– Fortsatt en rolle å spille

Sir Alex Ferguson støtter Michael Owen og hevder han fortsatt har mye å bidra med – men scouserens framtid er usikker.

Publisert Sist oppdatert

Owen har ikke bidratt spesielt mye for United denne sesongen. Riktignok må skader ta en del av skylden, men da han kom inn mot Stoke tirsdag fikk han kunsin åttende kamp for sesongen – kun tre har vært fra start.

Den tidligere Liverpool-spillerens kontrakt går ut etter sesongen, og Sir Alex har fortsatt ikke snakket med spissen om en forlengelse. Med tanke på spissituasjonen i klubben er det tvilsomt at Owen er United-spiller til høsten.

Allikevel, Fergie har fortsatt planer for 31-åringen.

– Nå som han er tilbake, vil Michael alltid bli vurdert som en del av troppen og vil spille noen store kamper, sier Sir Alex til Key103, ifølge Daily Mail.

– Jeg har ikke snakket med han om neste sesong. Det er det ingen grunn til i øyeblikket. Han er en fantastisk spiller og en rollemodell i garderoben. Han har aldri gått glipp av en treningsøkt om han har vært frisk.

Sannsynligvis blir det mer spilletid på Owen dette halvåret, ettersom han nå er skadefri, samtidig som Kiko Macheda lånes ut. Serie A var ikke drømmestoppet for unggutten, mener Ferguson.

– Vi hadde foretrukket at han hadde spilt i Premier League, og han hadde muligheter til å gjøre det med flere klubber. Men han har en god sak og samtlige spillere burde alltid ønske å spille for landslaget deres.

Da Sir Alex’ sønn Darren ble sparket som manager i Preston, valgte United-sjefen å kalle tilbake alle tre spillerne som var på lån på Deepdale. Et kontroversielt valg, men Fergie forsvarer seg selv.

– Jeg snakket med eieren, Trevor Hemmings, en jeg har et godt forhold til, og forklarte at spillerne ikke ville tilbake dit. Reservelagssjefen vår, Warren Joyce, snakket til meg om det. Vi bestemte at spillerne burde gå på trening den dagen, og så skulle vi diskutere det senere.

– Vi slo fast at hvis ingen av spillerne ville tilbake dit, var det ikke noe poeng for dem å være der.

– Matty James var allerede skadet, og både Ritchie de Laet og Josh King skulle tilbake i løpet av et par dager uansett, så under forholdene, bestemte vi oss for å beholde dem.

Powered by Labrador CMS