– Overrasket over nyheten

En av tidenes mest lojale engelske managere forteller at Sir Alex Ferguson ikke ga noen signaler om at han ville gi seg, bare dager før nyheten ble sluppet.

Publisert Sist oppdatert

Dario Gradi er en av få som er i nærheten av å kunne måle seg med Fergies fartstid i én og samme klubb. Managerlegenden var manager i Crewe Alexandra sammenhengende fra 1983-2007, og gjorde også comeback i 2009, hvor han ble i ytterligere to år.

71-åringen er like gammel som skotten som takker av som United-manager, og som nåværende sjef for Crewe-akademiet har han hatt en del kontakt med Sir Alex, blant annet rundt Alexandra-produktet Nick Powell.

På tampen av denne sesongen spilte Crewe med elleve egenproduserte spillere, og realiserte med det Gradis store drøm. Det har aldri Sir Alex klart, selv om han skal ha mye ros for sitt talentarbeid.

– Jeg ble virkelig overrasket over Sir Alex, for jeg hadde snakket med han i en halvtime på Carrington lørdag i forveien. Han var full av liv og snakket om livet videre. Han snakket om planene rundt Nick (Powell), så da jeg hørte ryktene trodde jeg det var nettopp dét, sier Gradi til Crewe Alex Player.

– Jeg kunne ikke tro det. Det kom som et sjokk på meg, siden han snakket som om han skulle fortsette. Det kommer et punkt hvor man tenker på framtida. Vi er begge over 70, og man må tenke på alderen og helsa.

Gradi er imidlertid ikke bekymret for at Fergie kommer til å slite med å ha ting å gjøre når han trer inn i pensjonistlivets rekker.

– Alex har mange andre interesser og vil fortsatt være travel. Han har en stor familie å passe på, og jeg er sikker på at han ser fram til å ikke leve under det konstante presset. Ingen karriere kan måle seg med hans.

Powered by Labrador CMS