Opprykk for Fergie jr.

Darren Fergusons Peterborough er klar for spill i Championship neste sesong etter å ha vunnet play-off-finale mot Huddersfield søndag kveld.

Publisert Sist oppdatert

Peterborough-manager Darren Ferguson, sønn av Sir Alex, reddet i går kveld noe av helgen for familien Ferguson, ved å føre Peterborough til opprykk fra League One. Opprykket ble sikret gjennom å slå Huddersfield 3-0 på Old Trafford i play-off-finalen. Darren Ferguson har dermed ført Peterborough til opprykk tre ganger de siste fire sesongene.

Darren Ferguson førte mellom 2007 og 2009 Peterborough fra League Two til Championship, gjennom to opprykk på rappen i sine to første sesonger som manager i klubben. Lykken skulle imidlertid ikke vare, og på grunn av en tøff start på Championship-sesongen 2009/10, fikk han sparken i Peterborough rett før jul. Ferguson tok over Preston North End, mens Peterborough rykket ned igjen til League One.

Ett år senere, i januar 2011, ble Ferguson imidlertid hentet tilbake til Peterborough, og Fergie jr. skulle nok en gang vise seg å være en suksesshistorie for klubben. Peterborough endte sesongen på en fjerdeplass i League One, og kvalifiserte seg med dette for play-off. Først ble MK Dons slått 4-3 totalt i semifinalen, før Huddersfield altså ble slått 3-0 i går på Old Trafford.

Peterborough avgjorde finalen gjennom tre scoringer det siste kvarteret av kampen, og Darren Ferguson var overlykkelig etter kampslutt:

– Det var bare helt utrolig, og er uten tvil det største øyeblikket i min manager-karriere, fortalte han til Peterboroughs offisielle hjemmeside ThePosh.com.

Peterborough var det laget som scoret flest mål i det engelske ligasystemet denne sesongen, med sine 104 – hvorav hele 69 på hjemmebane. De to andre lagene som rykket opp til Championship denne sesongen er Brighton og Southampton.

Powered by Labrador CMS