– Ferguson må være bekymret

De engelske avisene skriver selvsagt om Rooney, men mener også at United holder stø kurs mot seriegull. Les avisrunden her.

Publisert Sist oppdatert

Her er noe av det som har stått på trykk i engelske aviser etter onsdagens 2-2-kamp mellom West Ham og United.

The Guardian, Daniel Taylor:

For Manchester United var det en ny kamp på vei mot gullet. De kom under to ganger, men det er nettopp evnen til å aldri gi seg som har sendt dem på god vei mot seriegull nummer 20. Derfor vil de nok ikke bry seg altfor mye om at de siste forsøkene på et seiersmål ikke førte frem.

Skaden ved uavgjort er nemlig minimal når et lag leder med så mye som de gjør. Alt tyder nå på at det blir bortekampen mot Arsenal, om en drøy uke, som kan bli stedet de tar tilbake gullet. For Robin van Persie, som utliknet mot West Ham, må det være en deilig tanke.

(…) De Gea har trolig ikke måttet tåle enn tøffere takling (enn den fra Carroll) i løpet av sin tid i England, og da inkluderer jeg den perioden hvor lag jevnlig forsøkte å herje med ham i straffefeltet. Det sier en del at Fergusons spillere ikke følte det nødvendig å hjelpe ham. De Gea kan kjempe i sine egne kamper nå.

The Guardian, David Hytner:

West Hams taktikk skremte United, men fokuset er formidabelt og dette var ikke en reprise på 1995.

Alle United-fans som er cirka 25 år eller eldre husker nøyaktig hvor han eller hun var. De husker også nøyaktig hva de sa. 14. mai 1995 hadde Andy Cole sjansen i siste minutt mot Ludek Mikloski. Han hadde sjansen til å vinne gullet. – Bare løft ballen over ham, eller noe sånt, må de ha skreket. Men Cole skjøt lavt. Miklosko reddet. United spilte uavgjort og Blackburn ble mestere.

Det var da gullkampen varte til siste slutt, eller i alle fall til mai. Denne sesongen har det imidlertid vært annerledes, og sannheten er at selv et tap mot West Ham egentlig ikke ville hatt noen betydning.

United var ekstremt fokuserte, og det er nettopp det som har vært spesielt med dem denne sesongen. De slo tilbake på overbevisende måte begge ganger de kom under.

The Sun, Andrew Dillon:

Robin redder United, men er dette slutten for Rooney?

Paris St. Germain-aktuelle Roo virker utilfreds da sjef Alex Ferguson, som igjen brukte ham i en dypere rolle, tok ham av med 19 minutter igjen å spille.

The Independent, Sam Wallace:

Avslutningen på Manchester Uniteds sesong blir ikke den parademarsjen som de kanskje håpet på da de en gang ledet med 18 poeng, da de møter motstand overalt. Ingen forventer likevel noe annet enn ett utfall i gullkampen, og det hele kan også være over før måneden er over.

(…) Til slutt, etter å ha havnet under to ganger så føltes 2-2 som et ganske bra resultat for United på en bane som alltid er vanskelig å reise til.

På en annen kveld, i en annen sesong, så ville United kanskje ha snudd 1-2 til seier i siste sekund. Forskjellen denne sesongen er at de ikke trenger å kaste alt fremover for å få en seier.

The Times, Oliver Kay:

Manchester Uniteds marsj mot Premier League-tittelen har ikke gått helt på skinner den siste tiden, men Robin van Persies utlikning tok dem ett steg nærmere den store prisen på det som ble nok en vanskelig kveld for Wayne Rooney.

Da Van Persie dunket inn en retur 13 minutter før full tid, så Rooney på fra et sted han blir stadig mer vant til – innbytterbenken. Han hadde blitt byttet ut for andre gang på tre kamper da United jaget for å snu 1-2, og om det er normalt for United å nærme seg et nytt gull, så må dette føles alt annet enn normalt for England-spissen.

Rooney leverte nok en likegyldig prestasjon i det som har vært en uinteressert sesong for Rooney. Han er 27 år, men to før slutt av kontraktstiden hans er fremtiden usikker.

Han var imidlertid ikke den eneste United-spilleren som fikk en tøff kveld mot West Ham. United måtte kjempe hele veien mot et West Ham-lag som vil på øvre halvdel av tabellen.

Uavgjort betyr at United trenger seks poeng til for å sikre seg tittelen, og det virker meget mulig at det hele kan avgjøres på Emirates Stadium 28. april. Da vil nok Rooney, mer enn de fleste, ønske å bidra.

The Telegraph, Henry Winter:

United kommer til å ta seriegull, men Andy Carroll, Mohamed Diame og alle i West Hams farger fikk dem i alle fall til å svette litt.

(…) Ferguson må imidlertid være bekymret etter nok en likegyldig forestilling fra Wayne Rooney. Han sparket mot Andy Carroll og ga bort ballen med jevne mellom. En gang i 1. omgang løp han tilbake for å gjøre opp for feilen, og endte opp med å felle Diame. Midtveis i 2. omgang ga han to ganger i løpet av kort tid bort balle, noe som fikk Ferguson og Rene Meulensteen til å skjære grimaser på benken.

Da Ferguson tok ham av 19 minutter før full tid, var det en Rooney med steinansikt som marsjerte rett til benken og tok på seg treningstøy. Det var ikke noe tøys, ingen tegn på misnøye, men han kan ikke ha vært fornøyd. West Ham-fansen elsket det.

Powered by Labrador CMS