Ryktesaker, uke 17

Toppklubber interesserte i Martial?

Publisert Sist oppdatert

Forrige ukes rykter

Søndag 29. april:

10.18: Rolig ryktedag hittil, men vi tar med oss Daily Stars såkalt eksklusive sak om at José Mourinho har hatt tre møter med Marouane Fellaini om fremtiden nå (den siste gangen tidligere denne måneden), men uten hell. Belgieren skal fortsatt være klar til å forlate klubben, og har ifølge avisen avslått et kontraktstilbud fra United som ville gitt ham £140 000 i uka.

PSG, Juventus, Monaco, West Ham og Leicester nevnes som mulige destinasjoner.

Vi advarer om at Daily Star er en avis med et noe avslappet forhold til sannhet, selv om det nok ikke er usannsynlig at Fellainis plan er å reise.

Lørdag 28. april:

12.27: Willian har blitt linket mye til United, men Mourinho har gitt utrykk for at han ikke tror Chelsea vil muliggjøre en slik overgang. Det kan en lese her.

12.24: Rolig start på dagen på ryktefronten, men italienske Calciomercato (her videreformidlet av engelskspråklige Football Italia) melder at Juventus trapper opp forhandlingene med United om å signere Anthony Martial fra United for €50 millioner (rett i underkant av £44 millioner).

Bayern München nevnes som Juventus’ største konkurrent i kampen om å hente franskmannen.

Vi tar det hele med en liten klype salt siden dette ikke er blant de mer troverdige kildene.

Fredag 27. april:

07.30: Torsdag morgen ble United koblet til et mulig tilbakekjøp av Jonny Evans, men fredag er det en mer naturlig kobling: West Ham-manager David Moyes kobles nemlig nå til et kjøp av stopperen som er verdsatt til tre millioner pund. Det skriver Daily Mirror.

07.10: Vi må vel også ta med det som kom frem torsdag: Louis van Gaal sier at han har fått et tilbud som «han ikke kan si nei til». Hadde vært moro om det var Arsenal, ikke sant? 

07.00: Tottenham skal hente inn 170 millioner pund fra spillersalg i sommer, ved å selge Danny Rose, Toby Alderweireld, Victor Wanyama og Mousa Dembele, skriver Daily Mail. De tre førstnevnte verdsettes alle til om lag 50 millioner pund, og som de fleste vet har United flere ganger blitt koblet til både Rose og Alderweireld denne sesongen.

Torsdag 26. april

13.25: Ifølge tidligere United-journalist Mark Ogden i ESPN vurderer Marouane Fellaini tilbud fra Roma, Marseille og kinesisk fotball. Belgieren kunne kunne gått til Galatasaray eller Besiktas i vinter og har også avslått et forslag til en ny avtale med Manchester United.

08.50: David McDonnell kommer med en interessant oppdatering på overgangsfronten i Daily Mirror. Jorginho skal være førstevalget til José Mourinho denne sommeren, skriver journalisten som har fulgt United i en årrekke. Jean Michael Seri og Fred er to alternativer.

Prislappen er 50 millioner pund, og ifølge McDonnell blir det en kamp om 26-åringen mellom de to Manchester-klubbene. Napoli avslo et bud på Jorginho fra United forrige sommer, mens midtbanespilleren nå også står øverst på ønskelisten til Pep Guardiola.

I tillegg ser Mourinho på landsmann og Southampton-back Cedric Soares.

08.25: José Mourinho skal være på utkikk etter nye backer, og ifølge Daily Mail er Elseid Hysaj én av dem som vurderes. Napoli-backen har en utkjøpsklausul på 50 millioner euro, noe som tilsvarer drøye 40 millioner pund, og skal også være ønsket av Chelsea og Liverpool. Førstnevnte skal visstnok lede «racet» om den albanske 24-åringen.

08.20: Times-journalist Paul Hirst skriver en lignende sak om Uniteds interesse for Ryan Sessegnon som ESPN hadde i går. Se detaljer i onsdagens rykter!

08.15: Vi noterer oss at United igjen nevnes i forbindelse med navnet til Roma-stjernen Radja Nainggolan. 29-åringen var sterkt koblet til José Mourinho forrige sommer, men siden har det ikke vært mye snakk om den belgiske midtbanespilleren. I dag skriver The Sun at Arsenal kaster seg på i kampen om Nainggolan sammen med Chelsea og United. Denne saken er for øvrig ikke skrevet av nevnte Neil Custis.

08.10: Vi starter dagen med Sun-saken til United-journalist Neil Custis, som forrige sommer var først ute med nyheten om at Wayne Rooney skulle forlate klubben. Custis skriver at United ser på mulighetene for å hente tilbake Jonny Evans, som ble solgt til West Bromwich av Louis van Gaal for tre år siden. 30-åringen kan returnere til Old Trafford som et kupp for tre millioner pund, halve prisen han ble solgt for. Tidligere har Leicester, Manchester City og Arsenal fått bud avslått.

Onsdag 25. april

22.28: Ander Herrera tilbake til Athletic Club? Mundo Deportivo melder at baskerne ønsker å gi Herrera en lukrativ økonomisk pakke for å få ham tilbake. En lokalavis i Bilbao skal ha skrevet om dette også, men det blir nok ikke enkelt å overbevise Herrera, som trives i United om vi skal tro det han sier i dette finfine intervjuet.

20.07: Ikke bekreftet fra klubben, men United skal ha hentet det slovakiske stortalentet Martin Svidersky – som har vært på prøvespill for en rekke storklubber i det siste – ikke ulikt en annen talentfull spiller som heter Martin!

Vi kommer eventuelt tilbake med mer om det dukker opp en bekreftelse.

15.50: United kommer til å forsøke å kjøpe Fulhams Ryan Sessegnon i sommer, skriver ESPNs United-journalist Rob Dawson. Tottenham er favoritt da det blir spekulert i at spilleren vil bli i London også videre, men om Fulham skulle vise interesse for å selge så vil United ikke gi seg uten kamp, for den 17 år gamle venstrevingen (som startet sesongen som venstreback, men er ventet å bli værende lenger fremme på banen) som lenge har overbevist stort i Championship – han ble til og med kåret til årets spiller.

ESPN-saken understreker at en ny sentral midtbanespiller står aller øverst på Mourinhos liste, men at en venstreback også er på ønskelisten.  Celtics Kieran Tierney, Alex Sandro i Juventus, Espanyols Aaron Martin og ofte nevnte Danny Rose nevnes i den posisjonen.

12.45: Daily Mail siterer italienske Tuttosport onsdag da de skriver at José Mourinho er villig til å la Anthony Martial gå i sommer, og at det er Juventus som er favoritter til å sikre seg underskriften hans. Barcelona og Bayern München er imidlertid også interesserte.

07.05: José Mourinho ønsker imidlertid ikke bare en venstreback i sommer. Han ønsker også en ny høyreback, skriver The Guardians United-journalist, Jamie Jackson. Ingen navn er nevnt, men det påpekes at Mourinho selvsagt er klar over at både Young og Valencia er i 30-årene, og at begge er omskolerte kantspillere.

07.00: United må tilby Tottenham 40 millioner pund OG Luke Shaw hvis de skal få Danny Rose, skriver The Sun. Tottenham-manager Mauricio Pochettino skal være skeptisk til å gjøre dealen med United, men vil vurdere det hvis Shaw er en del av pakka. 27 år gamle Rose har slitt med skader denne sesongen, og etter at han ble frisk har Tottenham-manageren fortsatt stort sett foretrukket Ben Davies som sin venstreback. Rose fikk imidlertid sjansen for Englands A-landslag så sent som i mars, og har blitt koblet til United helt siden han åpenlyst flørtet med United og et ønske om å flytte nordover i et intervju i engelsk presse forrige sommer.

Tirsdag 24. april:

13.55: Blir Axel Tuanzebe værende på utlån i Aston Villa også neste sesong? Ifølge The Sun kan det se sånn ut, for José Mourinho påstås å være beredt til å la ham bli på Villa Park.

United-manageren har stor tro på den unge forsvarsspilleren, men hadde håpet på mer spilletid for ham under Steve Bruce. Skader har imidlertid begrenset stortalentets muligheter og ført til at han har måttet nøye seg med bare fem opptredener siden han ble sendt sørover i slutten av januar.

Ifølge en av avisens kilder, regnes det med at Tuanzebe blir med United på sommerturen til USA, før José Mourinho tar en endelig beslutning om fortsatt  utlån eller ikke.

11.35: Det kan ha virket som om interessen rundt Tottenham-back Danny Rose har avtatt i den senere tid, men dette prøver nå The Guardian å få gjort noe med.
Avisens Jamie Jackson blåser i hvert fall nytt liv inn i ryktene ved å hevde at José Mourinho fortsatt har håp om å se Rose i venstrebackposisjon for Manchester United.
Det antydes videre at årsaken til at portugiseren ikke la inn bud på Rose i januar, var det faktum at spilleren igjen var skadet, og det like etter et fravær på ti måneder.

Mandag 23. april:

21.23: Tuttosport har skrevet at det er 90% sjanse for Matteo Darmian-overgang til Juventus i sommer, og i dag kobler samme avis Alex Sandro til United igjen. Kan Darmian bli en del av en Alex Sandro-overgangspakke, tro? Sports Witness skriver om saken.

18.29: David de Gea linkes jo stadig vekk til Real Madrid, men nå siteres Real Madrid-president Florentino Pérez på at han håper Keylor Navas blir værende i Real Madrid.

– Fortsette å jobbe hardt, og jeg er sikker på at du vil være med oss i mange år fremover. Vi ønsker at du fortsetter å skape historie, og gi Real Madrid enda mer suksess.

Dette sa presidenten i anledning at Keylor Navas ble æresmedlem i en supporterklubb. Vi får satse på at det er gode nyheter for United.

15.35: Manchester United står overfor en kamp for å få beholde «Årets keeper» i League One, Englands U21-keeper Dean Henderson. Det er ESPN som melder dette, mens det vises til «kilder».
21-åringen har imponert stort på utlån til Shrewsbury denne sesongen, og får mye av æren for at klubben overraskende er med i kampen om opprykk til Championship.

09.15: Hele seks klubber er etter sigende ute etter Marouane Fellainis signatur når han i sommer, etter alle solemerker å dømme, forlater Manchester United ved kontraktens utløp.
Ifølge The Mirror skal Paris Saint-Germain, Juventus, Monaco, Besiktas, West Ham og Leicester, alle ha vært i kontakt med belgierens rådgivere for å forhøre seg.

Powered by Labrador CMS