Ryktesaker, uke 17

Oppdatert 13.30: Punger United ut for denne mannen? Les dagens rykter her.

Publisert Sist oppdatert

Her er ukas United-rykter – samlet i én og samme sak for å gjøre det lettere for deg som er interessert i ryktene.

Les også: Forrige ukes rykter

Søndagens rykter

Denne sesongen har Gonzalo Higuain slitt mer med spilletid enn tidligere. Karim Benzema har vært foran argentineren i køen på Santiago Bernabeu, og nå melder Marca at Manchester United har kastet seg inn i kampen om Real Madrid-spissen. City ønsker også Higuain, men frykter at Real Madrid nekter å forhandle med mindre de får Sergio Agüero i retur.

Chelsea er også interesserte i spissen og skal være villige til å betale hele €43 millioner for 24-åringen. Det er ikke ventet at United er forberedt på å punge ut så mye for Higuain, som til tross for innbyttertilværelsen har scoret 25 mål for Real Madrid denne sesongen.

Gylfi Sigurdsson har vært en åpenbaring på Swansea-midtbanen etter å ha ankommet på lån fra Hoffenheim i januar. Islendingen står med imponerende sju mål på 14 kamper, og skal man tro Sunday Mirror har dette ført til at United har interessert seg for spilleren. Mike Phelan ble, sammen med sjefsspeider Martin Ferguson, sendt til Reebok Stadium sist helg for å bivåne Bolton – Swansea, og klubben skal se på Sigurdsson som en mulig løsning på midtbaneproblemet. Den tidligere Reading-spilleren skal ha en prislapp på £10 millioner.

Lørdagens rykter

Franske aviser nevner 21 år gamle Yann M’Vila i forbindelse med en overgang til Manchester United. Riktignok hevdes det at Arsenal er i førersetet om franskmannens underskrift, men Ferguson skal ikke ha gitt opp håpet om å gå seirende ut av en eventuell budkrig.

Fredagens rykter

Ifølge talkSport har de tyske ligamesterne Borussia Dortmund gitt sin japanske midtbanespiller Shinji Kagawa frist til utgangen av måneden med å bestemme seg for om han blir værende på Signal Iduna Park (tidl. Westfalenstadion) eller ikke. Kagawa er tidligere – senest onsdag i denne uken (se nedenfor) – blitt koblet til interesse fra Sir Alex Ferguson.

Tyske Bild trekker saken enda lenger. Avisen hevder at United allerede har forelagt Kagawa et kontraktsforlag som vil gi ham €6 millioner (rundt £4.9 mill.) pr. år i de neste tre årene. Samtidig anslås det at Borussia Dortmund vil forsøke å oppnå en overgangssum på rundt €15 (£12.2 mill.). Klubbpresident Dr. Reinhard Rauball uttrykker bekymring for at spilleren kan komme til å forlate Dortmund, «fordi han ennå ikke har svart på vårt tilbud».

Torsdagens rykter

«Manchester United og Real Madrid kjemper side om side for å sikre seg brasilianske Lucas – det 19 år gamle vidunderet som allerede har spilt 19 landskamper for Brasil.» Det er Daily Mail som skriver dette, og legger til at United er villig til å gjøre bortimot hva som helst for å friste den offensive midtbanespilleren til Old Trafford. Som del av planen ønsker klubben å invitere spillerens faderlige opphav til Manchester for samtaler. Men da må det i så fall handles raskt. Real Madrid er nemlig allerede i samtaler med spillerens representanter. Som om ikke det er nok følges Lucas også av en rekke andre europeiske storklubber. Prislappen på den unge brassen, skal ligge på rund £12 millioner.

Onsdagens rykter

Michel Vorm er en av de viktigste årsakene til at Swansea ligger der de gjør denne sesongen, og hans solide prestasjoner har gjort at han har blitt aet til et knippe storklubber, inkludert Manchester United. Om det blir en overgang på 28-åringen til sommeren er imidlertid tvilsomt.

– Man vet aldri hva som skjer, men jeg tror virkelig ikke jeg kommer til å forlate klubben. Familien min elsker dette stedet, sier Vorm ifølge Sun.

Så dukker Shinji Kagawas navn igjen opp i ryktespaltene. De tyske ligamesterne Borussia Dortmunds offensive japanske midtbanemann har flere ganger vært nevnt som interessant for Sir Alex & co., og nå melder talkSport om en utvikling som kan føre Kagawa til Old Trafford. Denne utviklingen heter Marvin Martin og er fransk landslagsspiller. I øyeblikket spiller han for Sochaux i Ligue 1, men om tyskerne får det som de vil, er han Borussia-spiller fra høsten av. I så fall kan det være trekket som inspirerer Sir Alex til å åpne lommeboken for japansk import. Kagawa er for øvrig 23 år gammel og har spilt rundt 30 landskamper for sitt hjemland. P.S.: Allerede i august i fjor meldte casiomercato om en a mellom United, Borussia og Kagawa. Da ble det hevdet at «en overgang vil trolig først finne sted neste sommer». Vel, den nevnte sommeren nærmer seg, så vi venter i spenning.

Molde-spiller og ex-Red Magnus Wolff Eikrem er ifølge talkSport i søkelyset til Stoke City. Pottemakermanager Tony Pulis må imidlertid regne med tøff konkurranse fra flere andre, deriblant belgiske Gent og Bundesliga-klubben Borussia Mönchengladbach.

Danny Welbeck forventes ifølge Metro å skrive under på en ny kontrakt ved sesongslutt. Denne skal være verdt £45.000 i uken.

Samtidig skriver Daily Mail at Leicester vil forsøke å gjøre Ritchie de Laet til sitt første sommerkjøp denne uka. Avisa mener klubben vil by 1,2 millioner pund for den anvendelige backen, som nå er tilbake i United etter et utlån til Norwich tidligere denne sesongen.

Mandag 23. april

Gylfi Sigurdsson har scoret sju mål på 14 kamper for Swansea etter utlånet dit, og nå har tyske Hoffenheim satt prisen sin på spilleren. De skal ha 10 millioner pund for å slippe ham, skriver Daily Mirror – og United, Liverpool og Everton er interesserte.

Powered by Labrador CMS