Ryktesaker, uke 1

«Stort overgangshint» om Malcom melder lokalavisa, mens Özil linkes inn allerede i januar.

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 7. januar:

13.08: United er villige til å bruke opp mot £35 millioner for å hente Mesut Özil til United nå, heller enn å vente til han kan komme gratis etter sesongen.

Det skriver Steve Bates i Sunday Mirror.

Klubben frykter konkurransen fra PSG og Bayern, og derfor kan United gå for Özil nå selv om Mourinho egentlig vil foretrekke å vente til etter sesongen slik at tyskeren kommer gratis, ifølge avisa.

Det nevnes i saken at Mourinho fortsatt ønsker Tottenhams Danny Rose, men at Old Trafford-hierarkiet har enkelte reservasjoner mot Roses skadesituasjon.

10.41: Manchester Evening News omtaler det som et stort overgangshint når de viser frem et bilde Bordeaux-ving Malcom skal ha publisert på sosiale medier. Det er nemlig et bilde som viser at brasilianeren lærer seg engelsk.

Vi er for så vidt enige om at det er et godt tegn om en håper på en United-overgang for 20-åringen, men vi skal vel være forsiktige med å legge for mye i noe slikt.

Lørdag 6. januar:

13.30: Notorisk upålitelige Don Balon, som her gjengis av MEN, mener at det kun er Manchester United som står i veien for en overgang til Real Madrid for den målgiftige briten.

Det skal være flere klubber i England som er interessert i Kanes tjenester, men kun United nevnes som en aktuell kandidat.

Vi anbefaler alle å beholde fatningen – for en Kane-overgang nå i januar er ekstremt lite sannsynlig.

Fredag 5. januar:

07.00: Liverpools Emre Can har blitt koblet til United, men uansett hvor lite sannsynlig det har virket så melder Twitter-transfermann Gianluca di Marzio at tyskeren ønsker seg til Serie A når kontrakten hans med Merseyside-klubben går ut til sommeren. Sky Italia melder at han kommer til å velge Juventus.

Torsdag 4. januar:

21.40: Mourinho-kjenner Duncan Castles skriver i Daily Record at United har Celtics Kieran Tierney og Fulhams Ryan Sessegnon som «unge og billigere venstreback-alternativ» om så må til, selv om Juventus’ Alex Sandro fortsatt skal være førstevalget. Les saken her.

20 år gamle Tierney har tre sesonger bak seg med ligafotball og spill i Europa med Celtic, og Castles mener at Mourinho liker utviklingen hans.

17.40: United har forhandlet og forhandler fortsatt med Jose Mourinho om en lengre kontrakt. Hans nåværende går ut sommeren 2019, men United ønsker å ha ham som manager også videre. Det skriver James Ducker i The Telegraph. Det er Mourinho-agent Jorge Mendes og Ed Woodward som har forhandlet, men lengden på den nye kontrakten er uklar. I øyeblikket er flere alternativer mulig, alt fra en lengre kontrakt til en forlengelse på ett år, til sommeren 2020. Les saken hos The Telegraph her.

16.30: Tidligere torsdag svarte vi også på deres spørsmål om spillere inn og annet ved overgangsvinduet. Se svarene her.

16.10: Italienske Inter ønsker Henrikh Mkhitaryan på lån, men United vil kun selge. Det skrives BBCs Simon Stone, som Supporterklubben vet har gode kontakter inn mot United.

11.50: Kepa Arrizabalaga har allerede signert for Real Madrid, meldes det fra Spania. Hvorfor skulle det bry oss, spør du?

Vel, Kepa er et av et de største keeper-talentene i verden, og en slik ervervelse vil i stor grad legge en demper på De Gea-ryktene, som dukker opp i tide og utide.

11.20: The Telegraph kjører en større sak om en gammel ryktespalte-kjenning: Lucas Moura.

Brasilianeren, som til daglig tjener til livets brød i PSG, kan være en potensiell signering allerede i januar, skriver avisen. Dette fordi hovedstadsklubben har forsterket med spillere som Neymar og Mbappé, men også fordi klubben trenger litt godvilje hva gjelder økonomisk balanse.

Sir Alex Ferguson ønsket i sin tid å hente Lucas Moura til Old Trafford, men 25-åringen valgte PSG da han forlot Säo Paulo.

08.10: The Sun skriver at José Mourinho ivrer for at United-ledelsen skal hoste opp minst £50 millioner for å sikre ham Tottenhams engelske landslagsback Danny Rose.

Daily Mail melder omtrent det samme, men her oppgis beløpet til £40 millioner. Samtidig er historien som fremlegges her mer dramatisk enn The Suns versjon. Avisens Chris Wheeler hevder nemlig at Mourinho er «rasende» over klubbens nøling med å sikre en overgang for den 27 år gamle Spurs-spilleren.
– Mens han venter på å se hvorvidt de vil bakke ham opp i denne månedens overgangsvindu, bidrar situasjonen til et ytterligere anstrengt forhold til Old Trafford-styret, skriver Wheeler.

Onsdag 3. januar:

16.12: Sarpsborg-spilleren Krépin Diatta har vært linket til United, men har nå endt opp i Club Brugge (kontrakt til sommeren 2022).

11.50: José Mourinho og Manchester United kommer til å forsøke seg på flere forsterkninger i januar og øverst på ønskelisten står to backer og en offensiv midtbanespiller. Det skriver Daily Mail. Mourinho skal først og fremst være på jakt etter en offensiv playmaker etter å ha mistet tålmodigheten med Henrikh Mkhitaryan.

10.00: Sam Johnstone er en meget populær keeper på Villa Park og Aston Villa-eier Tony Xia bidrar ikke akkurat til å dempe fansens forhåpninger om en permanent overgang for den solide United-keeperen.

09.20: José Mourinho kan ha terget på seg ledelsen i United med sine gjentatte syrlige stikk om manglende investeringer. Det er Ian Ladyman i Daily Mail som har skrevet saken.

Der viser han til en ikke navngitt kilde, som står meget sentralt i United, som sier det hersker en oppfatning av at flere av overgangshistoriene som ender opp i avisene er basert på lekkasjer fra Mourinhos side.

08.10: Han har slitt med å få tillit i United og nå er Henrikh Mkhitaryan ønsket i Inter i en byttehandel som sender João Mário motsatt vei. Dette ryktet høres kanskje kjent ut ettersom det har versert en stund allerede, men nå melder den italienske avisen Corriere dello Sport akkurat det samme.

Trolig er det noen agenter her som har vært ivrige med sin mediekontakt i starten av 2018.

08.00: Jose Mourinho har gitt beskjed til United-ledelsen om at han ønsker Antoine Griezmann allerede nå i januar. Det melder Daily Express. Som vanlig tar vi det meste fra den kanten med en bøtte salt.

Tirsdag 2. januar:

15.15: Matteo Darmian har aldri helt klart å spille seg inn i varmen hos Mourinho, og det spekuleres i om ikke en retur til Italia venter for den allsidige backen.

Nå bekrefter agenten, Tullio Tinti, at det er flere som har meldt sin interesse.

– Roma har ikke tatt kontakt med meg, men det har vært interesse fra andre klubber i Serie A. For øyeblikket er ikke spilleren til salgs, sa Tinti til italienske Retesport.

12.20: Franske Le 10 Sport (via irske Independent) hevder at Manchester United har uttrykt interesse for et januarkjøp av Paris Saint-Germains brasilianske ving Lucas Moura. Det skal til og med ha blitt opprettet kontakt med franskmennene, uten at det så langt foreligger et bud.
25 år gamle Moura var i Uniteds søkelys allerede i 2012, men jakten endte den gang med at han isteden valgte å slå til på et bud fra PSG.

08.20: Et annet portugisisk nyhetsmedium, denne gang O Jogo (via The Mirror), hevder at Napoli er nær en avtale med Benfica om kjøp av venstreback Alex Grimaldo.
22-åringen har i en tid vært nevnt i forbindelse med påstått United-interesse, men det kan nå se ut til at han isteden havner i Italia.

08.00: Portugisiske Record skriver at Napoli vil la sin franskfødte venstreback Faouzi Ghoulam dra til Manchester United dersom utkjøpsklausulen på £53 millioner innfris. Den 23 år gamle algirske landslagsspilleren ble korsbåndskadet den 1. november, da Napoli tapte 4-2 for Manchester City.

07.50: Vi åpner denne tirsdagen med et rykte fra upålitelige Don Balon (via The Express), som kan fortelle at Real Madrid har planer om å selge Toni Kroos til Manchester United, Manchester City eller PSG.
Målet med salget er å skaffe midler til et kjøp av Neymar, en spiller Real-ledelsen håper å se som Cristiano Ronaldos arvtaker på Santiago Bernabéu.

Mandag 1. januar:

15.35: Ifølge franske Le10Sport har United vært i kontakt med PSG angående Lucas Moura. Det har derimot ikke kommet noe konkret bud, sies det, og United skal være villige til å gi mindre enn PSG egentlig ønsker. Det skal også være interesse fra kinesiske Hebei Fortune (Manuel Pellegrinis lag) for brasilianeren.

13.29: Han har vært linket til United (med flere!), men det ser ut som om Leon Goretzka blir Bayern-spiller:

08.27: The Sun skriver at Henrikh Mkhitaryan er på vei ut, og at Inter er klare med sjekkheftet. Samtidig ønsker også Mourinho seg en spiller fra gamleklubben – João Mário nevnes som en midtbanemann United-manageren ser for seg i United. 24-åringen vil koste United minst £40 millioner, meldes det.

Artikkelen er ikke skrevet av Neil Custis, den i avisa som følger United aller tettest.

08.22: Vi nevnte Paulo Dybala i går, og Manchester Evening News’ rapport om det stammet kanskje originalt fra denne saken fra Daily Mirror. Der hevdes det at Dybala nå er Uniteds førstevalg som overgangsobjekt, og at United helst skulle fått det gjennomført allerede nå i januar, men at Juventus er lite lystne til å selge nå. Etter sesongen kan de derimot kanskje forhandle…

08.00: Overgangsvinduet er åpent!

Powered by Labrador CMS