå for Clyne, melder avisen.

Kommentar fra Håkon Aaberge, United.no-journalist:
Det kan godt hende at United er interesserte i Clyne (som under Ferguson), men det er vel ikke fordi Daily Express melder om interesse at vi i så fall skal tro på interessen. Tabloidavisen er blant de aller minst troverdige på overgangsnytt, så da nøyer vi oss heller med å nevne at de omtaler Southampton-manageren som «Ronaldo Koeman». At ESPN (under) har nevnt Clyne betyr ikke nødvendigvis så mye heller, da er det mer interessant at David McDonnell var involvert i Mirror-saken om temaet. Men vil egentlig Southampton selge ?

18.00: Ifølge kilder innad i klubben vil Manchester United forsøke seg på Nathaniel Clyne i løpet av januarvinduet. Ikke alltid like troverdige The Mirror skrev tidligere om høyrebacken, og nå har også ESPN-journalisten Miguel Delaney kastet seg på. Samme mann hevder angivelig at Manchester United skal ha hele tolv mann på blokka. Les mer her.

15.00: Daily Mirror hevder at Adnan Januzaj har fått beskjed på at han ikke vil få anledning til å gå ut på lån i januar. Isteden må han bli værende på Old Trafford for å forsøke å kjempe seg inn igjen på laget. Les mer her.

08.25: Ifølge The Sun (krever innlogging) har Robin van Persie begynt å frykte for sin United-fremtid. 31-åringens kontrakt utløper neste sommer, og han har ikke hørt noe snakk om en eventuelt ny avtale. Klubben påstås å ikke ha bestemt seg for om den vil beholde RvP ut over den nåværende kontraktstiden.
Avisen siterer en kilde «tett på Van Persie», som uttaler at det «virker mer og mer sannsynlig at fremtiden hans ligger et annet sted, og at han (RvP) selv har begynt å tenke i de baner».

Kommentar fra Dag Langerød, ansvarlig redaktør:
I den grad dette stemmer så er det ikke overraskende. I fotball, som i andre jobber, må man prestere, og Van Persie har dessverre levert i altfor få kamper denne sesongen. Da sier det seg selv at United må holde igjen en eventuell ny kontrakt – selv om vi uansett aldri vil glemme at han skjøt oss til seriegull nummer 20. The Suns journalist, Neil Custis, kjenner også en del folk i United, selv om han ofte bommer også.

08.10: «Mats Hummels, Kevin Strootman og Nathaniel Clyne topper handlelisten som manager Louis van Gaal og Ed Woodward vil diskutere på sitt fredagsmøte».
Det er Daily Mirror som skriver dette. I samme åndedrag legges det til at United-manageren vil få grønt lys til å bruke £150 millioner på nye spillere. Les mer her.

Kommentar fra Dag Langerød, ansvarlig redaktør:
Ingenting overraskende hvis dette er rett. Det er ingen hemmelighet at United har noe å gå på på midtstopperplass og Strootman har vært koblet til Van Gaal lenge. Når det gjelder Clyne så kan man vel også fastslå at fremtiden til Rafael virker å være usikker, og da vil en ny høyreback også være et mål. Mirrors sak er også skrevet av John Cross og David McDonnell så helt ut av lufta er den nok heller ikke tatt, selv om den egentlig ikke inneholder særlig nytt.

08.00: Ifølge Sky Sports uttaler Thomas Müller at ryktene som svirrer om en link til Manchester United,  utelukkende baserer seg på avisspekulasjoner.
– I sommer fortlenget jeg kontrakten min frem til 2019. Jeg kan ikke tenke meg at noen vil forsøke seg med et bud. Om så, tror jeg ikke at det ville ha ført frem, siteres Müller på.
Spekulasjonene stammer trolig fra før sommerens VM, da spilleren ble sitert på at han har «et spesielt forhold til Louis van Gaal».

Kommentar fra Dag Langerød, ansvarlig redaktør:
Som nevnt tidligere denne uka så er det inntil videre null grunn til å tro på at Thomas Müller ender i United. Les forklaring lenger ned for mer.

Torsdag 15. januar:

13.10: Beryktede Metro bruker spanske Fichajes.net som kilde til påstanden om at Manchester United skal har lagt inn et bud på Bayern Münchens Thomas Müller.

Onsdag 14. januar:

21.26: Ifølge The Guardian, hevder Palermos klubbpresident, Maurizio Zamparini, at den italienske klubben har avslått et bud på deres høyt rangerte spisstalent, Paulo Dybala – som av flere har fått navnet «den nye Sergio Agüero». Ifølge Zamparini har United kontaktet dem angående Dybala, men de skal ikke være interessert i å selge ham før juni. Les saken her. Kommentar fra Dag Langerød, ansvarlig redaktør: Det er altså en italiensk klubbpresident med alt å tjene på interesse rundt sine beste spillere, som sier at United og MANGE andre ønsker Dybala og at han er verdt over 40 millioner euro. Og ja, det er godt mulig mange kikker på Dybala, men dette virker rett og slett som salgsteknikk. Intet annet. Det er heller ikke en sak som er breaket av en journalist med inside-informasjon, men rett og slett en sak som er laget siden presidenten selv åpnet munnen. Og da kan jeg egentlig bare si: Lykke til, Zamparini. 19.22: Høyt ønskede – av både fans og LvG – Kevin Strootman har vært linket til Manchester United de siste to årene, og spesielt etter at Louis van Gaal ankom Old Trafford har ryktene skutt fart. Roma-president James Pallotta har imidlertid latt seg irritere av ryktene som linker nederlenderen bort fra Roma. – Jeg ønsker ikke at Kevin skal gå, men dersom noen tilbyr et høyt beløp, kan du i det minste høre på hva de har å si. (…) Dersom du driver et lag, må du se på hva som er best for alle, ikke bare ett individ. Det er slik verden fungerer, sier Pallotta ifølge internasjonale medier, deriblant Belfast Telegraph. – Jeg tror avisene endelig har gitt opp denne Strootman-saken, for Kevin har gått ut i media og adressert det, sagt at han trives i Italia og at han har en femårskontrakt. (…) Og forresten, jeg hadde aldri planer om å selge ham heller. 17.56: En hardtarbeidende, taklings- og pasningssterk toveismidtbanespiller har vært sårt savnet på Old Trafford de siste sesongene. Men etter Bastian Schweinsteigers seneste uttalelser har United, ifølge Daily Express, åpnet øynene for en eventuell overgang. Kommentar fra Dag Langerød, ansvarlig redaktør: Schweinsteiger stresser ikke med ny kontrakt. Det er altså uttalelsene. Kontrakten hans går ut sommeren 2016, så dette er bittelitt som situasjonen med David de Gea og United nå. Partene stresser ikke mye. Samtidig er det en stor forskjell og det er at Schweinsteiger allerede er i drømmeklubben, som nå også er blant verdens aller beste og han har vært der hele livet.  Schweinsteiger har imidlertid slitt med skader, og kun spilt seks seriekamper for Bayern denne sesongen. Da er det veldig lite rart at det er ønsket om å bli frisk som er viktigst, ikke kontaktsprat. 17.54: Samme avis som under viser også til spanske rapporter når de hevder at Lionel Messi kan være på vei til Old Trafford ved at adidas bidrar til å finansiere argentinerens utkjøpsklausul som ligger på £200m. Dét hadde vært noe det… PS: adidas er fra neste sesong av Uniteds draktleverandører. Kommentar fra Dag Langerød, ansvarlig redaktør: Saken forsvinner ikke, men her ser selvsagt avisene store muligheter for titler og saker som selger, men før Lionel Messi gir klart uttrykk for at han vil vekk fra Barcelona så har jeg ingen tro på at han kommer til å ende verken hos United eller andre. Se også på kilden som holder liv i saken…Daily Express… 17.53: Stadig flere franskmenn linkes til Old Trafford. Athletic Bilbaos Aymeric Laporte har vekket interesse hos en rekke storklubber etter å ha imponert som midtstopper i Ander Herreras tidligere klubb. Daily Express hevder å vite at baskerne krever rundt £32 millioner for ham, mens LvG ikke er villig til å betale mer enn £25. Kommentar fra Dag Langerød, ansvarlig redaktør: Hvis United virkelig mener Laporte er fremtiden og rett mann så har jeg vanskelig for å se at sju millioner blir avgjørende, selv om United nok ønsker å holde igjen. Kravet til spanjolene skal ifølge ubekreftede og upålitelige rapporter har fått United til å trekke seg fra interessen, men selv om jeg ikke har helt oversikten i hvem som har meldt hva i denne saken så er nok ikke Laporte en umulig avtale – hvis United virkelig ønsker ham. Angående det siste så er jeg litt usikker på kildene fra starten av og underveis her, men saken kan fort bli en ny Herrera-sak hvis det blir noe av – at han må kjøpe seg fri fra kontrakten. En fordel av Club Athletic ble slått ut av Champions League nå før jul. Venter likevel på utvikling i en av de største Bilbao-avisene – eller hos en av de mest kjente engelske United-journalistene. 14.50: Paul Pogba siteres i diverse medier på at han «stadig vekk elsker United». Dette vinkles forutsigbart nok som et frieri til Louis van Gaal & co. Det er bare det at uttalelsene han kommer med er blitt hentet frem fra lang tid tilbake, noe som også påpekes i denne saken hos Sport Witness. At det passer så godt å resirkulere uttalelsene akkurat nå skulle vel ikke skyldes at overgangsvinduet tilfeldigvis er åpent? Nei, det kan vi aldri tenke oss… 11.25: Daily Mails Ian Ladyman spekulerer i at Adnan Januzaj vil bli lånt ut i løpet av januarvinduet. Han nevner ingen potensielle interessenter, men de skulle man tro det er mer enn nok av. Ladyman viser til det faktum at den unge belgieren kun har startet to PL-kamper denne sesongen (dette stemmer ikke. Januzaj startet fire kamper på rad i oktober/november;journ.anm.), og at han ikke har vært å se siden han fikk 26 minutter mot Stoke 1. nyttårsdag. Ladyman skriver også at Louis van Gaal skal ha gitt Ed Woodward signaler om at Januzaj ikke er i hans planer for øyeblikket fordi han ikke synes 19-åringen passer inn i rollen som vingback. 10.10: Ifølge Sky Sports skal altså West Bromwich Albion har kontaktet United for å forhøre seg om situasjonen rundt Darren Fletcher.

08.00: Manchester United, Chelsea og Manchester City skal alle være på tå hev etter at Paul Pogbas agent har uttalt at franskmannen kan komme til å forlate Juventus. Det er Manchester Evening News som siterer agent Mino Raiola, som på direkte spørsmål om Pogba vil bli værende i Italia, svarer følgende: «Om han vil bli i Italia? Nei!»
Det er imidlertid verdt å merke seg at han ikke nevner med et ord når Pogba vil forlate Italia. «Vi har fornyet kontrakten hans (til 2019). Alt er opp til Juventus, men vi vil gripe muligheten når tiden er inne til å dra». Les mer her.

Tirsdag 13. januar:

16.40: Hold dere fast, her kommer det et rykte fra Daily Star: Den tabloide avisen melder at PSG skal være interesserte i Ángel Di María. Den franske klubben ønsker angivelig å kvitte seg med både Ezequiel Lavezzi og Edinson Cavani, og anser Di María som den perfekte erstatter.

Kommentar fra Dag Langerød, ansvarlig redaktør:
At Di María er på blokka til franskmennene er svært sannsynlig. At det skulle bli en overgang allerede til sommeren er lite sannsynlig. Daily Star nevner «rapporter i Frankrike» og at Di María er prioritet for PSG i det neste vinduet, men hvor ofte forsvinner Uniteds stjernekjøp ut igjen nesten før de har etablert seg? Nå skal det sies at Cavani og Lavezzi muligens kunne tilført United noe på topp og at Cavani har jo vært sterkt koblet til United også tidligere, men igjen må vi tilbake til kilden her. Daily Star altså, og «rapporter i Frankrike». Jeg håper varsellampene blinker hos  alle. Så lenge disse franske rapportene ikke blir plukket opp i mer anerkjente aviser er det bare  å skrinlegge all sannsynlighet for dette. Som nevnt i andre av disse ryktene – informasjon ville blitt lekket til større aviser hvis dette faktisk kunne komme til å skje. 

10.30: Ikke lenger direkte United-relatert, men ex-Red Ravel Morrison linkes i dag til en overgang fra West Ham til Lazio. Ifølge The Guardian har Sam Allardyce & co. fått nok av den tidligere United-junioren og vil overlate problemet til italienerne.

Kommentar fra Bjarte Valen, United.no-journalist, England:
Dette er først og fremst bare trist. Ravel Morrison var kanskje et av de råeste talentene United har hatt i sine ungdomsrekker de siste ti årene, men urokråken har laget ris til egen bak med sine disiplinære problemer. Han passet ikke inn i Manchester United, ei heller i West Ham, Birmingham, QPR eller Cardiff. Manager etter manager har gitt opp å få skikk på ham. West Ham skal ha sikret seg en utkjøpsklausul på 18 millioner pund da de signerte Morrison, men skal nå være villige til å la Morrison gå gratis mot at klubben får en prosentandel av et eventuelt videresalg. Det sier det aller meste.

08.05: Sporting Lisboas ettertraktede midtbanespiller William Carvalho har tidligere vært en flittig gjest i ryktespaltene rundt Manchester United. Forrige sesong ble han fulgt tett og stadig av David Moyes’ speidere, og nå er det ting som tyder på at også Louis van Gaal har øynene åpne for 22-åringen. I hver fall hadde han, ifølge det United-relaterte supporternettstedet ThePeoplesPerson.com, sine egne folk tilstede i helgen, da Sporting Lisboa møtte Braga. Det er også oppmuntrende toner å høre fra Carvalho selv. Ifølge kilden uttaler han nemlig at han har «en drøm om å spille i England». Manageren hans skal også ha hintet frempå om at det kan komme på tale med en overgang til Premier League.
Carvalho skal ha en utkjøpsklausul på €47 millioner (£36.7 mill.), men dette beløpet skal være åpent for forhandlinger. At Jorge Mendes er spillerens agent, skulle heller ikke tale ikke imot United – dersom klubben virkelig er interessert.

Kommentar fra Dag Langerød, ansvarlig redaktør: Det vil verken overraske meg eller veldig mange andre om William Carvalho flytter på seg, og ei heller om han havner i United. Det er velkjent at United har speidet på ham i lang tid, og som avisartikkelen sier så er det tette bånd mellom United og Sporting og agent Jorge Mendes. Nani er jo også på utlån i Sporting, og det er kjent at Sporting ikke vil klare å få kloa i ham på egen hånd, men det har vært spekulert i at United hjelper Sporting med å betale lønna videre om de får Carvalho. Sannheten i dette er usikkert, det må også sies å være usikkert om United virkelig vil gå for Carvalho, men det er kjent at Louis van Gaal har ønsket en Kevin Strootman-type. Om ikke han er tilgjengelig kan kanskje Carvalho være et alternativ – selv om det skal sies at Carvalho – etter en glimrende fjorårssesong – slet med å komme i gang i Portugal denne sesongen.

07.50: Den tyske landslagsspilleren Thomas Müller skal ifølge Daily Star være lysten på å forlate Bayern München. Avisen benytter seg av den velbrukte termen «ifølge rapporter», hvor det angivelig påstås  at Müller skal være «desperat» etter å si farvel til det tyske mesterlaget og at agenten hans skal ha fått klar beskjed om dette. Det antas at Louis van Gaal, som fra før av er kjent for å ha et godt forhold til 25-åringen, vil være svært lysten på å friste ham til Old Trafford.

Kommentar fra Dag Langerød, ansvarlig redaktør og Bjarte Valen, United.no-journalist i England:
Dag: Jo da, Müller og Van Gaal har tette bånd. Det er kjent. Og United og Van Gaal ville nok tatt imot Müller med åpne armer om han faktisk var tilgjengelig. Samtidig er dette dessverre bare Daily Star og skrevet av en nettjournalist, som jeg i alle fall ikke vet har noe spesielt inside. Derfor er det trolig kun snakk om å koke suppe på en spiker. Først må Müller faktisk virkelig ønske seg bort, og så må de største tyske og engelske avisene få den informasjonen – og det vil de i så fall, siden slik info da bevisst vil lekkes, men foreløpig er det altså kun snakk om Daily Star, så det er ingen grunn til å tro på denne.

Bjarte: Ryktene om en Müller-overgang begynte for alvor å svirre da det ble klart at Louis van Gaal skulle overta United. Men tyskeren vil ikke flytte på seg. I juni skrev han også under på en ny femårskontrakt med Bayern München. Han innrømmet da at han ville tjent bedre på å gå til en engelsk klubb, men at han  foretrakk å bli i Bayern. Om Müller har kommet på andre tanker ville agenten hans ha gtt bredere ut, lekket informasjon til flere aviser. Han ville også blitt en svært kostbar mann for United ettersom han er kontraktsbundet til 2019. Siden den bare er Daily Star som har denne «nyheten» deler jeg Dags oppfatning 100 prosent. Det er overhodet intet hold i dette ryktet.

Mandag 12. januar:

22.30: Det at Lionel Messi «ikke vet hvor han er neste år» skal ha vekket Uniteds oppmerksomhet. The Guardian skrev mandag kveld at de røde djevlene er på alerten, og har kapasitet til å betale rundt 195 millioner pund for argentinerens tjenester, noe som sannsynligvis bare kan matches av Bayern, Real Madrid og muligens Chelsea. Kommentarene kommer kort tid etter at han beskrev samtaler med Chelsea og City som løgnprat overfor Barça TV.

Kommentar fra Dag Langerød, ansvarlig redaktør:
Det er sant at United nok er en av svært få klubber som kunne hatt økonomisk sjanse til å hente Lionel Messi, og saken er også skrevet av en kjent journalist, Jamie Jackson i The Guardian. Her må man imidlertid bruke litt sunn fornuft. Barcelona kan ikke kjøpe noen i 2015, så dermed selger de selvsagt ikke sin beste spiller, heller, før tidligst sommeren 2016. Deretter handler det om å se hvor viktig Messi er for Barcelona, på og utenfor banen, og hvor stor tro har du virkelig på at de vil gi slipp på ham? Personlig har jeg null tro på at Messi noen gang forlater Barcelona. Det kommer til å forsvinne mange trenere før han går.

22.20: Radamel Falcaos agent Jorge Mendes skal ha hintet til italiensk media om at colombianeren absolutt kan flytte på seg i nærmeste framtid, det skriver Sport Witness.

– Det er en fantastisk spiller Manchester United har. Han kan spille i hvilket som helst lag, alt kan skje. Hundre prosent, han kommer til å være i et av verdens beste lag, om ikke United så annensteds. Men han behøver tid. Vi får se hva som skjer, fortalte portugiseren.

Kommentar fra Dag Langerød, ansvarlig redaktør:
Falcao på sitt beste er fantastisk. Det vet alle. Samtidig har han ikke vært på sitt beste i United, og etter å ha vært ute et halvt år med skade, samtidig som han straks fyller 29 år, så begynner selvsagt noen å lure på om han kan komme tilbake til nivået han er på. Så Mendes har rett – alt kan skje – men signalene fra Van Gaal for øyeblikket er at Falcaos fremtid ligger et annet sted – noe annet kan man ikke tolke vrakingen av ham i helga – og delvis også bruken av ham så langt.

18.20: De røde skal heller ikke ha gitt opp håpet om å signere Séamus Coleman. Ifølge Manchester Evening News står iren på Van Gaals (lange) liste over potensielle defensive forsterkninger, selv om Evertons manager Roberto Martínez virker spesielt lite lysten på å skille lag med 26-åringen.

17.30: Til tross for meldinger om at United skal ha forberedt et bud på rundt 77 millioner pund for en gammel kjenning, Paul Pogba, skriver BBC i dag at noen overgang for Juventus’ franske juvel er lite trolig. Klubbdirektør Giuseppe Marotta skal ha fortalt at 21-åringen er viktig for klubben, og at de ikke har noe behov for å gjøre seg av med han.

08.45: Manchester United skal ha kastet seg inn i jakten på Southamptons Morgan Schneiderlin. Fra før har både Liverpool og Arsenal vist sin interesse, men nå kan United kuppe hele overgangen melder Daily Express.

Kommentar fra Dag Langerød, ansvarlig redaktør:
Denne saken stod i Daily Express allerede før søndagens kamp, og det er verdt å merke seg at den er skrevet av en nettjournalist i avisa. Utgangspunktet for den spekulative tittelen er også kun et intervju med Uniteds ex-spiller Danny Higginbotham, som selv mener at United mangler noe sentralt på midtbanen, og at Schneiderlin kunne vært et ok valg. Det er alt. Det står null og nix om United faktisk skulle være interessert, og slik fungerer engelsk ryktebørs. Når det er sagt så ville Schneiderlin vekk fra Southampton i sommer, så at han en dag forlater klubben vil ikke overraske mange. Southampton er også en selgende klubb hvis budene er høye nok, men her og nå er det altså veldig liten grunn til å legge stor vekt på dette.

07.45: Både Manchester United og Arsenal har lenge vist interesse for den nederlandske stopperen Virgil van Dijk. Nå skal begge klubbene være klare til å legge inn bud på rundt ti millioner pund for 23-åringen, men Celtic skal ikke være særlig lysten på å selge den solide midtstopperen fra Nederland. Det er Daily Star som melder om den mulige handelen så det er nok neppe dumt å ta dette ryktet med en stor klype salt.

Kommentar Dag Langerød, ansvarlig redaktør: 
– Daily Stars sak om Virgil van Dijk er hentet fra skotske The Herald, og utgangspunktet er egentlig kun sitater fra spilleren selv om at han tviler på at han forlater Celtic nå. Det er verdt å merke seg at det er Daily Star som har trukket frem United – sannsynlig for å gjøre saken enda mer interessant, all den tid skotske Herald kun nevner Sunderland, Arsenal og Tottenham i sin sak, og vi kan garantere at United hadde blitt nevnt her om de faktisk var svært aktuelle. Sånn sett er det liten grunn til å tro på at van Dijk ender på Old Trafford i løpet av kort tid.

Powered by Labrador CMS