Alt klart for Hargreaves

Owen Hargreaves var påtenkt en rolle mot Doncaster, men SAF ombestemte seg i siste liten. I ettermiddag derimot, er den canadiskfødte på plass.

Publisert Sist oppdatert

Da møter United Peterborough på London Road, en League Two-klubb som kan skryte av å bli ledet av en tidligere Premier League-vinner.

Men Peterborough-manager Darren Ferguson er ikke bare en tidligere Premier League-vinner. Han er også sønn av mannen som leder an for dagens gjester, Sir Alex Ferguson.

Darren opptrådte til sammen 20+7 ganger for United på begynnelsen av 90-tallet. Deriblant spilte han 15 ligakamper i den berømte 1992/93-sesongen, da klubben endelig vant tilbake ligatroféet etter 26 lange år. I januar 1994 ble han solgt til Wolverhampton, hvor han ble i fem år, før han endte spillerkarrieren med åtte sesonger i walisiske Wrexham.

Det vil si, han ble utnevnt til spillende manager da han i januar overtok i Peterborough, men 35 år gamle Fergie junior har fortsatt til gode å sette seg selv opp på laget.

I ettermiddag skal han altså måle krefter med sin berømte far, en far som ikke har røpet så mye mer om hvilket lag han har tenkt å sende utpå enn at Owen Hargreaves skal spille 90 minutter.

Uniteds nyansatte midtbanespiller har slitt med en betennelse i det ene kneet og en skade i ankelen, men anses omsider som frisk nok til å kunne kastes utpå.

«Vi måtte bestemme oss for hvilken kamp han skulle debutere i; mot Doncaster eller Peterborough, og vi fant ut at det ville passe best i den sistnevnte,» sier Fergie senior.

Hvem Hargreaves får med seg, er derimot uklart, men det er nærliggende å anta at laget i det store og hele vil bestå av spillere som også deltok mot Doncaster. Riktignok er det tvilsomt om Anderson Oliveira vil ta del i dag. Han spilte sine tilmålte 45 minutter på fredag, men kjente antydning til en strekk som plaget ham mot slutten av fjorårssesongen. Ifølge SAF er det imidlertid lite trolig at skaden er alvorlig.

Jonny Evans, som delte midtstopperoppgavene med Gerard Pique, måtte melde pass fem minutter ut i 2. omgang på Keepmoat Stadium, men her er det ikke snakk om noe langvarig. Nordiren forlot banen på grunn av en mageinfeksjon.

Kilder: Sportinglife, ManUtd.com

Fotnote: I motsetning til fredagens kamp mot Doncaster, er ikke oppgjøret mot Peterborough klassifisert som førstelagskamp, derimot som en Manchester United XI. Den blir dessverre ikke vist, verken på tv eller på MUTV Online.

Powered by Labrador CMS