Sir Alex hasteoperert lørdag kveld

Manchester United opplyser at operasjonen var vellykket men at Uniteds legendariske manager trenger ro, hvile og behandling.

Publisert Sist oppdatert

Manchester Uniteds legendariske manager Sir Alex Ferguson har gjennomgått en operasjon for hjerneblødning etter å ha blitt kjørt til sykehus lørdag morgen.

Ferguson ble hasteoperert etter å ha følt seg uvel på morgenkvisten.

United: Vellykket operasjon

En ambulanse ble tilkalt til Fergusons hus i Wilmslow klokken 09.00 lørdag morgen og Ferguson ble kjørt til Macclesfield District Hospital.

Ferguson ble deretter kjørt i ambulanse, med politieskorte til Salford Royal der han ble operert.

Manchester United kom i 21-tiden, norsk tid, med en kungjøring der klubben sier at Ferguson har blitt hasteoperert for en hjerneblødning.

BEGYNNELSEN PÅ NOE STORT: Sir Alex Ferguson overtok United i november 1986. Etter en trøblete start gjorde Ferguson United til den mestvinnende klubben i England og hadde en enorm suksess i et drøyt kvart århundre som manager på Old Trafford.

«Operasjonen var vellykket, men han trenger en periode med intensiv behandling for å gjøre rekovalesensen optimal.»

Manchester Uniteds spillere og trenere skal ha blitt informert om Fergusons helsetilstand før klubben kom med kunngjøringen.

Ferguson var på Old Trafford så sent som sist helg da United slo Arsenal 2-1 og Ferguson overrakte en hilsen til Arsenals avtroppende manager Arsene Wenger på vegne av klubben.

Suksess som mangler sidestykke

Ferguson, som kom til United i november 1986, har vunnet Premier League hele 13 ganger med United, Champions League to ganger, tatt fem FA-cupmesterskap, fire ligacupmesterskap og cupvinnercupen i tillegg til klubb-VM.

Før det klarte Ferguson å bryte Old Firm-dominansen i Skottland der han tok Aberdeen til tre ligamesterskap, fire skotske FA-cupmesterskap, ligacupseier og ikke minst den uforglemmelige triumfen i cupvinnercupen mot Real Madrid i 1983.

DEL TO AV TRIPPELEN: Sir Alex Ferguson jubler med støtteapparat og spillerne da United slo Newcastle i FA-cupfinalen i 1999. Da var allerede ligagullet i boks og noen dager senere vant United Champions League.

Etter å ha ledet United til sitt 13. ligamesterskap takket Ferguson for seg våren 2013.

Skottens største bragd kom imidlertid i 1998/99 da han ledet United til The Treble, Premier League, FA-cupen og Champions League, en prestasjon ingen annen manager har maktet siden.

Manchester United-kaptein Michael Carrick var sønderknust etter å ha fått nyheten tidligere i dag.

– Alle mine tanker er hos ham og familien. Vær sterk sjef!, skrev Carick på twitter tidligere i kveld.

Sto over kamp

Som tidligere nevnt, skulle sønnen Darren Ferguson egentlig stått på sidelinja under Doncasters serieavslutning mot Wigan lørdag ettermiddag, men klubben sendte ut følgende pressemelding.

– Darren Ferguson vil ikke være til stede under lørdagens kamp på grunn av familiære årsaker. Gavin Strachan vil være til stede i managerens fravær. Darren ønsker fred, og vil gi oppdateringer gjennom klubben i løpet av uka.

Vi krysser fingrene og ønsker god bedring til den største manageren verden noensinne har sett.

Tankene går til familien og hans nærmeste.

 

Powered by Labrador CMS