– Har ikke levert varene

Petter Myhre, Premier League-ekspert i TV 2, sier til united.no at han er skuffet over det Javier Hernandez har levert denne sesongen.

Publisert Sist oppdatert

23-åringen var en braksuksess i debutsesongen på Old Trafford, men det har gått langt tråere for den unge meksikaneren i inneværende sesong.

– Ja, jeg var spent på om han greide å levere tilsvarende som i fjorårssesongen, men det har han altså ikke vært i nærheten av. Han presterte over all forventning i fjor, og det er selvsagt vanskelig å skulle følge opp, sier Petter Myhre til united.no.

– Men jeg føler rett og slett at han ikke har kommet i gang helt inn i det. Nå skal det riktignok sies at han ikke har spilt regelmessig, men rollen som innbytter er jo også kjent for ham, minner Myhre om.

Lang sesong og kort ferie

TV 2s Premier League-ekspert tror det er sammensatte årsaker som ligger til grunn for at spydspissens prestasjoner – sammenliknet med fjoråret – så langt har vært langt under pari.

(Artikkelen fortsetter under bildet…)

– Han dro nesten rett til Gold Cup etter endt Premier League-sesong, og dette varte jo til langt utpå sommeren. Også hadde vi Premier League-start medio august. I fjor var dermed første gangen han hadde en lang sesong etterfulgt av kort ferie, og det kan selvsagt ha vært en påkjenning for ham, tror den tidligere Vålerenga- og Strømmen-treneren.

Han tilføyer: – En annen årsak kan være forventningspresset. Og at han ikke har levert som i fjor denne sesongen, kan selvsagt også skyldes at at motstanderne tar mer hensyn til ham.

Må bli mer stabil

Han er heller ikke i tvil om hva som er Chicharitos fremste utfordring.

– Bare så det er sagt: Jeg synes han er en meget god spiller. Han dukker opp på riktig sted til riktig tid, vet hvordan han skal posisjonere seg riktig og er god i boksen. Dét føler jeg er noe av styrken hans.– Samtidig kan han bli bedre på det aller meste. Men for hans del dreier det seg aller mest om å stabilisere seg på sitt beste nivå.

Myhre mene likhetstrekkene mellom Welbeck og Chicharito er flerfoldige. Likevel er han klokkeklar på at Welbeck har gjort seg fortjent til rollen som Wayne Rooneys makker.

(Artikkelen fortsetter under bildet…)

– Jeg synes Welbeck har vært hvassere enn Hernandez, og han har kanskje også større tempo når han først setter fart. For å spille få fast i United er du nemlig nødt til å bidra med mer enn bare scoringer, og det er også viktig med en god a til Rooney – for han kommer jo til å spille uansett. Ferguson velger nok den han mener har best relasjoner og kan gjøre Rooney god, sier Myhre.

– Enklere å demme opp for United med Berba

Han mener også at begge de to er bedre egnet som alternativer til Rooney-makker enn Dimitar Berbatov, som jevnt og trutt nevnes i forbindelse med en overgang bort fra Old Trafford.

– Både Hernandez og Welbeck er gode, unge bakromsspillere som lager plass for både Rooney og kantspillerne. Og sånn sett mener jeg de to utfyller rollen ved siden av ‘Wazza’ veldig bra.

– Jeg synes også United er bedre når de stiller med en bakromsspiss ved siden av Rooney, for det blir enklere for motstanderen å demme opp dersom ingen truer bakrom, poengterer han overfor united.no.

Powered by Labrador CMS