– Dette har jeg visst en stund

VIDEO: Men Sir Alex’ sønn og Peterborough-manager Darren Ferguson er klar på at helsa ikke er grunnen til at faren gir seg.

Publisert Sist oppdatert

Se hele intervjuet i videovinduet nederst i artikkelen!

I et intervju med twentyfour7 Football forteller Darren Ferguson om hvordan han har opplevd tiden før og etter at faren takket for seg i Manchester United.

– Jeg har visst om det en god stund nå, så det er klart det har ligget i bakhodet mitt. Han var veldig bestemt denne gangen, og det var ikke tvil om at han synes det var riktig tidspunkt for å gi seg, sier han.

På spørsmål om det var helsemessige årsaker, var derimot Ferguson junior klar i sin tale.

– Årsakene folk kommer med for at han gir seg er dårlige. Det er ingenting i veien med helsa hans, og operasjonen til sommeren er ikke store greiene. Dette er ikke en helseavgjørelse, sier han før han fortsetter.

– Han mener ganske enkelt at dette er det riktige tidspunktet, og man kan trygt si at han overlater klubben til nestemann i den best tenkelige tilstanden.

Uvisst om Mourinho var en kandidat

Darren forteller videre at han nok tror faren var tungt involvert i arbeidet med å plukke sin etterfølger, samtidig som han er usikker på om Mourinho var et alternativ.

– Jeg har ingen anelse om Mourinho ble vurdert, men Moyes er et godt valg. Han har styrt Everton i elleve år, sier han.

På spørsmål om hva som har imponert ham mest ved farens karriere er det mange ting han vil trekke frem.

– Det er selvfølgelig først og fremst måten han har mønstret forskjellige lag på, og ikke minst hvordan han har håndtert disse i tillegg til å tilpasse seg fotballens utvikling generelt. Det er det vanskeligste, og kanskje også det mest imponerende.

– Jeg tror han gleder seg

Selv om pensjonisttilværelsen kan være grå og kjedelig for mange, tror ikke Darren at faren kommer til å lide noen slik skjebne.

– Han har så mye han holder på med så det blir ingen problemer med å fylle dagene. Han kommer ikke til å henge over skulderen til Moyes i garderoben, sier han før han fortsetter.

– Jeg tror egentlig han gleder seg litt til å trappe ned bare mediastormen gir seg.

Selve nyheten fortalte Alex Ferguson familien med stoisk ro, og Darren forteller selv at det var noe annet som gikk mer inn på han.

– Jeg tror faktisk han synes det var verre at vi rykket ned, avslutter han.

Powered by Labrador CMS