– Tålmodighet er nøkkelen

Sir Alex Ferguson gleder seg over at laget nå kan høste fruktene av talentsatsingen.

Publisert Sist oppdatert

Danny Welbeck scoret det viktige bortemålet på Santiago Bernabéu denne uken. Den lokale unggutten er ett av flere satsingsprosjekter i den røde leiren.

I tillegg til Welbeck stod unggutter som Jonny Evans, David de Gea og Phil Jones fram mot de spanske seriemesterne. Den skotske manageren hevder at tålmodighet er nøkkelen for at unge spillere skal få sitt gjennombrudd.

– Vi er tålmodige med unge spillere, fortalte den skotske manageren fredag, og la til:

– Vi var tålmodige med Tom Cleverley, og sendte ham på lån fire ganger før han modnet, og nå er han et viktig medlem av troppen.

Sir Alex tror at man er nødt til å vise tålmodighet for å se potensialet i talentene.

– Jeg tror man må vise tålmodighet. Hvis du tror de har ferdighetene inne, må man vente på det, sier skotten.

– Modenhet viktig

Manchester United-sjefen har lagt ned mye penger og arbeid i talentene i troppen. I fjor sommer investerte klubben rundt 180 millioner kroner på David de Gea, og selv om spanjolen har måttet høste mye kritikk ved et par anledninger, har han også vist hva som bor i ham – sett sist mot Real Madrid i midtuken.

Ferguson påpeker at ingen er ferdigutviklet som tenåring, og skryter av De Geas utvikling.

– Modenhet hjelper. Det er veldig få keepere som kommer inn på førstelaget som tenåring eller når sitt fulle potensiale som 20-åring.

– Det er mange gode eksempler som støtter akkurat dette. Buffon gikk fra Parma til Juventus, og Petr Cech fra Rennes til Chelsea, sa Ferguson før han la til:

– Peter Schmeichel kom ikke til oss før han var 27 og ga oss åtte gode år. Normalt er ikke keepere ferdigutviklet før de er i midten av tyveårene.

Sir Alex skryter av De Geas evne til å holde beina på jorda.

– En god prestasjon hjelper hvilken spiller som helst, men det vil heller ikke forandre David. Han er en veldig jordnær gutt.

Welbeck får skryt

Danny Welbeck har vært i Manchester United-systemet i rundt tretten år. 22-åringen storspilte i Madrid, og sendte United i føringen på Bernabéu.

Med tanke på den harde konkurranse fra Van Persie, Rooney og Hernández, er det viktig at den lokale unggutten presterer for å få spilletid på topp. Uniteds manager skryter av selvtilliten til onsdagens målscorer.

– Den prestasjonen vil ikke gjøre noen skade, det er sikkert. Han er ikke en gutt som mangler selvtillit, han har endre indre selvsikkerhet.

– Men det gir tro til unge spillere som kommer fra samme akademi som Danny.

– Han har vært hos oss siden han var ni år gammel, og det er et godt bevis på utviklingen vi gjør med de unge spillerne våre.

– De kan se at de kan kopiere Danny om de stoler på at vi kan veilede karrierene deres.

Powered by Labrador CMS