Ryktesaker, uke 9

– Glem Marquinhos, sier PSG-sjef Laurent Blanc.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 1. mars:

Lørdag – og tidligere – skrev vi at United viste tydelig interesse for den lovende PSG-stopperen Marquinhos i januar. Brasilianeren har til nå slitt med å boltre seg fast i PSG-elleveren, men ifølge den tidligere United-spilleren og nåværende PSG-manager, Laurent Blanc, kan United glemme brassen.

– Vi vet alle at Marquinhos er en glimrende spiller, med en bra mentalitet og «spirit». Han er en del av PSGs fremtid, sa franskmannen på pressekonferansen foran kveldens møte med Monaco. Se video her.

Lørdag 28. februar:

22.40: Ifølge ekspert på fransk fotball, Matt Spiro, skal United ha vist interesse for Marquinhos i januar.

Fredag 27. februar:

08.15: Manchester United vil etter sesongslutt lytte til bud på Rafael Da Silva. Det er The Telegraphs Mark Ogden som hevder dette. Han skriver videre at Louis van Gaal denne uken er i samtaler med klubbledelsen om den videre skjebnen til ytterligere ti spillere. Les mer her.

08.05: Soccerlens melder om interesse for Radamel Falcao i Valencia. Klubbeier Peter Lim, som hevdes å ha et godt forhold til agent Jorge Mendes, ønsker å hente colombianeren på lån neste sesong. Det er ESPN i Argentina som visstnok er opphav til saken.

Torsdag 26. februar:

22.17: Sport Witness har skrevet om Nicolás Gaitán og ryktene i portugisisk presse om en mulig United-overgang. Den saken kan leses her.

22.08: Ifølge denne Daily Star-artikkelen er det et hardt slag for Van Gaal at Axel Witsel hinter om Juventus-overgang ved å skryte av Zidane og Pirlo, samtidig som han sier at en får se hva som skjer til sommeren.

Kommentar fra Håkon Aaberge, United.no-journalist: 

Vanskelig å stole at dette er et så hardt slag for Van Gaal når det kommer fra akkurat Daily Star, egentlig. 

16.06: Innimellom kobles United til Sergio Busquets, men vi kan kanskje vente oss en liten pause i de ryktene etter at 26-åringen nå har signert ny kontrakt.

08.50: Everton-manager Roberto Martinez skal ha sendt speidere avgårde til Portugal for å kikke nærmere på Sporting-utlånte Nani. Det er Liverpool Echo som skriver dette. Det spekuleres i at United i så fall vil kreve rundt £15 millioner i overgangspenger, et beløp avisen tror det vil bli vanskelig for Everton å kunne innfri.

08.30: The Metro hevder at Manchester United er rede til å sikre seg Bayer Leverkusens tyske landslagsspiller Karim Bellarabi. Det har klubben tenkt å gjøre gjennom å betale spillerens utkjøpsklausul pålydende £10.9 millioner.
United skal ha fulgt den 24 år gamle lynvingen i «månedsvis» og sikter seg, ifølge avisen, inn på en overgang til sommeren. Ballarabi skrev i forrige uke under på en kontraktsforlengelse med Leverkusen, men sørget samtidig for å få med den nevnte klausulen. Bellarabi har fire landskamper for Tyskland.

08.25: BBC viser til The Times (krever abonnement) når de skriver at Tyler Blackett er på randen av å skrive under på en ny 2½-årskontrakt med United. Dette høres i utgangspunktet greit nok ut, men vi klarer likevel ikke å ta saken helt seriøst. Grunnen til det er at Times-artikkelen det  henvises til ble  publisert allerede den 9. oktober.

Onsdag 25. februar:

17.25: Ting kan tyde på at Louis van Gaal kommer til å hente en ny høyreback. Rafael later til å være helt ute i kulden, noe som betyr at det i øyeblikket er Antonio Valencia og Paddy McNair som i første rekke kjemper om høyrebackplassen. Portos Danilo og Southamptons Nathaniel Clyne er blant backene som har blitt koblet til United. Nå melder The Mirror at både Danilo og Clyne har avslått kontraktstilbud fra sine respektive klubber.

14.50: Daily Mirror hevder at Ilkay Gundoğan er nær ved å skrive under på en ny kontrakt med Borussia Dortmund. I så fall later det til at han – i likhet med klubbkamerat Marco Reus, som nylig forlenget sin kontrakt, ignorerer interessen fra Manchester United. Du kan lese mer her.

14.20: Riktignok er det Metro som melder om saken, men siden det er snakk om Raphael Varane kan vi jo alltids nevne det.
Det påstås at Real Madrid skal være villig til å akseptere et United-bud på £22 millioner for den franske forsvarsspilleren, som sliter med å få fast spilletid på Santiago Bernabeú. Av en eller annen grunn virker ikke Metros link til avisens spanske «kilde».

12.20: Italienske Tuttosport melder at Mauro Icardi er i Manchester Uniteds søkelys. For så vidt ingenting nytt der, ettersom ryktet har kommet opp tidligere. Det som derimot er nytt, er at dersom United er villige til å betale de mer enn €40 millionene det trolig vil koste å hente 22-åringen fra Inter Milan, da vil Inter-manager Roberto Mancini konsentrere seg om å lokke Palermo-angriper Paulo Dybala til Giuseppe Meazza. Og Dybala, han er som kjent en annen som ifølge ryktene interesserer United. Mer om det her.

12.10: Oldham Athletic vurderer mulighetene for å hente Paul Scholes inn som klubbens nye manager. Mer om det her.

12.00: Når vi først er inne på David De Gea, så melder spanske AS det motsatte av sin engelske kollega, Daily Mail. Ifølge talkSPORT, skriver spanjolene at United-keeperens forhold til Louis van Gaal er så dårlig at det nærmer seg en overgang til Real Madrid. De skriver videre at Real vil møte utkjøpsklausulen som ifølge kilden lyder på €30 millioner (£22 mill.). Les mer her.

11.55: Godt nytt for United? Ifølge Daily Mail nærmer David De Gea seg en ny langtidkontrakt med United, samtidig som Real Madrids interesse har kjølnet. Avisen skriver at Carlo Ancelotti er godt fornøyd med de to keeperne han allerede har, Iker Casillas og Keylor Navas. Les saken her.

Tirsdag 24. februar:

09.25: Sannsynligvis havner han ikke tilbake på Old Trafford, men Paul Pogba kan likevel bli Premier League-spiller fra høsten av. Arsenal påstås i alle fall – riktignok av Daily Express – å planlegge et bud på £80 millioner for ham.

08.21: Metro viser til spanske Sport når avisen hevder at United er nær ved å sikre seg den tidligere Manchester City-forsvareren Stefan Savic. 24-åringen fra Montenegro skal ha vært svært nære en overgang allerede i januar, men United håper nå å få til en avtale som vil gjelde fra sommeren av. Savic skal ha en prislapp på £14.6 millioner.

Mandag 23. februar:

08.25: Palermos angriper Paulo Dybala er på de fleste engelske toppklubbenes radar. Nå har også United trappet opp sin jakt på 21-åringen, melder Daily Star.

08.20: Van Gaal har ikke bare startet jakten på en ny spiss. Han skal også ha innledet en offensiv for å få på plass en tøffing på midtbanen. Tidligere Manchester City-spiller Nigel de Jong, som nå spiller for AC Milan, skal ha takket nei til flere tilbud fordi agenten hans og Manchester United har hatt konkrete forhandlinger om en overgang til Old Trafford for den nederlandske midtbanespilleren. Dette melder gratisavisen Metro som viser til «rapporter» fra Italia.

08.00:
Manchester United-manager Louis van Gaal skal allerede ha startet planleggingen av neste sesongs United-angrep og Radamel Falcaos fremtid på Old Trafford henger i en syltynn tråd skal vi tro Daily Express. Fremfor å bruke 43,5 millioner pund på å sikre seg colombianeren på en permanent avtale, skal Van Gaal nå ha kastet blikket mot sin tidligere klubb Bayern München og deres polske spiss Robert Lewandowski. Den polske målsniken skal ha en prislapp på rundt 30 millioner pund, skriver Express.

Powered by Labrador CMS