Ryktesaker, uke 2

Barcelona er på keeperjakt

Publisert Sist oppdatert

United.no samler ryktene i én sak – slik at dere som liker dem raskt finner frem – og dere som ikke er opptatt av rykter enkelt kan holde dere unna.

Forrige ukes rykter

Søndag 13. januar

09.50 David de Gea er ønsket av Barcelona, hevder TuttoMercato. Den spanske storkluben vil ha en mann som kan overta for Victor Valdes, og Sir Alex Ferguson skal visstnok være villig til å la De Gea dra.

Fredag 11. januar:

09.30 Bundesliga-klubben Bayer Leverkusen skal ha gitt Manchester United beskjed om at de må bla opp £12 millioner dersom det skal være håp om å få hentet midtbanespiller Lars Bender til Old Trafford. Det er Sportsvibe som melder dette. 23 år gamle Bender var tidlig i høst nevnt som et aktuelt mål for Sir Alex, inntil det hele døde hen etter Leverkusen-sjef Wolfgang Holzhausers utvetydige uttalelse om at spilleren ikke var til salgs for noen pris. Bender, som for øvrig har elleve landskamper for Tyskland, sies å være særlig interessant for United som følge av sine defensive egenskaper.08.00 Crystal Palace-manager Ian Holloway slapp torsdag kveld det hittil sterkeste hintet på at han kommer til å miste Wilfried Zaha i løpet av overgangsvinduet, da han overfor Sky Sports sa at klubben ønsker å få beholde spilleren på lån for resten av sesongen. Til tross for Sir Alex’ forsikringer om at han ikke har noen planer om å forsterke laget nå i januar, er Manchester United likefullt storfavoritter til å sikre seg den 20 år gamle kantspilleren. Ifølge Daily Mail skal klubben også være villig til å oppfylle Ian Holloways ønske.

Torsdag 10. januar:

20.35 I går startet ryktene om at Reading ønsker å låne Danny Welbeck, men det tilbakeviser manager Brian McDermott. I flere engelske aviser blir han sitert på at han ikke tror Sir Alex Ferguson ønsker å låne ut spissen, og sier at Reading ønsker å hente inn en mer rutinert spiller.

16.50 United kjøpte David de Gea fra Atletico Madrid og nå kan enda en keeper fra den spanske hovedstadsklubben reise til Manchester. Ifølge Marca ønsker United å hente David Gil (nei, ikke David Gill), men hovedpersonen selv ønsker visstnok å bli i Atletico.

11.20 Så er Montpellier-kaptein og fransk landslagsspiller, forsvareren Yanga Mbiwa, tilbake. Ifølge Sportsmagasinet Le10 Sport, har United benyttet den siste tiden til å skaffe seg et solid forsprang på Arsenal, som også skal være interessert i den 184 centimeter høye 23-åringen. Kilden skriver også at Mbiwa, da han i høst forhandlet frem en ny kontrakt med den regjerende franske ligamesteren, fikk med en klausul om at han vil være tilgjengelig for €7 millioner. At spilleren selv ønsker en overgang til Manchester United, kan det neppe være tvil om. I desemberutgaven av France Football ble flere av Frankrikes beste spillere bedt om å avsløre sine drømmer, og Mbiwas svar lød, enkelt og greit: – Å skli på knærne ned mot cornerflagget på Old Trafford, i United-trøye!10.05 Romeren Federico Macheda sies å ha tiltrukket seg interesse fra opptil flere klubber på Kontinentet. Ifølge Daily Mail skal tyske Stuttgart, samt de to spanske klubbene, Levante og Elche, alle ha signalisert ønske om å få låne 22-åringen. Macheda, som er toppscorer for Uniteds U21-lag, satt på benken under helgens FA-cupmøte med West Ham, men er ellers langt unna en plass på førstelaget.

Onsdag 9. januar:

23.00 Som kjent, skal Frank Lampard være inne i sin siste sesong som Chelsea-spiller, og ryktene om en overgang til United har allerede blitt nevnt flere ganger. Nå er det tidligere Chelsea-assistent, Ray Wilkins, som uttaler at Old Trafford kan passe midtbanespilleren bra. – Frank ønsker å fortsette å spille fotball på høyt nivå, og du finner ikke noe høyere nivå enn på Old Trafford, sa Wilkins.14.35 United skal ifølge ESPN ha kastet seg inn i kampen om Rayo Vallecano-spissen Leo Baptistão. Nettstedet viser til AS som hevder at Sir Alex, i tillegg til representanter fra blant andre Liverpool, QPR, Leeds og Brighton, var tilstede og tok ham nærmere i øyesyn da Rayo mandag kveld beseiret La Liga-rival Getafe med 3-1. Da spiller det kanskje mindre rolle at andre melder at det var Sir Alex’ bror, Martin, som overvar oppgjøret. Uansett hvem det var, skal den 20 år gamle brasilianeren ha etterlatt et godt inntrykk. Problemet for Sir Alex/Martin Ferguson og de øvrige britiske speiderne, skal ifølge kilden være at Atletico Madrid allerede sies å ha blitt enige med Baptistaos arbeidsgiver om en overgang til sommeren. Avtalen skal visstnok være verdt €6 millioner.08.50 Så nærmer det seg kanskje slutten på spekulasjonene rundt Wesley Sneijders fremtid. Inter-spillerens Giuseppe Meazza-dager synes helt klart å være over, men spørsmålet er hvor han tar veien. Det kan kanskje tyrkiske Galatasaray snart svare på. På klubbens offisielle nettside bekreftes det at forhandlinger er igang med FC Internazionale, med henblikk på en overgang for 28-åringen.08.35 Sagaen rundt Crystal Palace-vingen Wilfried Zaha ruller videre. Forleden dag ble det antydet at United var blitt forbigått av Tottenham i kampen om å sikre seg stortalentet, men nå skal London-klubbens interesse plutselig ha kjølnet. I hvert fall om vi velger å benytte oss av vanligvis pålitelige The Telegraph som kilde. Og det gjør vi. Avisen legger til at veien til forhandlingsbordet nå synes åpen for Manchester United, og at Zaha trolig havner på Old Trafford. Prislappen? Rundt £12 millioner.08.10 Daily Mail skriver i dag at Peterborough-manager Darren Ferguson skal ha bedt sin far, Sir Alex, om å sende forsterkninger til London Road. Og, i håp om at det vil bidra til å hindre en lekk Posh-flåte i å synke til League One, skal den eldre ha svart ved å tilby to mann – Scott Wootton og Davide Petrucci – på lån for resten av sesongen. Vi avventer bekreftelse fra klubbene.

07.55 Ifølge The Sun er Reading interessert i å hente Danny Welbeck på lån for resten av sesongen. Klubben, som for tiden sliter tungt i bunnen av Premier League-tabellen, skal til og med ha mottatt positive signaler etter en forespørsel til Old Trafford, og har god tro på at en avtale vil komme på plass.

Tirsdag 8. januar:

14.25 Bristol City sliter tungt i bunnen av Championship-tabellen, og trenger sårt en mann som kan bidra til å tette lekkasjene bakover på banen. I den forbindelse har manager Derek McInnes, ifølge ThisIsBristol.co.uk henvendt seg til Sir Alex Ferguson i håp om å få låne Uniteds U21-stopper Scott Wootton. Den samme Wootton hevdes også å være i søkelyset til Bristol-klubbens divisjonskolleger i Blackburn Rovers.12.50 Evertons belgiske midtbanemann, Marouane Fellaini, sies å ha en klausul i kontrakten som automatisk utløses i det øyeblikk «toffee-mennene» eventuelt mottar et bud på £22 millioner. Dette skal både Chelsea og Manchester United ha bitt seg merke i. Og begge klubbene vurderer nå fremstøt for å friste 25-åringen bort fra Goodison. Ifølge The Times er det Chelsea som ligger best an i kappløpet, men dette synet imøtegås av Manchester Evening News. Der i gården mener man at det er United som i realiteten sitter med de beste kortene på hånden. 07.45 Galatasaray-keeper Fernando Muslera er blitt føyet inn i rekken av keepere som påstås å interessere Sir Alex Ferguson. Ifølge såkalte tyrkiske «rapporter» skal United til og med ha lagt inn et bud på £14 millioner for den 26 år gamle uruguayanske sisteskansen. Daily Mail, som bringer historien, går imidlertid ikke god for at det virkelig foreligger et bud. Uansett slår Muslera-historien i hjel mandagens melding om angivelig interesse for Pepe Reina og Asmir Begovic. Disse ble påstått å være aktuelle blant annet fordi ingen av dem har spilt Champions League denne sesongen. Ergo vil de kunne være tilgjengelig for United-spill i turneringens utslagsfase allerede nå i vår. Vel, når det gjelder Muslera, så spilte han Champions League-fotball i høst – til og med på Old Trafford. Dermed er i hvert fall han uaktuell for europacupspill, for andre enn sin nåværende klubb.

Mandag 7. januar:

Luka Modric var jevnlig aet til Manchester United før overgangen til Real Madrid. Etter en trøblete start på karrieren i den spanske hovedstaden, skal Ferguson nå stå klar til å hente kroaten tilbake til Premier League med et bud på 25 millioner pund, melder nettstedet Caughtoffside. Tilbake i England kunne vi i går lese i Manchester Evening News at United så ut til å tape kampen mot Tottenham om stortalentet Wilfried Zaha fra Crystal Palace. Nå hevder Daily Mail at Ferguson og United likevel har gode kort på hånden i kampen mot nord-London-klubben.

Avisen skriver at United riktignok ikke har snakket med Palace ennå, men at det vil skje nå som David Gill er tilbake fra ferie.

Daily Mail skriver videre at Alex Ferguson selv vil ta seg en lang prat med Zaha og overbevise Palace-talentet at United er rett klubb for ham. Uansett om det blir United eller Tottenham som vinner budkrigen, er det ventet at Zaha vil koste rundt 20 millioner pund. Daily Mirror melder på sin side at Sir Alex Ferguson skal ha fått nok av De Geas «gjentatte feil», som avisen kaller det, i United-buret. Ferguson vil derfor, i følge Mirror, kvitte seg med den unge spanjolen og erstatte ham med Liverpools Pepe Reina (!) eller Stoke Citys sisteskanse Asmir Begovic.Grunnen til at nettopp disse to målvaktene trekkes frem er at ingen av dem har spilt Champions League denne sesongen og vil følgelig kunne spille i den gjeve turneringen for Manchester United. Mirror melder også at Bristol City vil låne Scott Wootton i. Bristol City sliter i bunnen av Championship og trenger sårt forsterkninger i januar.
Powered by Labrador CMS