– Rashford var fenomenal

Publisert Sist oppdatert

Søndag vant England 2-1 over Belgia, og Englands første mål var et Marcus Rashford-straffespark mot slutten av førsteomgangen.

Han var en viktig bidragsyter i Englands angrepsspill i denne kampen, og etter kampen hadde landslagssjef Gareth Southgate ros på lager til Rashford (og Chelseas Mason Mount) da han snakket med ITV.

– Rashford og Mount var fenomenale, siteres han på.

Rashford får også bra på ulike spillerbørser. The Independent gir ham karakteren 8, noe bare nevnte Mount kunne matche av engelskmennene. Daily Express gir ham samme karakter, og der fikk Mount bare sju, mens Rashfords åtter ble overgått av en nier til Kyle Walker. Sky Sports vurderer Rashfords forestilling som en sjuer, og trekker frem en sjanse på slutten hvor han burde scoret, og Rashford får samme karakter i Daily Telegraph.

Uansett lovende av en spiller som kanskje hadde godt av å hvile i midtuka.

Det gjorde også Harry Maguire, men han får ikke like gode karakterer. Han får en brukbar sekser av Independent, Sky Sports og Express, mens Daily Telegraph gir ham en femmer. Det kan virke som om flere mener Maguire i det minste hevet seg ut over kampen, etter å ha slitt med Lukaku i førsteomgangen.

MARCUS RASHFORD OG HARRY MAGUIRE: Førstnevnte hadde en bedre dag på jobb enn sistnevnte.

McTominay fikk ros

Marcus Rashford var ikke den eneste United-spilleren som fikk ros av landslagssjefen sin.

Skottland-landslagssjef Steve Clarke har tidligere fått litt kritikk for bruken av Scott McTominay på stopperplass, men McTominay fikk gode tilbakemeldinger etter kampen mot Israel i midtuka.

Denne gangen får McTominay stort sett seksere på spillerbørsene, men vi registrerer at The Scottish Sun gir ham en sjuer. Og vel så viktig for McTominay, så er Clarke fornøyd med hvordan han gjør det.

– McTominay som visstnok ikke kunne spille som høyre midtstopper var strålende igjen, sa Clarke på pressekonferansen.

Skottland vant 1-0 etter en scoring av Lyndon Dykes.

MCTOMINAY: Her i lufta mot Israel.

Delte meninger om Pogba

Det ble 0-0 mellom Frankrike og Portugal, etter at verken Paul Pogba, Bruno Fernandes, innbytter Anthony Martial eller noen andre klarte å score på Stade de France.

Frankrike-kaptein Hugo Lloris roste Pogba etter franskmannens første landskamp fra start siden sommeren 2019.

– Han var veldig tilstedeværende, og han ønsket ballen, og brukte stemmen sin. Han er en leder, og vi kunne føle det, siteres Lloris på.

L’Equipe ga Pogba en femmer på spillerbørsen, noe som er en OK karakter etter avisas standard, og bare tre Frankrike-spillere er oppe på en sekser. Eurosport gir både Pogba og Fernandes karakteren 7, mens innbytter Martial havner på 6.

Andre er mer kritiske, og den populære Twitter-kontoen @GFFN likte ikke det Pogba viste i starten av kampen, i alle fall.

Nå spilte han seg kanskje opp etter hvert, men så er det jo uansett ikke helt uvanlig at det er delte meninger om hvordan Pogba egentlig spiller.

James klarte ikke å imponere

Det ble 0-0 mellom Irland og Wales, og Daniel James klarte ikke å utmerke seg. Sammen med vingkollega Harry Wilson og spiss Kieffer Moore var James den eneste av spillerne som startet som var nede på femmeren på spillerbørsen til Wales Online etter kampen.

Innbytter Levitt klarte ikke å forandre kampen, og får også utdelt en femmer.

Sverige og Victor Lindelöf spilte borte mot Kroatia, og kroatene vant 2-1.

At Lindelöf av SvenskaFans får karakteren 2 høres sikkert svært strengt ut, men her er det åpenbart snakk om en helt annen skala enn vi er vant til, siden spillerne med toerkarakter åpenbart har vært godkjente, mens det er mye ros til de som fikk treere. Slik sett kanskje viktigere å lese hvordan Lindelöf-innsatsen beskrives:

– Må snakke mer med medspillerne sine, mens Sverige hadde tapt med mer uten ham. Viktig å ha i forsvaret. Nære ved å redde ballen på streken.

KLARTE IKKE Å IMPONERE: Daniel James og resten av de offensive Wales-spillerne slet mot Irland.
Powered by Labrador CMS