Hvem har tatt flest poeng?

Valencia og Kagawa i toppen. Sjekk lista her.

Manchester United står med 40 poeng etter 24 kamper så langt i sesongen. Det gir et snitt på 1,67 poeng per kamp.

United.no har nå sett nærmere på hvordan poengene er fordelt på hver enkelt spiller – hvis vi ser på poeng og resultat vunnet når hver enkelt har vært på banen.

Det fungerer slik at hvis United leder 2-0 etter en time, og Robin van Persie så byttes ut – så får han tre poeng til sitt navn, men hvis Adnan Januzaj da ble byttet inn og motstanderen reduserte til 1-2 i den halvtimen han fikk på banen så får han 0 poeng for sitt innhopp  – selv om United altså vinner totalt sett.

Fine tall for Kagawa

sk
SHINJI KAGAWA – kun ett PL-tap på japaneren.

Poengsnittet viser at åtte spillere scorer høyere enn United gjør.

Wayne Rooney og Robin van Persie er ikke overraskende begge med i toppen, men helt på toppen troner faktisk Antonio Valencia. Med ham på banen har United i snitt tatt 1,8 poeng per kamp.

De fleste spillerne i toppen av lista har spilt mer enn 1.000 minutter, men det er ett klart unntak – Shinji Kagawa.

Japaneren har bare fått 587 minutter med spilletid denne sesongen fordelt på ni kamper, men det eneste serietapet United har med Kagawa på banen var bortekampen mot Fulham – da han kom innpå på 3-0-ledelse ved pause, men Fulham brukte 2. omgangen til å redusere én gang.

Det kan tyde på at United kunne være tjent med å forsøke Kagawa mer selv om de spiller med toppet lag.

Kagawa har også vært på banen under tapte kamper, som mot Tottenham og Everton, men i hjemmetapet mot Tottenham kom han først inn på stillingen 0-1, og i hjemmetapet mot Everton ble han byttet ut før Everton scoret seiersmålet i sluttminuttene. Han får dermed registrert 1-1 og 0-0 for sin innsats i de to kampene.

Svake tall for Welbeck

Nederst på lista ligger spillere som Ashley Young, Ryan Giggs, Marouane Fellaini og Nani, men det er også verdt at Danny Welbecks snitt på 1,35 ikke er spesielt godt for en som tross alt har spilt godt over 1.000 minutter så langt.