Ryktesaker, uke 49

To venstrebacker og to målvakter i søndagens ryktespalte.

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 10. desember:

09.28: Sergio Romero, en av verdens beste andrekeepere, vurderer ifølge Daily Mail å forlate United i januar fordi han er redd for at han ikke skal beholde keeperplassen for Argentina til VM, eller eventuelt at prestasjonene hans skal bli påvirket av det.

Romero er ikke det åpenbare valget i Champions League som han i fjor var i Europa League, og står foreløpig bare med fire kamper denne sesongen.

Om dette stemmer, blir Romeros problem i så fall at Mourinho elsker å ha argentineren i troppen, og at han vil være lite villig til å slippe ham så lenge United er med i fire turneringer.

08.56: 14-åringen Conner Byrne har allerede debutert i den nordirske toppserien for Glenavon, og regnes som et stort keepertalent. Ifølge Daily Mirror leder United an jakten på målvakten.

Tottenham, Everton og Liverpool ønsker seg også Byrne, skriver de, og det bekreftes fra Adrian Teer i Glenavon at det er interesse fra England.

Artikkelen er skrevet av Neil Moxley, vanligvis ikke en av de mest velinformerte om hva som foregår i United.

08.50: Den lovende kanadieren (født i Ghana) Alphonso Davies skal ha mottatt en invitasjon om å trene med United i januar. Det melder CTV Edmonton.

Kantspilleren har så vidt blitt 17 år, men står allerede med tre landslagsmål for Canada.

Han spiller for Vancouver Whitecaps, og må få tillatelse av klubben om dette skal bli aktuelt.

08.36: Det kan virke som om Miguel Delaney i The Independent er enig med Mourinho-kjenner Duncan Castles (se torsdagens rykteoppdateringer) – han skriver nemlig at Juventus’ Alex Sandro er det nye venstrebackhovedmålet.

Det er en voksende følelse på Old Trafford om at det kan bli vanskelig å hente Danny Rose fra Spurs, mye på grunn av Daniel Levy.

Artikkelen nevner også at Mourinho kan gå for Julian Weigl om det etterpå er noe igjen av hans begrensede januarbudsjett.

08.31: United, Everton, Tottenham og Liverpool følger alle med på Augsburg-venstreback Philipp Max, ifølge Simon Jones i Daily Mail.

Max skal ha imponert speidere med sine Bundesliga-prestasjoner. 24-åringen kan for øvrig også spille i en mer offensiv rolle også.

Lørdag 9. desember:

09.11: En sak vi ikke fikk med oss tidligere i uka, var at den brasilianske 21-åringen Arthur ble koblet til Manchester United av Daily Mirror (men ikke av en av journalistene som er tettest på United).

Lørdag nevnes United i samme avis igjen som en av klubbene som er interessert i Grêmio-midtbanespilleren. Barcelona har vært favoritt til å signere ham, mens Chelsea og United nevnes som outsidere.

08.36: Gareth Bale har ifølge flere vært José Mourinhos førstevalg som offensiv forsterkning neste sommer, men ifølge Don Balon har portugiseren begynt å tvile mer på et kjøp av waliseren, blant annet på grunn av skadene.

Hans oppmerksomhet skal ha beveget seg til Bale-lagkamerat Marco Asensio, som startet sesongen forrykende, men som det har roet seg litt for. Det gjør at Mourinho angivelig tror det skal være mulig å friste Real Madrid med et saftig bud på spanjolen, spesielt siden Real Madrid-president Florentino Pérez drømmer om å hente Neymar til klubben.

Det er uansett verdt å nevne at Don Balon vanligvis har omtrent like høy pålitelighet som et gjennomsnittlig Donald-blad.

Fredag 8. desember:

14.30: Blir Timothy Fosu-Mensah tilgjengelig for José Mourinho allerede i januar? Den 19 år gamle nederlenderen er som kjent på et sesonglangt utlån i Crystal Palace, men under Roy Hodgsons ledelse har det etter hvert blitt så lite spilletid på ham at klubben, ifølge Manchester Evening News, vurderer å returnere ham til Old Trafford.

Torsdag 7. desember:

19.00: Alex Sandro ønsker å forlate Juventus, og United er interessert. Det sier Mourinho-kjenner Duncan Castles i en podkast. 26 år gamle Alex Sandro er selvsagt venstreback, og Jose Mourinho har fått 90 millioner euro til å forsterke med i januar. Castles er klar på at det blir en vanskelig overgang, det vil bli svindyrt og Chelsea ga seg da de kom til 70 millioner uten å få napp i sommer, men hvis dette stemmer betyr det i alle fall at Mourinho vil gjøre noe med venstreback-rollen.

Castles har også skrevet om dette i denne artikkelen for Daily Record. Der står det at Juventus ikke ønsker selge Alex Sandro midt i sesongen om de ikke får et helt sprøtt tilbud, og at United er villige til å lytte til bud på både Matteo Darmian og Luke Shaw i januar.

13.00: Tidligere i uken (mandag 09.20) meldte vi om angivelig United-interesse for Schalke 04s Leon Goretzka.
Nå har Manchester Evening News plukket opp en Twitter-melding fra spillerens klubb, hvor det opplyses at Goretzka har slått opp en tidligere skade i beinet. Dette tolker avisen dit hen at han ikke vil bestå en legesjekk dersom det skulle bli aktuelt med en overgang i januar. Dersom han ikke skriver under på en ny kontrakt med Schalke, vil han imidlertid være tilgjengelig for gratis overgang til sommeren.

 

11.45: Fenerbahçe skal fortsatt være interessert i å hente Luke Shaw til Istanbul i januarvinduet, ifølge talkSPORT. Klubben var i utgangspunktet lysten både på Shaw og Marouane Fellaini, men interessen for sistnevnte skal ha kjølnet.
Også Tottenham har vært/er ute etter Shaw, men må altså finne seg i konkurranse fra Tyrkia.

11.20: Onsdag (kl. 14.55) viderebrakte vi meldingen om at United skal være villig til å benytte Juan Mata som mellomlegg for å lokke Inter Milan til å sende João Mário til Old Trafford.
I dag viser The Guardian til Corriere delle Sport hvor det hevdes at Mata selv ikke er spesielt lysten på å flytte til Milano.
Hva Inter mener om det skal være usagt, men Milano-klubben skal, ifølge samme kilde, være mer enn villig til å diskutere en Mário-avtale dersom United legger Henrikh Mkhitaryan i potten.

09.00: Vi spurte forfatter og fotballekspert Guillem Balague om det stemmer at Valencias Carlos Soler er på vei til United. Medlemmer kan se svaret hans her.

07.55: Malmö FFs sportsdirektør Mikael Brandrup bekrefter overfor svenske SkåneSport.se at klubbens 14 år gamle storscorer Lucas Gomes etter alt å dømme er på vei til Manchester United.
– Lucas var i Manchester i uke 44, og dessverre tror jeg ikke at vi får beholde ham, sier Brandrup, og legger til at Gomes flyttet til Malmö fra Karlskrona i 2016 for å gå på klubbens idrettsgrunnskole.
– Man kan mene at han burde vente til han har fullført skolen, men jeg forstår at det lokker med United, sier sportsdirektøren.

07.50: Dersom United noensinne har hatt intensjoner om å forsøke å lokke Alexis Sanchez til Old Trafford, er tiden kanskje inne nå. Hvis ikke, er det overhengende fare for at den 28 år gamle chileneren havner på Etihad.
I alle fall hevder normalt pålitelige The Independent at Manchester City vil legge frem «et stort bud» på Arsenal-spilleren i januar, «i et forsøk på å sementere avtalen Pep Guardiola var så desperat etter å få igjennom i sommer».

Onsdag 6. desember:

15.00: Når vi først er igang med å viderebringe rykter fra ESPN, tar vi like godt med nettstedets henvisning til Calcio Mercato, som hevder at United har sendt avgårde speidere for å titte nærmere på Lazios 22 år gamle sentrale midtbanespiller Sergej Milinković-Savić. Joda, han er en eldre bror av den tidligere United-keeperen med fornavn Vanja.
Også Manchester City og Juventus skal være ute etter serberen, som ikke under noen omstendigheter vil forlate Roma-regionen på billigsalg. Akkurat det leser vi ut fra det faktum at Lazio allerede skal ha avslått et bud på £62 millioner fra en ikke navngitt klubb.

14.55: Italienske kilder skal ha fortalt ESPNs velansette Mark Ogden at Inter Milans portugisiske landslagsmann João Mário fremstår som et januarmål for Manchester United. Også Paris Saint-Germain vurderer etter sigende en 24 år gamle, offensive midtbanespilleren.
José Mourinho skal være innstilt på en byttehandel med Inter, noe som vil kunne medføre at Juan Mata i så fall går motsatt vei.
Marios kontrakt med Milano-klubben utløper først i 2021, men han og manager Luciano Spalletti er ikke helt på bølgelengde. Dette har ført til at han denne høsten bare har fått fire førstelagsopptredener.

Tirsdag 5. desember:

10.40: Manchester United vil benytte seg av sin opsjon og forlenge Sam Johnstones avtale med ytterligere ett år. Det melder Daily Mail. Keeperen er på lån til Aston Villa, og Villa-manager Steve Bruce håper Midlands-klubben kan kjøpe Johnstone i sommer. Veien frem til Uniteds førstelag virker veldig lang for Johnstone. David de Gea regnes av mange som verdens beste keeper, mens Sergio Romero og Joel Pereira begge er sentrale i Mourinhos fremtidsplaner.

08.00: Manchester United-manager José Mourinho er optimistisk med tanke på å slå kloa i Danny Rose allerede i januar. Tottenham-backen vil trolig være aktuell for rundt 50 millioner pund, melder Daily Mail. Dersom United henter Rose, må trolig Mourinho rydde i stallen og mannen Rose vil erstatte, Luke Shaw, vil gå en meget usikker fremtid i møte.

Mandag 4. desember:

10.10: Ifølge The Sun har José Mourinho hatt møte med United-sjefene og fått beskjed om at han får 80 millioner pund til rådighet i januarvinduet. United-manageren skal ønske å forsterke troppen med en venstreback, en høyreving og en kreativ spiller i tier-rollen.

09.20: Lite United-rykter denne mandagen, men vi nevner likevel at Goal.com skriver om angivelig interesse for Leon Goretzka, akkurat som Sky Sports meldte i helgen.

I tillegg til United, skal også Arsenal, Barcelona, Juventus og Bayern München være interessert.

Schalke-spilleren er kontraktløs neste sommer og sier selv at han vil bestemme seg for hva han skal gjøre i januar.

– Jeg er en person som er veldig grundig når jeg skal ta en avgjørelse, så jeg trenger tid. Det finnes ingen frist, men jeg tror vi er inne i siste fase. Den endelige avgjørelsen vil tas i januar, sa Goretzka til mediene etter helgens 2-2-kamp mot Köln.

Powered by Labrador CMS